Sla over en ga naar de inhoud
• 15 sep. 15

verstopte neus

Ik had vroeger chronisch een verstopte neus , erger nog de 'sinusitis' dwong me naar de neus-keel-oor-specialist  die me aanraadde om me te laten opereren.
Nu ben ik zo niet voor snijden in m'n systeem, dus zocht ik naar een andere oplossing.
DIe kwam van een bekende die me aanraadde om m'n neus te spoelen, niet met van die spuitbussen van bij de apotheek waarbij je alleen de onderste luchtwegen spoelt,
aangezien de vloeistof , als je rechtop blijft staan , er sneller dan het licht weer uitloopt... Hoezo helpen?..
Neejeu, veel goedkoper en effectiever is het wanneer je lauwwarm (eerst gekookt ) water in een glas gebruikt met daarin een half theelepeltje puur zeezout.
Roeren zodat het zout smelt en verspreid wordt, dan optrekken met een spuitje en hoofd voorover boven bad of lavabo hangend het spul in je neus spuiten.
Toegegeven , het is effe wennen en voelt alsof je , zonder je neus dicht te knijpen , in het zwembad springt en je neus vol badwater schiet.

Maar het heeeeeelpt !! Zo goed dat ik geen operatie heb moeten ondergaan en zo elke herfst , wanneer de boel gaat verstoppen, wat leidt tot zelfs tand/kaakpijn en hoofdpijn,
ga spoelen. Dat doe ik dan , als ik er aan denk preventief , of vanaf dat ik last krijg tweemaal daags. 's Ochtends en 's avonds voor t slapengaan.
En als het dan nog tegenzit en de boel verstopt, dan ga ik voor Rudolf! Een zalfje dat lijkt op de antieke vicks , maar veeeeeeel gezonder is met verse kruiden van:eucalyptus, ravintsara, munt, tijm , kruidnagel etc in een basis van ubergezonde kokosolie, ik ben fan, zelfs als ik niet verstopt ben  want het verdiept de ademhaling (ik gebruik het tijdens mn yogalessen ook)...

 

Rudolf koop je bij je plaatselijke bio-of natuurwinkel of via de site http://www.amanvida.eu/