Sla over en ga naar de inhoud
• 27 jul. 16

Mijn huis is waar mijn stofzuiger staat ...

gezondheid ecologisch DIY

Ik ben een blije thuiswerkster, mijn ‘kantoor’ bevindt zich grotendeels in m’n keuken met zicht op de tuin . dat heeft zo z’n voor-en z’n nadelen want iedereen loopt nogal makkelijk mijnen buro in en uit, da's gezellig maar het is niet makkelijk om gezellige koffiekletsen te weigeren want af en toe moet er echt wel gewerkt worden . Ook ik moet mezelf vaak tot de orde roepen want er zijn veel dingen die me afleiden. Maar bon , ik sta niet in de file en zet mijn eigen , de lekkerste, vegan koffie *pleasantry*

Kuisen ...hip hoi...*girl_impossible*

Mijn kantoor en aanverwanten word door mezelf en een schoonmaakster aan de kant gehouden , maar je weet wat ze zeggen , niemand die beter schoonmaakt dan jijzelf , maar daar wrong tot voor kort bij mij het schoentje.Ik vind dat kuisen niet al je tijd in beslag moet nemen en dat het ecologisch moet gebeuren. Kuisvrouwen hebben hier wel es de neiging om wegwerpkuisdoekjes en JAVEL mee te brengen omdat ik dat niet in huis heb. Dat wil ik dus niet he.. Nee ik maak mijn kuisproducten zelluf. Maar elk huishouden heeft een goeie stofzuiger nodig en dat vind ik ook zo’n vieze onecologische dingen, wegwerpzakken vol haren en stof, ik gruw ervan .  Maar stofzuigen met 2 honden , 2 katten en 3 mensen in huis is echt wel nodig, want wist je dat er in huis zo’n 2 tot 5 keer meer vervuiling kan zijn dan buiten !!! Ik gebruik geen chemische troep in huis maar toch.. Ik schrok me een appelflauwte toen ik dat hoorde...Zeker gezien ik veeeeeel binnen zit, af en toe tank ik zuurstof door met de honden er op uit te trekken, maar toch...

Een stofzuiger met ballen ... of 1 ball

Ok dus een investering in een ecologisch apparaat dat én m’n huis en mijnen buro schoonhoudt is dan geen slecht idee.
Eerst de stofzuiger , ik wilde er 1 zonder zakken = ecologischer én eentje waar ik dartel mee door m’n huis kan huppelen zonder dat ie om de haverklap omvalt of als een soort botsautootjes tegen de hoeken knalt. Gevonden !! Hij is rond, vandaar dat ie Big Ball heet deuh *victory* , plaatst zichzelf weer rechtop als ie omvalt,  ziet er cool uit en voor een mega-onhandigaard als ik, reinigt je hem ook nog es super-easy.. Gewoon aan een knopje trekken boven de vuilnisbak en huppaaa klaar. Hij heeft ook een megalange buis  dus geen acrobatie meer om onder t bed te stofzuigen en handige hulpstukken die er mak-ke-lijk af gaan (ook blij mee).

.. 't Is een investering ...

En voordat dit een reclamereportage wordt ook nog effe zeggen dat hij niet goedkoop is , zo’n dikke 600 euro! Maar geen zakken , geen extra filters ( ook niet om uit te wassen en er zit 5 jaar garantie op). 'k Heb 't dus gedaan en dat ding zuiiigt!!!! Hij schijnt ook de microscopische stofdeeltjes te scheiden , kan ik ni zien natuurlijk, maar wat ik wel zie is dat ie de vreselijk korte stekelhaartjes van onze Sokki uit m’n kofferbak zuigt en da’s een stuk minder gedoe dan vroeger met eerst 'n kledingborstel , dan 'n vochtige doek en dan stukje voor stukje met de zuigmond van m'n stofzuiger..

Ok die Dyson technologie dat is dus wel de moeite, ze investeren nogal wat tijd en onderzoek voor ze een apparaat op de markt brengen, ik las dat: *Er zo’n 55 ontwerpers zo’n 1000 prototypes maakten van de Cinetic Big Ball *er 2,5 jaar aan gewerkt werd * bijna 2 ton teststof werd opgezogen *de stofzuiger zo’n 16000 meter afgelegde om 900 opnametesten te doen. Het ding ziet er niet alleen science fiction uit , * de snelheid van de lucht die t opzuigt genereert 100000 G-kracht – geen idee wat dat betekende , maar vind het wel goed klinken haha. Enfin had ik al gezegd dat ik nu zelf wat meer stofzuig en m’n huis nog ecologischer schoon is..

ECO ontgeuren van zetels en tapijten doe je zo

Ondertussen heb ik ook al een filmpje ( zie filmpje https://www.instagram.com/p/BIKiqfvAQq7/ ) gemaakt over hoe je je zetels kan ontgeuren van bijvoorbeeld 'honden - door-plas-gelopen-mogen-niet -op-zetel-maar-doen-dat-dan-toch-als-je-niet-thuis-bent-geur??
Twee kopjes bicarbonaat mengen met zo'n 30 druppels etherische olie van lavendel - door zeef op je zetel strooien - nachtje laten trekken - wegstofzuigen en hoppa -ruikt als een lavendelveldjeu
*girl_in_love*

Lucht en huis  zuiveren dmv planten

Weet je wat ook helpt om zoveel mogelijk ongezonde stoffen uit je huis te verwijderen : zuiverende planten plaatsen zoals de Sanseveria = vrouwentongen en helemaal terug van weggeweest, bamboe die ook nog es extra zuurstof aan de omgeving geeft , de lepelplant = topontgifter en de klimpopplant is een krachtige luchtzuiveraar.In m’n boek Be-time nog veel meer daarover. 
Maar stofzuigen moet je wel blijven doen natuurlijk...