Sla over en ga naar de inhoud
• 10 feb. 19

Latte's die je lijf, weerstand en nog zoveel meer verbeteren !!

Recept voor havermout met kurkumalatte:
Gewoon je havermout al een nachtje laten weken in een plantaardige melk + de latte kurkuma , s ochtends zo klaar en lekker en je brein en darmen blij …
40 g haver/boekweit of quinoavlokken + 250 ml plantaardige drank (soja/amandel/rijst/kokos/..) + 2,5 lepel kurkuma latte.
=Sneller klaar als je het 's nachts al laat weken.

Top met gebakken appeltjes, banaan, kokosschilfers etc

Ik ontdekte deze Latte's bij één van m'n favoriete merken van bij de biowinkel : Amanprana. Ze geven je een energie boost om U tegen te zeggen en ze verhogen je weerstand. Ik maakte er een filmpje over, maar vertel hier noge even hoe en waarom deze drankjes zoooo gezond zijn:

Er zit kokosbloesemsuiker in en die geeft ke lekker lang energie omdat het traag in je bloedbaan wordt opgenomen.

De kokosbloesemsuiker = fairworld, dwz gemaakt met respect voor natuur (er worden geen bomen gehakt voor deze suikerEn respect voor de mens en hier gaat het vooral over de rechten van de vrouw.

Fairtrade richt zich vooral op de handel, fairworld zet nog een tandje bij en past nOg meer binnen ontwikkelingsamenwerking .Zo worden kleine producenten en grondeigenaren extra ondersteunt door hen mee te laten delen in de winst.

Ok even over de smaakjes :

De Ayurveda latte bevat die typische verwarmende kruiden die zo zalig en lekker zijn in de winter :

Kurkuma, kardemom, kruidnagel, gember, komijn, kaneel en zoethout.

= heel veel antioxidanten die de cellen helpen beschermen tegen schade, ziektes en infecties bestrijden en bijdragen aan de algehele gezondheid.

Kurkuma, gember en kaneel, de hoofdingrediënten in golden milk, hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen zorgen voor minder ontsteking en gewrichtspijn.

Zo is een van de kenmerken van de ziekte van Alzheimer een ophoping van een bepaald eiwit in de hersenen. Laboratorium- en dierenstudies wijzen uit dat de verbindingen in kaneel deze ophoping kunnen voorkomen en de symptomen van de ziekte van Parkinson kan verminderen en de hersenfunctie verbeteren.

Gember kan ook de hersenfunctie versterken door de reactiesnelheid en het geheugen te verbeteren.
‘N FOREVER YOUNG BREIN DUS YESSS…
Kurkuma, gember en kaneel – de hoofdingrediënten in golden milk – hebben allemaal eigenschappen die goed zijn voor de hartfunctie en bescherming bieden tegen hartziekte. Kaneel en gember zorgen ook voor verlaging van het bloedsuikerniveau en verbetering van de insulinegevoeligheid.
En t is nog niet gedaan he : die gouden ingrediënten hebben ook antibacteriële en antivirale eigenschappen die bescherming kunnen bieden tegen infecties. Zo wordt ons immuunsysteem ook sterker.
Gewoon lekker met warme plantaardige drank zoals amandel, soja, haver, rijst, kokos is dat dus zaalig. O ja en t helpt zelfs tegen indigestie ..

Kurkuma latte : Werkt versterkend – er zit een dosis zwarte peper bij die ervoor zorgt dat de Kurkuma beter wordt opgenomen ,

Curcumine, de actieve component in kurkuma, wordt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwen gebruikt vanwege de sterke antioxidatieve eigenschappen  Dat is cruciaal voor een goede celfunctie en uit studies blijkt regelmatig dat een voedingspatroon dat rijk is aan antioxidanten het risico op infecties en ziektes kan helpen verlagen.

In ons brein leggen we dagelijks nieuwe verbindingen , dat doen we dmv  BDNF (brain derived neurothophic factor) een stof die ook de groei van hersencellen bevordert. Weinig BDNF kan samenhangen met hersenaandoeningen, zoals waaronder Alzheimer

En dat stofje zit dus in Curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma. Daarnaast kan het ook depressiesymptomen helpen bestrijden. 

Kurkuma kan ook bijdragen aan verlichting van de symptomen van darmontstekingen.

Voor de slechte slapers is er deze rustgevende latte

Rooibos/lakritz latte = goeie slaap- latteVergeleken met gewone zwarte of groene thee, is het voordeel dat rooibos cafeïnevrij is, minder tannine bevat en minder oxaalzuur ( minder risico nierstenen).

Rooibosthee ok weer tjokvol gezondheidsbevorderende antioxidanten en goed voor de hartgezondheid doordat het de bloeddruk positief beïnvloedt. Het kan ook ‘slecht’ cholesterol verlagen en ‘goed’ cholesterol. De lakritz die erbij zit, of zoethout is ook een geweldige bij verkoudheden of keelpijn.

Check 't Mar10 minuutjes filmpje over deze latte's via de knop Vlog in het beginmenu.

Je kan deze drankjes vinden bij de natuur - en biowinkel of via de webwinkel met kortingscode AMANPRENEN19 ( geen vervoersonkosten) bestellen op WWW.AMANVIDA.EU