Sla over en ga naar de inhoud
• 06 jun. 15

werken voor de goed gevoel

Doe ik nu al een aantal jaren.

het was de goed gevoel die me écht deed voelen wat het was om je gedachten uit te schrijven.
Het waren de goed gevoel lezers die me door hun reacties vertrouwen deden krijgen om te druven dromen over een zelfgeschreven boek.
Het feit dat ik ondertussen al 4 boeken schreef vervult me nog steed met trots. Zels boeken mogen schrijven die ook gelezen worden, dat voelt
zo goed. Mn eerste 'live , love & laugh' werd ondertussen ook als pocket uitgebracht en een 'longseller' genoemd, ikke blij..

Maar het is dus Goed gevoel die me t hele jaar rond wakker houdt als schrijfster en gezondheidsconsulente.
De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het maken van 6 pagina's over gezonde cocktails en een paar 'guilty pleasures'.
Zo'n stuk maken is dan niet alleen lekkere recepten zoeken en uitproberen, maar ook extra info uitzoeken, de juiste locatie zoeken en goeie foto's maken.
Die foto's maak ik meestal met Stefanie Faveere , mijn partner sinds dag 1 in de shoots voor goed gevoel en ook diegene die m'n laatste 2 boeken in beeld bracht.

Vaak maken we die foto's bij mij thuis of bij Stef in de studio , maar af en toe is de locatie ook mee hoofdrolspeler en staat of valt het geheel erdoor.
Zo ook met onze cocktailshoot. De locatie was effe zoeken, want vind maar in ons landje met grillig weer , een plek waar de zon en vakantiesfeer
van af spat.En écht die bestaaat! Via m'n goeie vriendin en styliste Bé de Meyer die er al vaak werkte voor de modeshoots van 'Dag allemaal'
kwam ik terecht in m'n oude studentencafé 'De Vlegel' in Mortsel. Dat café van vroeger is uitgegroeit tot een grote , gezellige brasserie met een TOPTUINTERRAS.

Eentje die voelt als Ibiza , klinkt als Ibiza (goeie sound) en proeft als het eiland waar ik verzot op ben.
Het hele team aangestuurd door Patrick , een ouwe bekende uit m'n studententijd dus, dompelt je nog es xtra in de vakantiesfeer doordat ze bijna allemaal uit
zonnig Spanje afkomstig zijn. Er wordt dus bediend met Latino acent, er worden plakjes watermeloen en tapa's uitgedeeld en de sfeer is zeg maar 'chill'.

Stefanie en ik waren er al vroeg om onze 10 fotosets te fotograferen en kwamen helemaal mee in t sfeertje. De dag ervoor en s ochtends vroeg had ik al
deel van de hapjes en drankjes bereid inclusief het bijna er af snijden van het topje van m'n middelvinger , haha ik onhandige kip..
Zo gezegd, zo gedaan, kwam ik bij De Vlegel aanzetten met zo'n 7 loodzware kratten: Drank, hapjes en mooie spulletjes
om alles in en op te serveren. Barman Frank hielp me met de cocktails bereiden en versierde de glazen zoals alleen een échte barman dat kan.

Er schuilt veel werk achter de pagina's van Vlaanderen's best verkochte maandblad, want na zo'n fotodag is t nog niet gedaan.
Wij leveren foto's en tekst in ,maar op de redactie word de tekst ook nog nagekeken, de vormgeefster maakt er een mooi geheel van en na het fiat van
eindredactrice Famke Robberechts kan alles eindelijk in druk en zo bij jou terecht komen.

En hopelijk kan dat stuk , dat ons veel werkplezier verschafte ( lees lunchen mét megalekkere cocktails), ook jou inspireren..