Sla over en ga naar de inhoud
• 03 okt. 16

Making off MENOPOWER !!

gezondheid menopower boek Ibiza travel reisverslag

Het hele team voelde het al, Katrien de vormgeefster, Sarah de eindredactrice, uitgevers bij Lannoo Evelien en Paulien, fotografe Stefanie Faveere waarmee ik nu al m'n derde boek fotografeerde en Giusi die mij al 5 boeken lang mooi maakt en me een o zo goed gevoel geeft doordat ze mn pierenverdriet van een haar mooi in de plooi krijgt. Allemaal zijn we het er over eens, dit boek wordt een speciaal iets, voor alle vrouwen, voor alle sisters, jong, ouder en oud. Yess MENOPOWER  wordt een cadeautje voor ons allemaal . Het was voor dat cadeautje dat ik vorige week naar Ibiza trok, toegegeven ik ben daar graag, Me-time werd er ook door ons gefotografeerd en ik het licht is bij ons niet te evenaren (alhoewel deze zomer er wel heel dichtbij kwam).

Indian summer light dat wilde ik voor een boek over dat belangrijke stuk van een vrouwenleven, warm, koesterend licht, ook een beetje zoals herfstkleuren,maar dan warmer, ... zo gezegd zo gedaan , hop daar ging ik , met mn vliegangst , gewapend met mn flesje Resque en mn ademhalingsoefeningen, de vlieger op. Het werd de meest rumoerige , volle vlucht ever, koffers in het gangpad waar de stewards geen blijf mee wisten en ik maar ademen en Resque sprayen.Aangekomen snel m'n huurautootje opgehaald om richting CaN Lotus te rijden , de plek waar ook the healing house Ibiza is gevestigd, de plek die onze 'homebase' zou worden. Het huis en zn bewonersbrachten me in een 'timeworp' naar de sixties, het echte Bohemien leven zoals dat toen ontstond op het eiland is in het noorden nog steeds overal aanwezig. Zo ook in de gezellige , gerestaureerde finca van de Franse gastheer Philippe en z'n Nederlandse vrouw Suzanne. Ze zijn geweldig gastvrij, we mogen hun hele huis gebruiken , terwijl zij in hun prachtige authentieke mongoolse Yurt, boven op de berg slapen met hun schattige zoontje Zai. De familie die je hier welkom heet is echter groter, regelmatig lopen er gezondheidscoachen in en uit , Tom woont in de tipi op het domein is ademhalingstherapeut . Hij helpt je om beter en gezonder te ademen en zelfs zo blokkades los te ademen. Aliwalu geeft hier de heerlijkste kook- en gezondheidretreats, Suzanne is naast Bachbloesem en fytotherapeute ook yogajuf en Cyd , de meest grappige Engelse die ik ooit ontmoette, begeleidt hier vrouwencirkels en zwangere vrouwen.  Wij deden er ook één de laatste avond op het plat dak, een aanrader . Het uitzicht is er adembenemend , de bergen ,het dal en de zee, de zonsopgang is er sprookjesachtig.Kortom ik ben terecht gekomen op een plek waar een mens alleen maar nOg relaxter van huiswaarts keert. Mits je niet op zoek bent naar 5 sterren luxe. Mijn kamer ademt een bohemien-sfeer uit met de grote klamboe en de prachtige kleine kunstvoorwerpjes en edelstenen die je tot in de 70's badkamer tegenkomt.
M'n raam kijkt uit op de binnenplaats met yogapodium en de zwemvijver met reusachtige kooikarpers die graag geaaid worden. Op mn eerste nacht weer thuis, mis ik de geluiden van het watervalletje van de vijver waarbij ik lekker insliep.

Ik ben niet alleen op het eiland, neujeu neejeu , twee vriendinnen zijn hier in de buurt op yogaweek, 3 anderen op feestweek en mijn Robinson eiland zusje Zhofi is hier met haar man op rustweek. Dat is t mooie van het eiland , het kan hier allemaal, feesten, retreaten, rusten, leren ... Ik vind het lekker over het eiland sjeezen in mn seatje zalig, ik ben 2 dagen eerder om te zoeken naar mooie plekjes, gezonde recepten , mooi licht. Op mn tocht neem ik mn nota-boek en kaart mee zodat we straks niet teveel tijd verliezen met van A naar B rijden , maar waardoor we logisch en gestructureerd kunnen werken. Ik geniet van een ontbijtje in mn eentje op een terrasje terwijl ik oogcontact heb met een lieve , net geadopteerde ex-zwerfhond (hij doet me aan m'n pup Kareltje denken), ik kom op aparte plekjes, verlaten strandjes en ga nog wat extra kleding ophalen bij World family. Mn koffer zit vol met spullen van Caroline Biss ( Belgisch en mooi) en Evangelatu (Grieks/Belgisch en supervrouwelijk ), bij world family zoek ik nog wat Bohemienne.'s Avonds eet ik met Zhofi en haar Olli bij het mega gezellige La Paloma, onder de bomen die vol gekleurde lichtjes hangen, waar de vegan ook aan haar trekken komt en je overal om je heen Nederlands hoort. Toegegeven wanneer Sergio en Tiesto zeggen dat dit hun favoriete eetstek is , dan ben je gelanceerd bij onze noorderburen. Maar de sfeer is er super, de cocktails én ook de mocktails ( ik moet nog over de bergen terugrijden ) zijn njammie.

 

En dan breekt er een tropisch onweer uit en moet ik de bergen over met donder , bliksem en de hemelsluizen wagenwijd open. Ik rij met samengeknepen billetjes aan 40 per uur in tweede versnelling in een half uur de 8 km over de bergen en thank the lord wanneer ik eindelijk bovenop 'onze' berg bij de finca arriveer. Het giet pijpenstelen en ik doe een schietgebedje bij het mini-altaartje met de prachtige ametist in mn slaapkamer.Ik verdamp er voor t gemak nog wat heerlijke etherische olie bij.

Het heeft geholpen , de volgende dag kan ik fotografe Stefanie in een stralend zonnetje bij 't vliegveld opwachten. Na een snelle lunch schieten we meteen in actie . Foto's van mij worden afgewisseld met sfeerfoto's en lekkere eenvoudige gerechten , die hebben soms meer tijd nodig om mooi op de foto te komen dan ikke (écht waar).

Ondertussen worden alle locaties, weetenswaardigheden, tips en tricks genoteerd. En we eten het gefotografeerde ook allemaal op ..We knuffelen met elke poes die we tegenkomen, wat zijn er veel katten op het eiland..

In het midden van de week komt make-up en haarspecialiste Giusi met twee uur vertraging aan, dat wil zeggen dat we gas moeten geven want de voorspellingen zijn slecht en we hebben avondlicht nodig voor de cover. Giusi worstelt met de wind en mn haren, maar dankzij haar talent en de zalige mineralen make-up van Jane Iredale voel ik me heeel mooi.

We maken foto's waarbij we de kracht en het vertrouwen willen tonen dat hoort bij de MENOPOWER levensfase. Het lukt en we kunnen net voor de wolkbreuk zeggen dat we een cover hebben, ik ben kletsnat van de opslaande golven maar gloei helemaal van blijdschap, we hebben m !!!

Om ons te belonen bestellen we een lekker glas en zalige gepofte patatas bravas en look, gelukkig lig ik vannacht alleen in bed , ik ben een stinkbom, maar wel een hele tevreden stinkbom haha.

We fotograferen nog twee dagen waarbij de weergoden ons afwisselend kippenvel en bezwete hoofden bezorgen, maar de sfeer zit goed . Elke ochtend staan we voreg op , voor make-up in onze keuken met huispoes Miro op schoot. Dan is het onderweg en ook fotograferen om en rond Can Lotus . We genieten van een top-yogales , staan tot onze knieen in een warme zee, koken met topchef Aliwalu die de dag erna naar Zuid Amerika vertrekt waar haar kookboek uitkomt en verzusteren tijdens een vrouwencirkel die voor altijd in mn hart geschreven staat.Tussendoor interview ik de wijze vrouwen die ik hier ontmoet voor nog meer tips en informatie voor jullie.

Maar het meest onverwachtte is de Watsu -sessie bij gastheer Philippe. Tijdens deze water-shiatsu helpt hij me van m'n onder water-angst af waar ik al mee kamp sinds m'n kindertijd (na een bijna verdrinkings-incident). Hij slaagt er in om me in een uur tijd weer vertrouwen te geven in mijn eigen kracht en dat lieve dames en heren voelde gewèldig. Meer er over in mijn vijfde boek. Dus wat ben ik dankbaar zeg , voor al die mooie ontmoetingen en momenten die ik de afgelopen week beleefde, voor de ondersteuning van die twee straffe madammen die me vergezelden, voor de gastvrijheid van mooie mensen , voor het lekkere bed waarin ik zalig sliep en voor het geduld van mijn eindredactrice die ik net belde. "Ik heb zoveel nog bijgeleerd wat absoluut in het boek moet komen , dus heb nog even geduld." En Sarah zei: "tuurlijk, doe maar , schrijf maar..."Vormgeefster Katrien zit al te popelen om aan de slag te gaan met wat we hier maakten, uitgevers Evelien en Paulien van bij Lannoo zitten op hete kolen. Komt goed sisters, komt helemaal goed. In maart wordt MENOPOWER de nieuwe zonnige naam voor iets waar veel vrouwen tegenaan hikten.

CAN LOTUS was heel bijzonder, binnenkort staat hun website online, ik verklap hem hier alvast , maar nog even geduld : www.canlotusibiza.com .
Het mooie T-shirt van stop dierenmishandeling en de dito armbanden die ik op onderstaande foto draag kan je bestellen via www.stopdierenmishandeling.be/shop. de opbrengst gaat integraal naar de bescherming en opvang van dieren. De mega boots die ik aan heb , met zwarte franjes,  lijken suede maar zijn volledig vegan en vind je vanaf januari ook in Belgie , ze zijn van het merk No Animal Brand.De haarbanden die ik draag zijn van ouraband en kan je via hun site www.oura.be bestellen .

 

Voila now I rest en ga ik op mn zeteltje hangen , effe couch potatoen . hihi , tot snel XX