Sla over en ga naar de inhoud
• 18 sep. 15

Kruiden voor de neus

Wanneer de herfst z’n intrede doet en de blaadjes vallen van de bomen , trekken we weer meer binnenshuis en gaat de verwarming een standje hoger.
En gaan we weer meer cocoonen en het zijn juist die verwarming en dat  cocoonen die niet zo’n goed nieuws zijn voor onze neus, keel en oren.

Want af en toe een frisse neus halen is én goed om te ontstressen én goed om je conditie op peil te houden.
Wandelingen in de natuur, ongeacht het seizoen, zijn een absolute aanrader, wetenschappelijk zijn er al massa’s verbanden gelegd tussen de ‘helende natuur’ en onze gezondheid. De frequentie waarin we contact hebben met de natuur is tot op celniveau te zien. De aanwezigheid van planten beinvloedt ons genezingsproces.
Dus snotneus of niet, trek even naar buiten.

Daarnaast droogt een verwarmde ruimte je neus uit, veel mensen hebben dan meteen de reactie om naar een neusspray te grijpen, met als resultaat nog meer verdroging van het neusslijmvlies. En dat moet er nu juist voor zorgen dat stoffen en ziekmakers die niet in ons lijf thuishoren, worden afgevoerd.Maar dan moet dat slijmvlies wèl vochtig blijven ...Een goede luchtvochtigheid dmv. Verdampbakjes of verdampers met wat etherische olie van bvb. Gele Tijm kunnen al heel veel helpen.

Ik ben heeeel lang ahw. verslaafd geweest aan neussprays , want ik heb een bloedhekel aan gaan slapen met een verstopte neus.
De meeste traditionele sprays bevatten vaak ook Xylometazoline en conserveringsmiddelen. Die kunnen bij langdurig gebruik je volledige trilhaarslijmvlies
naar de vaantjes helpen., en dat resulteert dan in een constant verstopte neus.

Ik had het al in een vorig schrijfsel over spoelen met lauw (gekookt) water en een snufje zeezout. En over Rudolf de 'gezonde Vicks', maar als de boel dan toch compleet dichtslibt en het neusslijmvlies te dik wordt, en je dus écht geen lucht meer krijgt raad ik een natuurlijke spray aan op basis van kruiden.

Zoals Cinuforce, dat kan je langer gebruiken aangezien er geen verslavende reactie is , want het beschadigd je slijmvlies niet .
Het is namelijk gemaakt op basis van ecologisch gekweekte pepermunt- en eucaliptusolie.
Die zorgen ervoor dat je neusslijmvlies verdund maar niet verdroogd. De kamilleolie kalmeert en verzacht daarenboven.

N goeike dus