Sla over en ga naar de inhoud
• 17 dec. 19

Mannentietjes hellup !!

hormonen mannen tietjes

Testosteron, testosteron en nog es testosteron. het is het primaire hormoon dat mannen drijft vanaf dat ze volwassen worden.. Het zorgt voor hun 'mannelijke' gespierde looks, veroorzaakt hun 'driften' en voedt hun energie, kracht en ambitie.

Mannen zijn ontworpen om te jagen en beschermen. dat oerinstinct zie je terug als mannen aan de bbq staan (of Chinees gaan halen).. 

BALANS = SOMS MOEILIJK ..Het boek 't Zijn de hormonen helpt.

 

Als mensen geconfronteerd worden met hormonen uit balans , dan zie je dat wel eens aan het feit dat ze ineens de attributen van de andere sekse krijgen...

Vrouwen : een snor

Mannen : Tietjes en iets wat op een zwangere buik lijkt ..

Dont wanna go there.. dont wanna be there ...OPLOSSING  lees  je via deze LINK kan je het boek bestellen en ligt het binnen een half uur bij je Standaard boekhandel of overmorgen op je deurmat !

Mijn papa met zijn achterkleinzoon Micah, zoon van mijn dochter.

Het is zo dat mannen vaak minder last hebben van hun hormonen dan vrouwen (lucky bastards..), hun testosteronproductie gaat lang door, zodat ze makkelijk spieren blijven opbouwen, ze hebben geen maandelijkse hormonencyclus, maar eerder een levenscyclus wat hormonen betreft.

En toch gaat het wel eens mis in die goddelijke mannenlijven... dan ontstaat er een disbalans in hun hormonen en krijg je het bovenstaande : zijborsten, rugborsten, hangborsten, een lijfje dat er uit ziet als een stripfiguurtje, kortom een mannenlijf 'uit den haak'...

HOE KOMT DAT TOCH ?..

De hoeveelheid testosteron neemt , net zoals bij vrouwen hun oestrogeen afneemt, ook geleidelijk af naarmate ze ouder worden. Maar veel trager dan bij vrouwen. Zo'n 15% na hun 30 ste.

Dat merkt een man aan het feit dat ie minder makkelijk spiermassa aanmaakt en vet heel graag op z'n buik gaat zitten.
Zoiets kan je deels verhelpen door je testosteron in de gaten te houden en wat extra spieren te kweken.
IN mijn boek staan de Mar10 minuutjes oefeningen , gemaakt om je hormonen weer in balans te krijgen, door bewegingsexpert Jeroen Krak. Van beginner, via intermediate, tot killer. In zo'n 3 x per week 10 minuten kan je je lijf al helpen om weer balans te vinden. Mijn zoon, Krakkie en ik demonstreren die oefeningen via de foto's in 't boek. Je kan ze makkelijk uitvoeren in je huiskamer terwijl je naar t journaal kijk ( voor diegenen die zeggen dat ze geen tijd hebben ..)

 

Maar er zijn nog oorzaken voor die 'tietjes' en buikjes : 

Xeno oestrogenen!! Ofwel lichaamsvreemde en verstorende stoffen ...
Deze stoffen zijn voor ons lijf een ware gruwel, moeilijk af te breken, ze komen ook terecht in ons vetweefsel waar ons lichaam ze als het ware 'wegstopt' met als gevolg dat ze de boel letterlijk 'verzieken'..Onze lever kan ze amper afbreken en als toemaatje krijgt ons lijf en in dit geval , dat van de mannen,  zodoende te maken met een oestrogeenoverschot = oestrogeendominantie..

Veel hormonale klachten zijn daar een gevolg van : slapeloosheid, kort lontje, vermoeidheid, stemmingswisselingen, haaruitval, een verminderd libido, depressie, tietjes enz.. enz..

Xeno oestrogen zitten in alle troep die op groenten en fruit worden gespoten.
Ftalaten in plastic (weekmakers) zoals in wegwerpflesjes.
Paraben ( phenoxyethanol) = bewaarmiddel in verzorgingsproducten, deze stoffen hebben vaak een geslachtsveranderend !!! ja je leest het goed , effect bij zeedieren.

Zware metalen, maar ook in glucose - fructosesiroop = vaak suikervervanger ( = vaak teveel kwik)

Teveel phyto oestrogenen , kunnen ook verstoringen teweeg brengen. Vandaar kijk uit met HOP ! de basis van bier .. bierbuik?...

In mijn boek ' t Zijn de hormonen gaan orto- moleculair arts Rudy Proesmans en ik dieper in op de problematiek en vooral de oplossingen, goeie raad, tips en tricks die je kan toepassen om je lijf weer in balans te krijgen.

Via deze LINK kan je het boek bestellen en ligt het binnen een half uur bij je Standaard boekhandel of overmorgen op je deurmat !