Sla over en ga naar de inhoud
• 29 jun. 18

Mooi verouderen = ook Forever young ...

Mooier ouder worden….. de basis daarvoor heeft voor mij ALLES te maken met de drie pijlers:

Ontspannen, voeding en beweging.

* Je kan de bio winkel leeg kopen maar de hele tijd lopen malen en dat zal zich in je gezicht tonen.

* Je kan goeie producten kopen maar veel geraffineerde voeding en koffie consumeren en dat zal zich laten zien.

* Je kan al m’n boeken in je kast hebben staan maar stug volhardden in je ‘-ine’-gebruik : nicotine, caffeine, theine en je huid en gezondheid zullen er onder lijden…

WAT DAN WEL ?????

VOEDING :

Ongeraffineerde voeding die je oma zou herkennen en die je eet in het seizoen ervan, naast genoeg water drinken, ontspannen, ontladen en bewegen zijn voor mij cruciaal.

Je darmen goed laten werken dmv goeie vezels en ook weer genoeg vocht, yep water dus helpt. Bij mij werken 's ochtends het beste de havervlokken , met granola en plantaardige melk. Fruit doe ik soms ervoor in een juice die ik even laat zakken.

RUST & VERZORGING :

Maar ook genoeg slapen en een goeie zonnebril om expressie - rimpels te temperen helpen. En dat antirimpel kussen zoals hiernaast dat werkt dus he !!!

Daarnaast verzorg ik m’n huid al jaren met producten die aan mijn huid zijn aangepast. Toen ik een aantal jaar geleden een diagnose van m’n huid liet maken bij Environ viel ik zowat achterover. Want mijn huid was Enorm beschadigd. Het één en ander heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ik tussen mijn 14 en 18 tijdens mijn vakantie lag te bakken als een ingeoliede paling, met graag heel veel olie en ja graag de hele dag in een bootje op de zee ….

BESCHERMING :

Ondertussen ben ik wat wijzer en bescherm ik m’n huid goed, met een lage spf factor dwz. chemische filters in een lage dosering  met daarbovenop veel natuurlijke antioxidanten. Ik zon met de RAD crème en blijf tussen 11 en 16 uur uit de zon , dan ga ik voor een mooie grote hoed of een cocktailbarretje ( mocktails he = alcoholvrij).

Daarnaast gebruik ik nu de blauwe Environ lijn en ga ik stap voor stap mbt de ‘rijkheid’ van mijn crèmes aangezien m’n huid zo zachtjes aan kan helen en bijvoorbeeld genoeg vitamine A kan opnemen. Want een te dikke, beschadigde huid kan natuurlijk veel minder opnemen dan een huid die gezond is.

TRUUKJES :

Er zijn nog wat dingen die ik probeer te vermijden : te hete douches, baden en airco. Ik douche afwisselend lauw- warm – lauw – wat frisser en vang hittegolven op met een frisse gezichtsspray, I love die met lemongrass ( ik dacht altijd dat het komkommer was en zie nu net dat het limoengrass is hahaha) of granaatappel.

Ik spray dat ook over mijn make up als ik fond de teint op heb voor de opnames van Mar10 minuutjes, dat ziet er veel natuurlijker en niet ‘geplamuurd’ uit..

AAnstaande maandag post ik een Mar10 minuutjes vlog die helemaal ANTI-RIMPEL is - check it out !!

En natuuuuuuurlijk zijn er nog massa's andere tips en truukjes die je kan uitproberen om je body en soul jong en gezond te houden. Maar dan moet je toch maar effe mijn boek 'Forever Young' erbij halen.