22 september 2020


OK GEZOND ZOUT ?...

Het bamboezoutproces is een artisanaal proces uit Korea. 

Fleur de sel wordt uit de gele zee geschept - vervolgens in 3 jaar oude bamboestokken gestopt - die worden met bergklei afgedicht - dan wordt alles op dennehout gebrand - de kokers branden tot as- het zout tot harde massa..

Hoezo zou zout gezond zijn? Dat zorgt toch voor hoge bloeddruk ?...

Ons lijf heeft zout nodig,maar niet zomaar elk zout. Dus niet minder, maar beter zout..

Even uitleggen:

Tafelzout en zeezout bevatten goede, maar ook bittere, scherpe stoffen die maken het bloed dikker en slijmerig en zijn mede de oorzaak van hoge bloeddruk. Om die scherpe stoffen zoals cadmium, kwik en lood te verwijderen moet het zout verhitting ondergaan en dat is precies wat er met bamboezout gebeurt.

In het branden van bamboe en zout vermengen de sappen, mineralen en spoorelementen van de bamboe en rode bergklei zich met het geleidelijk verharde zout. Dat wordt vervolgens vermalen tot poeder of kristallen . Dit proces wordt 8 x herhaald.

Bij de 9 de keer wordt er boomhars aan het hout toegevoegd wardoor het vuur een hitte bereikt van boven de 1300°C. De bamboe verbrandt en z'n assen vermengen zich met het zout tot een soort lava. Dit wordt na uitharding van heel grof tot heel fijn vermalen ( naargelang wat men wil bereiken). 

9 x gebrand bamboezout = 

* Een bron van zwavel = betere opname van het hele belangrijke antioxidant Glutathion = DE VERWIJDERAAR van zware metalen  bvb Lood en kwik.
                = beschermer van lichaamsweefsel tegen straling, alcohol en chemo
 Zodoende is dit DE GROTE BESCHERMER van de lever tegen schade van zware medicatie, metalen . Indien er te weinig actieve glutathion in ons lichaam is ontstaan ontstekingen zoals astma, reumatische artritis etc. Bij veroudering vermindert de werking ervan, bamboezout helpt glutathion actief te houden en aftakeling tegen te gaan.

Voor een goeie ondersteunende werking van bamboezout helpt een paar gram per dag je tegen :

Hoge bloeddruk - diabetes - mond-, neus-, oog-, oor-, maag-, huid-, darmproblemen ..

De paarse kleur = door actieve koolstof & zwavel- licht of donker paars wijzen op goeie kwaliteit.

Koolstof helpt afvalstoffen uit je lijf te verwijderen

WAAROM = BAMBOEZOUT BETER DAN TAFELZOUT?..BAMBOEZOUT HEEFT MEDICINALE WERKING !!= wetenschappelijk bewezen

* Manier om onzuiverheden uit zeezout te halen= minder scherpe stoffen
* Betere opneembaarheid : Mineralen en spoorelementen zijn door verhitting geïoniseerd, dwz ze hebben een hogere activering en opnamecapaciteit in het menselijk lichaam.

Als mineralen en spoorelementen gebonden zijn door organische stoffen zoals planten zijn ze makkelijk opneembaar. Pure mineralen uit de aarde ( zoals zout) zijn moeilijker opneembaar. Colloïdale mineralen, opgelost in water zijn héél klein en makkelijk opneembaar. Bamboezout bevat colloïdale mineralen.

DIT ZOUT HEEFT NIKS TE MAKEN MET HOGE BLOEDDRUK

Het hart = orgaan met hoogste zoutgehalte van alle organen
= om optimaal zenuwimpulsen & spiercontracties te creëren.
Tijdelijke verhoging van bloeddruk na zoutconsumptie = energie nodig om afvalstoffen te verwijderen & voedingsstoffen op te nemen.Bamboezout met zn spoorelemeneten vergemakkelijkt die afvoer en helpt cellen vitaal te houden/maken ( SR. SHIBATA JIRO Japan)

Het soort zout = verschil in behouden van optimale bloeddruk. Ongeraffineerd zeezout, vergezeld van mineralen en spoorelementen zoals Bamboezout = in staat teveel aan zout uit lichaam te verdrijven . Tafelzout en geraffineerd zout kunnen dat niet. 

Japanse artsen zijn het er ondertussen over eens dat bamboezout wonderen kan doen bij de bovenbeschreven problemen. Daarnaast ontzuurd dit zout ook enorm in vergelijking met 'gewoon' zout. Hoe vaker gebrand , hoe alkalischer z'n waarde . 

Daarom kan je ook in je liter drinkwater zo'n 0,5 g bamboezout toevoegen. De ontgiftende kracht ervan vergroot dan enorm. Vandaar dat je het ook goed kan toevoegen bij Thee , soep en sterk water absorberende granen en pasta's.

HOE KAN JE BAMBOEZOUT GEBRUIKEN ? 

*BIJ SPORTEN gaan veel zouten verloren dmv transpiratie : 0,5/1 g per 300 ml 
*ONTGIFTEN EN SPIER/GEWRICHTSPIJNEN  zwavelrijk baden helpt - neem bad met 150 a 300 g 2 X gebrand bamboezout + 5 /20 g 9 x gebrand . Week er 30 min. in = ontzurende en bioactief effect
*In de keuken als tafelzout  - probeer ook zeker eens het bamboezout met gefermenteerde look . De kracht van de medicinale look wordt zo gigantisch versterkt. Bamboezout activeert het afvoeren van afvalstoffen, de helende stoffen van de look worden door de actieve spoorelementen en mineralen uit het out beter opgenomen en benut. 

OK OK ik weet het : een hele boterham, maar dit soort 'hele boterhammen blogs' schrijf ik alleen maar als ik héél enthousiast ben. Dus bij deze, probeer het eens. Je zal versteld zijn van de smaak en het lekkeurrr van dit zout.

Ik neem er gewoon af en toe een mespuntje van, prikt op de tong en is vergelijkbaar met een zout dropje. Maar o zo lekker én je wordt er gezonder en je systeem jonger van . Dus what more can a girl want ?..En als je dit nu meteen wil in je kast, je vind bambuzout bij de biowinkel of rechtreeks via de site van de invoerders bij Amanvida, op hun site kom je via deze LINK klik dan door 'NAAR SITE'.

 

Check zeker ook de Mar10 minuutjes die ik postte met een gezonde lunch voor het hart. Ook daarin gebruik ik bamboezout en da's helemaal njomm. Klik op deze LINK

Terug naar overzicht