Sla over en ga naar de inhoud
• 15 apr. 21

Mar10's Podcast Afl.3: Ritme & ruimte vinden als ' pretfecte' vrouw?..

Thuiswerken balans concentratie werklplek

Pas zeker de de 'tomaten'- techniek toe. Wat dat is, ontdek je in deze aflevering van Mar10s Podcast hoe je al dat thuiswerken overleefd.

Aiaiaia thuiswerken: het = en blijft balanceren op een slap koord. Want hoe moeilijk is het om je instincten te onderdrukken tijdens de dag ( nee niet die, maar die van ''ik moet nog een was insteken''.

We hadden hiervoor al vaak een soort van haat-liefde verhouding met ons werk, langs de ene kant unnen we ons intelectueel en creatief ontplooien, langs de andere kant lokt het nest of de vrijheid.

En nu werken velen onder ons dus aan de keukentafel, in een hoekje van de zetel of in een ruimte zo groot als het bezemhok. Dat alles stimuleert niet écht de goesting van thuiswerken.

Je partner, kinderen en huisdieren lopen regelmatig doorheen je werkterrein wat al wel eens kan resulteren in wat irritatie of de ongelofelijke zinnn om hen achter het behang te plakken. 

Maar écht het kan wel en zelfs op een fijne manier. Zonder dat je het  idee moet loslaten dat je nog altijd heel dicht in de buurt komt van de 'pretfecte' vrouw. 

In mijn boeken Me- time en Be- time ga ik nog verder op deze onderwerpen in. Maar aangezien ze allebei uitverkocht zijn dacht ik : daar moet ik een Podcast over maken .Eentje met een paar handige tips en tricks om in een gezonde, concentratie bevorderende staat te komen.

Zoals een ritme inbouwen, een gezonde werkruimte, deleten, kiezen  en het afbakenen van jouw ruimte. Belangrijk = de balans , want een dag blijft:

8 uur tijd voor werk
8 uur tijd voor slaap
8 uur tijd voor ontspanning Dat = dus 24 uur ...

Dus geen zorgen , we komen er wel, in een gezonde werkmodus, nu voor velen thuis en straks misschien deels, weer op kantoor. tegen dan weet je dat je dat werken thuis als een kolfje naar je hand kan zetten.

Want zeg nu zelf het heeft ook voordelen dat thuiswerken : Geen file, geen gedoe met openbaar vervoer, zelf je pauzes kunnen inlassen en geen scheve gezichten als je rondloopt of wat oefeningen achter je 'bureau' doet.

Weet ook dat je het straks ook nOg gezonder kan aanpakken om naar het werk te gaan : check de vervoersdriehoek maar ;)De Podcast kan je hier helemaal onderaan beluisteren als je op het pijltje drukt, enjoy !!