Let's stink together
Lets stink together!!
Wist je dat je meestal intuïtief grijpt naar dat wat goed voor je is?
Ik heb het dan niet direct over maandelijkse chocolade vreetbuien, of ’t feit dat ik altijd wel een pak friet mét mayo en pickels kan eten.
Nee, ik heb het over mijn gewoonte om héél vaak knoflook te eten.
Dat heeft me altijd veel plaats op dansvloeren bezorgd en af en toe een klankman die, tijdens het aanbrengen van z’n microfoontje,
veelbetekenend grijnsde van “pittaatje gegeten?” . De make-up dames zijn dan erg vrijgevig met kauwgummetjes .
Ik heb me altijd geëxcuseerd, veel pepermunt geknabbeld en er zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Nu ik vind knoflook gewoon heel lekker, in sausjes, gebakken, in kaasjes of op gebakken brood.
Maar het blijkt ook één van de gezondste kruiden te zijn die de natuur ons biedt.
Dus ben ik al die jaren wat m’n lookconsumptie betrof echt goed bezig geweest.
Driewerf hoera voor de intuïtie !!
Wat opvalt, is dat in Mediterrane landen waar de knoflookconsumptie heel hoog is, er veel minder hart– en vaatziekten
en kankers voorkomen dan bij ons.Typerend voor die landen is hun gebruik van veel verse plantaardige voeding, zaden, noten,
veel extra vierge olijfolie, verse vis , met veel verse kruiden en heel veel look en uien!!
Die 2 laatsten vormen samen DE ideale combinatie tegen flatulentie (sjieke naam voor winderigheid).
Al 1000 den jaren geleden werd knoflook gebruikt als medicijn, zelfs de piramidebouwers kregen het dagelijks te eten omdat het hen kracht gaf.
Zelfs in Toetanchamons graf werd knoflook gevonden.
De Egyptenaren wisten toen namelijk ook al dat het kruid potentieverhogend werkte, rest de vraag of de keizer er nog wat aan had..
In Frankrijk staat knoflookazijn dan weer bekend als de “vinaigre des quatre voleurs”. 4 Terdoodveroordeelden, die de pestslachtoffers moesten opruimen,
hadden de epidemie namelijk overleefd door dagelijks op knoflook getrokken wijn te drinken.
Wat er ook van zij, ondertussen is al ruimschoots bewezen dat het heerlijk ruikende knolletje een hoop goeds doet voor je lijf.
1000-den wetenschappelijke studies die dat bewijzen.
Lets smell together!!
Wist je dat je meestal intuïtief grijpt naar dat wat goed voor je is?
Ik heb het dan niet direct over maandelijkse chocolade vreetbuien, of ’t feit dat ik altijd wel een pak friet mét mayo en pickels kan eten.
Nee, ik heb het over mijn gewoonte om héél vaak knoflook te eten.
Dat heeft me altijd veel plaats op dansvloeren bezorgd en af en toe een klankman die, tijdens het aanbrengen van z’n microfoontje,
veelbetekenend grijnsde van “pittaatje gegeten?” . De make-up dames zijn dan erg vrijgevig met kauwgummetjes .
Ik heb me altijd geëxcuseerd, veel pepermunt geknabbeld en er zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Nu ik vind knoflook gewoon heel lekker, in sausjes, gebakken, in kaasjes of op gebakken brood.
Maar het blijkt ook één van de gezondste kruiden te zijn die de natuur ons biedt.
Dus ben ik al die jaren wat m’n lookconsumptie betrof echt goed bezig geweest.
Driewerf hoera voor de intuïtie !!
Wat opvalt, is dat in Mediterrane landen waar de knoflookconsumptie heel hoog is, er veel minder hart– en vaatziekten
en kankers voorkomen dan bij ons.Typerend voor die landen is hun gebruik van veel verse plantaardige voeding, zaden, noten,
veel extra vierge olijfolie, verse vis , met veel verse kruiden en heel veel look en uien!!
Die 2 laatsten vormen samen DE ideale combinatie tegen flatulentie (sjieke naam voor winderigheid).
Al 1000 den jaren geleden werd knoflook gebruikt als medicijn, zelfs de piramidebouwers kregen het dagelijks te eten omdat het hen kracht gaf.
Zelfs in Toetanchamons graf werd knoflook gevonden.
De Egyptenaren wisten toen namelijk ook al dat het kruid potentieverhogend werkte, rest de vraag of de keizer er nog wat aan had..
In Frankrijk staat knoflookazijn dan weer bekend als de “vinaigre des quatre voleurs”. 4 Terdoodveroordeelden, die de pestslachtoffers moesten opruimen,
hadden de epidemie namelijk overleefd door dagelijks op knoflook getrokken wijn te drinken.
Wat er ook van zij, ondertussen is al ruimschoots bewezen dat het heerlijk ruikende knolletje een hoop goeds doet voor je lijf.
1000-den wetenschappelijke studies die dat bewijzen.
Mar10 redenen om ervoor te gaan :
*Look = goed voor je hart & bloedvaten = bloedverdunnend werking = minder kans op bloedklonters en dichtslibben van de aders.
*Look verlaagt het hechten van cholesterol op je vaatwanden.
*Look verbetert je weerstand - je killer cells (=cellen die virussen uitschakelen) worden actiever en je immuniteit gaat omhoog.
Da’s niet alleen goed nieuws voor je lijf, maar ook een goeie preventie tegen bvb griep en allergieën.
63 % minder verkoudheden bij veel knoflook eten !!
*Look = een grote leverbeschermer, doordat het de lever ontgift.Het helpt ons lichaam ook om zware metalen weg weg te werken.
* Look bevat stoffen die je beschermen tegen celschade en veroudering = ook TOP voor je brein =
ook anti-degeneratieve ziektes (bvb.Alzheimer & dementie).
*Look + uien = anti-flatulentie
*Look = vitamine- en mineralenbommetje = Oa. veel vitamine C .Vroeger was look ook HET middel tegen scheurbuik wegens die hoge dosis C.
*Knoflook bevat weinig calorieen maar is een top smaak-maker
*Knoflook helpt je botten steviger te houden, zou ook n positief effect hebben op gewrichtsontstekingen tot op het bot.
Een dagelijkse dosis knoflookextract (= 2 gram rauwe look) zou oestrogeentekort verlagen.
*Look helpt je lijf om zich tegen prostaat-,slokdarm-,maag-,colon en eierstokkanker te verdedigen.
*Look bevat jodium = daarom ook een zeer goeie voor mensen met een traag werkende schildklier (Hypothyroïde)
En moet je dan de hele dag rondlopen met een stinkend mondje ?Of zulke grote dosissen eten dat je er last van je maag van krijgt?
Nee hoor je kan ook gewoon tabletjes van gefermenteerde look kopen bij de natuurwinkel .
Het stinkende onderdeel allicine is na 20 maanden rijpen dan volledig verdwenen, terwijl de goeie stoffen er nog inzitten.
Wel effe stoppen tijdens de menstruatie, want een bloedverdunner = niet echt handig (tenzij je matrassen dragen prettig vind).
Elke dag slik ik dus braaf m’ n tabletje en ik ga lekker door met knoflook-rijk koken. Mijn huis ruikt dan zalig naar dat van een échte mama Martina , we stinken daarna een beetje, maar lekker dat het is, en gezond!! Smakelijk..