Sla over en ga naar de inhoud
Scapa

Scapa

Sinds 2 jaar draag ik grotendeels kleding van het Belgische merk Scapa. Grace Kelly, Catherine Deneuve en ons koningshuis droegen en dragen het Antwerpse merk met z’n eerste roots in Schotland. Dat kwam omdat de bezielster van het merk Arlette van Oost en haar toenmalige echtgenoot Brian Redding in de sixties tijdens een sneeuwstorm een noodlanding moesten maken op het eiland Orkney . daar werden ze verliefd op de natuur, de baai Scapa flow genaamd en het werk van de breisters daar.

Ze doopten het merk eerst ‘Scapa of Schotland’, maar aangezien ze kleding voor elk seizoen maken en die naam wat te ‘winters’ aanvoelde werd het ondertussen Scapa.

In het begin bevatte de kledingcollectie een paar truien, een kilt en een parka, maar nu, tientallen jaren later is  er een hele kledinglijn voor gezin.

De Britse kledingtradities worden nog steeds in hun ‘look’ gerespecteerd, mét moderne touches er aan toegevoegd.

Met duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel gedragen, en dat voel en zie je écht.

Ik vind dat de kleding een comfortabele pasvorm heeft en weet ondertussen dat bv. het model Chanel mijn ideale pasvorm is als ik een mooie jurk zoek. Elke seizoen is de Chanel erbij in een andere kleur of materiaal, passend bij de collectie. M’n mooie rose jurk op de cover van Restart is dat model.

Scapa is vikingtaal voor toevluchtsoord.
En ik ben blij dat ik me nu mee ‘thuis’ mag voelen in dit merk, de stoffen worden in Europa vervaardigt en zelfs authentieke Vlaamse weverijen zijn mede verantwoordelijk voor hun stoffen.

Naast de kleding is er ook een collectie sportkleding, accesoires en een interieurcollectie.
Scapa is gevestigd in Antwerpen en wordt nog steeds geleid door powerwoman Arlette . Scapa vind je ondertussen in zo’n 14 landen, tot in Japan en heeft zo’n 31 eigen boetieks.

Dus jaha ikke trots dat ik dit klassevolle label van zeer hoge kwaliteit mee mag uitdragen.

Samen voor een gezondere en gelukkigere wereld?

Wil je als bedrijf of merk de handen in elkaar slaan om mensen de tools en kennis te geven voor een gezond leven? Contacteer mij dan gerust. 

Umbraco.Cms.Web.Common.PublishedModels.File

Volg me op social media!

Wil je zeker niks missen? Mijn social media staat boordevol handige en plezante informatie.