Sla over en ga naar de inhoud
• 17 sep. 16

Kruiden, Lust en seks...

gezondheid seks voeding lifestyle

 

Omdat ik volop bezig ben met een boek over al wat vrouwen POWEEEEUURRRR geeft , kan ik nooit , never, om de erotiek heen. Vandaar een blogstukje/lijstje waardoor je straks misschien al bij de bloemen-, zaden- of plantjeswinkel staat. Klaar om je helemaal te storten op je kruidentuin/bak. Ze zullen het geweten hebben ....want:De afrodisiaca zijn weer in opmars, gedaan met vermalen Spaanse vliegen, hoorn van sukkelaars, tijgerteelballen of vieze brouwsels. Welkom groenten en kruiden. Afrodisiaca zijn een afgeleide van de godin van de liefde en vruchtbaarheid Aphrodite, letterlijk hebben we het dus over een ‘geslachtsdrift bevorderend middel’…Now we're talking.*flirt*

Of het werkt?

Het placebo effect werkt sowieso, samen genieten van een goeie wijn of elkaar een massage geven met lekker geurende olie zal sowieso meer effect hebben, dan het heimelijk toedienen van één van afrodisiaca.Vrouwen worden gestimuleerd door vele dingen, maar de belangrijkste is aandacht en stemming. Bij mannen werken visuele prikkels en variatie dan weer goed. Afrodisiaca kunnen het geheel een exotischer en stimulerender toets geven, baat het niet, schaden doet het ook niet, als je niet overdrijft en vermijdt om iets te gebruiken waar je niet 100% de inhoud van kent.Want sommige afrodisiaca , zoals Alruin, Doornappel, Papaverbol en Wolfskers zijn giftig, de grens tussen lustopwekkend en gevaarlijk is hier flinterdun. De bekendste ‘geestprikkelende’ middelen zijn morfine, cocaïne en nicotine, die in een hoge dosis zelfs dodelijk zijn.Doe we niet aan meeeee!

Welke? watte ? Waar ?

Maar er zijn ook genoeg onschuldige , erotische flora. Het stimulerende effect van alle onderstaande kruiden en planten ontstaat uit Alkaloïden. Die stoffen hebben een apart of indirect effect op onze psyche, en dat kan soms indirect ook seksueel stimuleren. Het brein is namelijk ons grootste seksuele orgaan; want het regelt onze gewaarwording. Vandaar dat een geprikkeld brein ook effect kan hebben op ons libido.Vandaar dat de mens, door de eeuwen heen, planten gebruikt ter ondersteuning van de leuke dingen des levens.De onderstaande kan je nog steeds in je tuin kweken en gebruiken.Op naar de groene vingers en wie weet nog veel meer ...

*Anijs: Sinds de Oudheid gebruikt als kruidenzaadjes - hulp bij ontluikende liefde en stimulator van geslachtsdrift. In het oude India werd een mengsel gemaakt van fijngemalen anijs, steranijs en honing dat op de genitaliën werd aange­bracht als krachtig afrodisiacum. Wat let je ?..De oude Romeinen voegden anijs toe aan bruidstaarten om de pasgehuwde koppels een handje te helpen in de slaapkamer.
Anijs helpt tegen slechte adem & droge hoest, het werkt ook opwekkend bij vermoeidheid. *girl_hospital* En het ondersteunt de laatste fase van het liefdesspel door het stimuleren van de melkklieren

*Basilicum: Als een Italiaanse op vrijersvoeten is zet ze er een pot van voor het raam, in Roemenie verloven jonge koppels zich door het overhandigen van een takje Basilicum en in Mexico dragen meisjes er een takje van in hun broek om hun ontrouwe minnaar terug te winnen. Dagelijks een takje eet garandeert je volgens de Indiërs een gezond, vruchtbaar en opwindend leven...En je tomaten verteren er beter van.
Dit kruid heeft een natuurlijke antibiotische werking, een extra ondersteuner voor een gezond lijf dus.


*Brandnetel: Het brandend effect van z’n doorntjes ligt aan de basis van de volgens volksgeloof     ‘lustopwekkende’ eigenschappen. De Romeinen streken er zelfs mee over de geslachtsdelen van hun ‘frigide’ vrouw. NEEEEE DANKUUUUU !! als we geen zin hebben, hebben we geen zin hè seg!  Het werd ook toegepast bij dieren die niet ‘gedekt’ wilden worden ( Och gossie...).
Brandnetel is sowieso stimulerend en heilzaam voor bloedsomloop en vaten, en die moeten inderdaad in gezonde toestand zijn voor een goed seksleven. Gebruik de netels voor de bloei in soepen of puree.

*Chilipeper: Sommige branden zich een weg naar je maag, andere geven een lichte prikkeling. Om dat branderige gevoel te temperen maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan en dat zorgt voor een licht euforisch (sexy) gevoel.
Verhoogt de hartslag en maakt je lijf letterlijk heet.Probeer eens een stuk chocolade (ook een Afrodisiacum door de theobromine die er in zit) mét chilipeper een ‘pikant en lekker voor(spel)gerechtje.’ *heart*

*Elfenbloem: In het Chinees ‘yin yang huo’ letterlijk vertaald ‘geil geitenkruid’ . Geiten vertonen een verhoogde seksuele appetijt als ze van deze bloemen eten.Of ze ze bij je plantencentrum hebben blijft de vraag...
Wetenschappers ontdekten dat sommige stoffen uit deze bloem effect hebben op de bloedtoevoer naar de penis, waardoor deze makkelijker hard en stijf wordt. Een natuurlijke viagra dus..

*Gember: Is een medicinale wortel die al sinds mensenheugenis voor allerlei medicinale doeleinden wordt gebruikt. In de Koran staat zelfs dat Gember spijsverteringsbevorderend en geslachtsdrift verhogend werkt. De wortelstok kan ook tot prachtige tot de verbeelding sprekende vormen uitgroeien.
Om je innerlijke vuur te ontsteken kan je verse gemberthee drinken. Gember kent de kunst om naar de plekken te gaan waar er warmte nodig is.*focus*

*Jasmijn:Ook wel de ‘koning van de geur’ genaamd. Je hebt 8 miljoen bloemen nodig voor 1 liter olie. Gelukkig volstaat een druppeltje bij de massageolie.Of gebruik kokosolie = perfect glijmiddel dat condooms niet aantast.
Een massage met olie met wat Jasmijndruppels omgeeft je met een zoete geur die de ontspanning bevordert en vertrouwen aanwakkert. Een onderdeel van een perfect voorspel..

*Knoflook : De gladiatoren in het oude Rome kauwden het om hun spieren te versterken.We vinden niet terug hoe populair deze mannen waren na het kauwen van het spul, achterover vallen door de lookgeur lijkt me niet zo'n erotisch katzwijm.. . Maar het vergroot wel seksuele uithoudingsvermogen doordat het de bloedcirculatie naar alle lichaamsdelen verbetert.
Feit is dat het bloedverdunnend werkt en goed is voor het hart en vatensysteem.Uit proeven blijkt dat het ook op de hormoonspiegel inwerkt en het testosteron gehalte verhoogt, het één en ander zou te maken hebben met de stimulerende stof Alline.

*Koraalbloem: Tijdens de Spaanse koloniale periode kregen de Mexicaanse vrouwen last van ‘vrouwendolheid’ als ze de zaden van deze tropische boom aten. Ze boden zich vol overgave aan aan gewillige mannen.Geen idee of ze die zaden bij de Aveve verkopen...*girl_haha*
Tegenwoordig draagt men in Mexico de zaden als ketting om te laten zien dat men open staat voor een relatie.

*Scharlei: Wanneer er sleur in je relatie komt en je deze plant regelmatig consumeert wordt je fantasie geprikkeld , wat kan leiden tot vernieuwende seksuele prikkels.
De etherische olie van Muskussalie veroorzaakt een gevoel van welbehagen en ontspant.

*Peterselie: Nu het meest populaire keukenkruid, vroeger bekend als lustopwekkend heksenkruid. Vroeger noemde men de straatjes waar prostituees het oudste beroep bedreven Peterseliestegen. EN ja we hebben het wel degelijk over dat wat je tot je dit las 'saaie Peterselie' noemde , vanaf nu dus weer 'n HOT kruid..!
Sowieso is Peterselie een vitamine bom, 30 g ervan voorziet je al in je dagelijkse Vitamine C behoefte.

*Pompoen: Vroeger een stemmingmaker, vrouwen kauwden op de zaden als signaal van hun seksuele bereidwilligheid.De pitten smaken wel niet gewèldig, opbakken met wat shoyusaus helpt.
Pompoenzaadjes zijn een natuurlijke beschermer voor de prostaat.

*Rozemarijn: Van oudsher bekend als het kruid dat eeuwige trouw en vriendschap symboliseert. Een bruid met een kroon van Rozemarijn stond garant voor deze deugden.
Werkt direct in op het zenuwstelsel en zorgt zo voor ontspanning en lichamelijke gevoeligheid. Bij echtelijke discussies  biedt een gezamenlijk  Rozemarijnbad soelaas.

*Selder: Eén van de meest bekende Afrodisiaca, alles wat een vrouw moet doen om s’mans aandacht te krijgen is traag op een Selderstengel kauwen.
Bij mannen stijgt de zweetproductie als ze deze groenten eten. Zo scheidden ze meer feromonen uit die hen helpen de vrouw te verleiden. Het eten van de rauwe verse wortel geeft kracht , verhoogt de ejaculatievloeistoffen en zorgt voor een sterkere climax.

*Ylang ylang: In Indonesië worden de bloemblaadjes van deze tropische boom in het bed van pasgetrouwde koppels gestrooid.*girl_in_love*
Haar bijnaam ‘bloem-der-bloemen’ dankt ze aan haar sterk geurende bloemen die krampstillend, ontspannend en licht erotiserend werken. Gestresste mensen komen snel tot ontspanning na een bad of massage met Ylang Ylangextracten.Je kan de etherische olie ervan alvast verdampen als je 'plannen' hebt, de effecten van etherische olie zijn na 20 minuten inademen tot op celniveau waarneembaar.

*WortelenDe oude Grieken noemden het "philon", wat "liefhebbend" betekent. Ze gaven wortelen aan mensen die ze begeerden, in de hoop dat het verlangen wederzijds zou zijn. Tijdens orgieën werden grote hoeveelheden wortelen gegeten omdat men dacht dat ze een sterk afrodisiacum waren.Da's nog es een ander verhaal dan die van dat konijn dat bij de bakker worteltaart vroeg he .
Tjokvol bètacaroteen, een krachtig antioxidant dat je ogen beschermt en huid mooi houdt, ook handig tijdens het liefdesspel natuurlijk.Gebruik altijd biologische die zijn niet bespoten, met insecticiden bedoel ik *tease*