Sla over en ga naar de inhoud
• 21 apr. 22

Stress en onrust in je systeem ? 5 tips en weg ermee

stress depressie down supplement makkelijke tips

Duuuus in deze rare tijden waarin virussen ons leven op zn kop zetten en een oorlog dichtbij woedt zou je van minder onrustig worden.

Velen hebben momenteel last van nOg meer stress, ongerustheid en op de toppen van onze tenen lopen.

Dat is natuurlijk niet zo raar en er zijn een hoop handige dingen die ik je kan meegeven die al helpen om wat rust in te bouwen.

Ik geef jullie mijn lijstje van 5 toptips om minder last te hebben van neerslachtige gevoelens:

TIP 1 : Ga naar buiten ! De natuur werkt enorm helend en helpt je met ontladen. Stress heeft de vervelende neiging om uren in je systeem te blijven rondspoken. Na 20 minuten in de natuur kan je diezelfde stress wegwerken met een wandelingetje. Ons creatieve brein neemt het dan over en dat wil ook zeggen dat angsten worden weggeveegd en je oplossingsgerichter gaat denken.

 

TIP 2 : Vertraag en kom tot rust, je kan zo’n ‘vertraging’ in je dagritueel inbouwen, of je nu ’s ochtends de wekker eerder zet om rustig te kunnen ontwaken of je na je lunch de tijd neemt om even rustig wat ademhalingsoefeningen te doen. Dat tijd nemen voor jezelf nadat je bent ontwaakt werkt ook heel rustgevend. Als je vanaf s ochtends al aan het ‘rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan’ – doet is de kans heel groot dat je de hele dag op de toppen van je zenuwen rondloopt. Dat komt omdat we na het ontwaken veel sneller in ‘foght or flight’ modus schieten .

 

TIP 3 : Regelmaat helpt ; een gezond dag en nachtritme met daarbij passende vaste rituelen zijn als je in een dip zit vaak een uitdaging maar geven structuur en houvast.Overdag slapen kan de zaken erger maken, ga dan beter even naar buiten. Een goeie nachtrust komt je mentale gezondheid ten goede. Maar ook je voeding kan ondersteuning bieden als je je wat ‘wankel’ voelt.

Een gezond ontbijt of een lekker gezond sap als eten op je nuchtere maag moeilijk is , geen maaltijden overslaan en zeker niet beginnen dieten zijn de boodschap. Want dan gaat je lijf op overlevingsmodus en komen er juist nog extra stresshormonen vrij. Wat dus géén goed idee is nu.

Zorg ervoor dat je enrgierijk eet, dwz: vermijd suikers, geraffineerde voeding en comfortfood. Kies eerder voor rijke plantaardige voeding en ga voor zoveel mogelijk kleur op je bord. Dat zijn allemaal anti oxidanten die je lijf helpen om te ontgiften. Fysiek en mentaal.

TiP 4: Als je depressieve gevoelens te groot zijn is het belangrijk dat je met mensen praat en hulp zoekt.

Gelukkig is depressiviteit geen taboe meer . Proffesionele hulp zoals van een psycholoog, psychotherapeut of psygiater kan je vinden via je huisarts.  Deze experten kunnen smaen met je zoeken naar dat wat jouw ‘triggers’ zijn om mentaal onderuit te gaan. De psychiater werkt met medicatie, bij de anderen werk je meestal met supplementen , kruiden ed. Sowieso zoek je samen naar hoe jij het beste geholpen kan worden en waar je je goed bij voelt.

Er wordt altijd gezocht naar iets dat bij jou past.

TIP 5: Ga voor een super supplement. Op basis van rustgeven kruiden zoals Saffraan, Rhodiola, Ashwaghanda en vitamine B complex.

Vandaar dat ik een grote fan ben van MOOD RISE.

Die 2 tabletten per dag geeft me mentale energie, een positief humeur en een betere weerstand tegen stress.

Je kan je moodrise direct via onderstaande link bestellen én ook extra 10% korting en gratis vervoersonkosten krijgen DOOR DE KADOCODE MARTINE10 TE GEBRUIKEN. . 

BESTELLINK MOODRISE