22 september 2020


Yeah yeah

TOFU BAKKEN :De tofu kan je ook een half uur in een oven van 200 g bakken, ik deed de helft ( ongeduldig) en bakte verder in de pan .

Lunch in een bokaal, of gewoon in een boterhammendoos, maar deze is wel heeeeel lekker !!

Recept = simpel

Koop een blok TOFU ( geen zijden tofu) zet er iets zwaars op zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is - droog af en snij in blokjes .

Marineer in shoyu, ketjap, herbamare, bamboezout, algenmix, en beetje zuurtje van gedroogde citroen ( verkruimel deze laat) laat de tofu de marinade opnemen.

Wentel doorheen kikkererwtenmeel en bak in oven op bakpapier tot er 'n krokant laagje rondzit.

Vul je bokaal met komkommerstukjes ( blokjes) , romeinse sla, tomaatjes ( zaadjes naar boven) , avocado , basilicumblaadjes ( of andere verse kruiden).

Bak de tofu af in de pan of zoals hiernaast beschreven .

Maak dressing van mayonaise & yoghurt (gelijke delen ) + appelazijn + peper & bamboezout. Doe in apart potje of onderin bokaal als je die kan rechthouden .

Hiernaast nog even de leuke volgorde van lunch in een bokaal ..

Smakelijk en experimenteer er maar op los !!

Terug naar overzicht