Sla over en ga naar de inhoud
• 04 jan. 16

To do lijstjeu voor 2016

 

Een nieuw jaar, een mooi startpunt, een schone lei , niks zo fijn als af en toe een doorstart maken.Dat kan natuurlijk het hele jaar door, maar zo op 1 januari , dat voelt toch beter; om te stoppen met roken, snoepen, bij de pakken neerzitten en allerlei andere minder gezonde, maar vaak toch hele leuke,  gewoontes.

Volgens de Maya kalender ging het ondertussen met ons gedaan zijn, maar we zijn er nog met z’n allen. Ik denk dat het misschien de bedoeling van die oude wijzen was, om ons te waarschuwen dat we t anders moesten aanpakken. En dat doen we nu hopelijk met steeds meer; minder elkaar de duivel aandoen, beter voor elkaar en voor de planeet zorgen.Zoals ze in de sixties zeiden: “make love, not war” , of de wat modernere versie die ik op een t-shirt zag staan en hilarisch vind:

“Use more rubbers, less guns” haha ...misschien moeten we die ook aan de andere kant van de Middelandse zee gaan uitdelen…

Dus wat mij betreft : ik heb zin om ermee te starten, niet dat met die rubbers, maar met goed voor elkaar en de planeet zorgen.Dat kan door middel van gezond en plezant leven, dacht ik zo.Vandaar dat ik me deze maand bezig houd met de Quality Time-workshops , met mucho tips en truukjes voor nog gezonder, lekkerder, makkelijker, geld besparen én eco-logischer leven zoals het in BE-TIME staat.

Ik heb toch n verlang to do lijstje naast de workshops, ’t Zijn Vooral dingen doen waar ik me blijer van ga voelen:

1. Tijd doorbrengen met mensen en /of dieren die ik graag zie.
2. Elke dag minstens één keer goed lachen.

3. Regelmatig ontspannen in frisse buitenlucht.
4. Gezonde, lekkere dingen inslaan en er wat lekkers mee maken. (Zonder wat weg te gooien, door zo ecologisch en economisch mogelijk in te kopen.)
5. M’n eigen kruiden kweken en opeten.
6. Genieten van een goed boek, lekkere koffie, ontspannend bad, yogales of whatever ik blij van wordt en er de tijd voor nemen , ZONDER SCHULD gevoel .
En ook: 
7. Nee !! leren zeggen en waken over de rustmomenten in m'n agenda, voor m'n gezin, vriendinnen...
8. als de stress toch naar binnen schiet, rustig inademen in 4 en uit in 8 tellen.

9. Met mijn tao massage de dag starten ipv met koffie
10. Gewoon effe brulle, dansen, trampolinespringen, huppelen ogf whatso ever als het nodig is.

Als ik m'n bovenstaand lijstje in de gaten blijf houden dan , en dat is wetenschappelijk bewezen, gaat m’n weerstand én omhoog,
m’n levenskwaliteit stijgt én daardoor ga ik ook nog es langer leven !! YEAH !!
Een goeie reden dus om dit lijstje het hele jaar door te hanteren!!

Ik wens jullie veel, véél leute, liefde en gezondheid toe met mooie inzichten en wijze levenslessen,
dat jullie mooie superlijstjes mogen afwerken en vooral veel mogen genieten!!!!