Sla over en ga naar de inhoud
Dr. Hauschka

Dr. Hauschka

Als gezondheidsbegeleider en toch ook zo’n beetje jouw kompas op je zoektocht naar gezond ben ik altijd op zoek naar gezond en ecologisch ofwel naar de dingen die ons leven prettiger en beter kunnen maken zonder schuldgevoel. Als vrouw zocht ik al lang naar een vegan en fijne verzorgingslijn voor m’n huid en zo kwam ik uit bij dit geweldige merk.

Dr. Hauschka is al meer dan 45 jaar een pionier in natuurcosmetica. Het merk bewijst dat het werkt, veilig is en houdbaar zonder het gebruik van o.a. chemisch-synthetische conserveringsmiddelen.


Het hart van Dr. Hauschka wordt gevormd door een gigantische biologisch-dynamische tuin in Duitsland, waar meer dan 150 heilzame planten groeien, zoals wondklaver, de roos, de goudsbloem, het madeliefje, kamille en lavendel, allemaal planten, die de wijsheid van de huid respecteren en daarom in veel van hun producten gebruikt worden.

Ik koos voor dit merk omdat bij hen de balans tussen mens en natuur centraal staat.
Bij hen géén:

  • goedkopere, reukloze, makkelijk te verwerken, synthetische ingrediënten
  • met synthetische stoffen gedenaturaliseerde alcohol maar een hele lage hoeveelheid natuurlijke alcohol die je huid niet uitdroogt.

Verder probeer ik zo vegan mogelijk te leven en dat wil ook zeggen dat ik producten met bestanddelen zoals yoghurt vermijd. De bestanddelen van de Dr.Hauschka verzorging is grotendeels van plantaardige oorsprong. Ook de glycerol, stearinezuur en andere vetten worden uit plantaardige grondstoffen gewonnen. In sommige producten zitten nog wel bestanddelen uit het dierenrij, zoals :

  • Bijenwas, propolis, honing
  • Melksuiker
  • Zijdepoeder
  • Wolwas

De bijenwas is afkomstig is uit duurzame bijenteelt in Duitsland, onderworpen aan de strenge richtlijnen van Demeter of de vereniging voor biologische landbouw.
Sowieso wordt er niet zomaar iets dierlijks toegevoegd, telkens wordt bekeken in hoeverre het écht nodig is voor de verzorgende eigenschappen en de huidbehoeften van de huid. In tegenstelling tot bij andere bedrijven wordt er bewust verantwoordelijkheid genomen richting milieu en de ontgonnen stof. 

Ik gebruik momenteel de regeneratielijn, voor de rijpere huid die droger en gevoeliger wordt, de lijn helpt je huid met verstevigen en vitaliseren.

Samen voor een gezondere en gelukkigere wereld?

Wil je als bedrijf of merk de handen in elkaar slaan om mensen de tools en kennis te geven voor een gezond leven? Contacteer mij dan gerust. 

Umbraco.Cms.Web.Common.PublishedModels.File

Volg me op social media!

Wil je zeker niks missen? Mijn social media staat boordevol handige en plezante informatie.