Sla over en ga naar de inhoud
• 24 sep. 17

Vet verbranden ? Yess we can !!

afvallen gezondheid sporten

Bikinibody's are made in winter ?...

 

 

Toch, wel dan denk ik zo , na een bourgondische , zalige zomer, je kan niet vroeg genoeg beginnen.
Want ik wil afvallen en die lovehandles kwijt en dat spekrandje op mn buik..

Sounds familiar ?.. Wel ik heb mezelf een stok achter de deur geschonken , in de vorm van een vlog. En in die vlog roep ik al m'n kijkers op om mee te doen aan deze uitdaging. Dwz / Elke dag min 5 tot 50 minuten te bewegen én echt afwisselend te bewegen , dus de ene keer gewoon wandelen, dan lekker dansen, wild met de stofzuiger in de weer telt absoluut ook. Of gewoon es een beetje explosief een boksles volgen, een halte eerder van de bus om naar je werk te gaan of gewoon wat oefeningen thuis op de mat.

Wat denk je doe je mee? O en waarom? Wel :

Buikvet = ongezond
*Veel vet meezeulen is niet goed voor je - de plek waar je vet verzamelt bepaalt hoe ongezond (te) veel vet is.
*En buikvet = t meest ongezonde vet.

*Je kan mensen opdelen in appels (die vet opslaan op de buik) en peren (mensen die vet opslaan op de heupen). De plek waar je vet opslaat = vr een groot deel genetisch bepaald, ook bepaald door hormonen, en in het algemeen zijnvrouwen vaker peren zijn dan mannen.

*Ben je toch een appel, en sla je vet op op je buik, dan heb je pech.

*Buikvet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. En da’s nog niet alles ..

Lovehandles of buikje - lees peer of appel :

Lovehandkes of een zwembandje `= vooral onderhuids vet , dat zit vlak onder de huid zit en niet bij de organen in de buik =  minder schadelijk.
* Dit vet verdwijnt als je afvalt

De échte boosdoener = de dikke buik
= visceraal vet = beschermend vet rondom je vitale organen - teveel om die organen heen = teveel = druk op de organen & verstoort hormonenwerking & kan cholesterol verhogen.
= slecht voor het hart en kan het leiden tot diabetes.

Ben je een appel of een peer? Heb je teveel visceraal vet ? Doe de test:
*Meet je buikomtrek in je taille = 't smalste gedeelte van je middel. Meetlint moet aansluiten.

Bij vrouwen = een omtrek minder dan 80 cm = goed.
                     = een omtrek meer dan 88 centimeter =  verhoogd risico op alle narigheid van hierboven .
DUS / GET THAT BODY WORKING !!

Bij mannen =  een omtrek minder dan 94 cm = goed.
                    = een omtrek meer dan 102 centimeter = verhoogd risico.

DUS : ACTIE NEMEN !!

Conclusie

ACtieplan doe je best in verschillende stappen en neem er je tijd voor – zeg maar 3 maanden ?..

Stappenplan :

1. Beweeg elke dag –  5 of 50 minuten

Klinkt heftig, maar ’t kost veel meer energie als je ziek wordt of loopt te piekeren of je nu wel of niet wil sporten. Dus als je nu weet dat je dat dagelijks gaat doen, dan scheelt dat al n hoop energie .

Dus dagelijks een paar oefeningen, denk m’n 5 oefeningetjes ( check de filmpjes van Mar10 minuutjes MOVE THAT BUD of BUIKVET WEG = al top, ook een dagelijkse snelle wandeling, yogaoefeningen of fietsen zijn ook sport.

Het heeft geen zin om 1000 buikspieroefeningen te doen: je hele lichaam en vooral je core moet sterker worden, van je onderrug tot je heupen. Pas na zes weken is je lichaam aan een nieuw ritme gewend, dus pas na zes weken wordt het ietsjes makkelijker om elke dag te sporten.

2. Wissel af

Je lichaam went snel aan workouts. Blijf dus variëren in sporten en oefeningen. 3 x week je 5 oefeningetjes, afgewisseld met wandelen , wat yoga = al helemaal TOP . Kies sporten die je leuk vindt, omdat dat de enige manier is waarop je het volhoudt. Let er op dat je afwisselt tussen cardio en kracht

3. Doe krachttraining

Je wil gaan voor een krachtiger en strakker lijf . Dus Focus niet alleen maar op het verliezen van gewicht en het doen van sporten die vooral gericht zijn op cardio (lang sporten op een lage intensiteit, zoals hardlopen, wandelen, fietsen). Probeer cardio liever af te wisselen met explosievere sporten. Sprint dus eens stukjes tijdens het wandelen en doe een aantal oefeningen om spieren te trainen. Als je moet kiezen tussen verschillende soorten workouts, probeer dan zo veel mogelijk te kiezen voor oefeningen die goed zijn voor je hele lijf, zoals de plank en alle variaties daarop.

4. Belangrijkste: Houd het plezant

Kies oefeningen waar je toch nog iéts van plezier uithaalt – zet leuke muziek op - doe het met anderen .
En vooral :Wees niet te streng voor jezelf. Het is de bedoeling dat je deze manier van leven heel, héél lang vol kunt houden – liefst de rest van je leven. Dat is de enige weg naar een permanent strakke buik. Start desnoods elke dag met een kwartiertje bewegen dan jezelf meteen een zwaar uur op te leggen.

Het gaat om het verbranden van buikvet. Alleen door buikvet te verbranden worden de onderliggende spieren (de buikspieren) zichtbaar. Buikvet verbranden gebeurt niet door een kwartier achter elkaar zo veel mogelijk herhalingen te maken.

Ook bij het trainen van buikspieren is kwaliteit veel belangrijker dan kwantiteit. Door te veel herhalingen te maken, wordt de techniek vaak minder waardoor je juist een averechts effect krijgt…

Voila succes en bekijk zeker t laatste filmpje 'buikvet verbranden ' eens bij de filmpjes.