Sla over en ga naar de inhoud
• 13 nov. 15

Ik wil een conditie dan word ik nog blijer ouder, dus LET 'S DO THIS

gezondheid sporten lichaam

Dat wil dus zeggen dat ik , net zoals de kinderen van de dokter snottebellen hebben, niet zo goed bezig ben geweest de laatste tijd.
Jahaa ik doe veel yoga en dat houdt mn lijf soepel en met m'n Pilates les train ik mn spieren een uurtje per week.

Maar conditie , ho maar, snel wandelen met de hond zit er niet meteen in, wij zijn alle twee van de om de haverklap stil staan om
naar een vogeltje, kikkertje , plant, bloem, stok of uitzichtje te kijken. Tempo zat er tot voor kort niet echt in.

Totdat ik besliste dat het gedaan moest zijn, de reden is simpel, mijn lijf doet PIJN !! En dat heeft alles te maken met te weinig spieren die m'n
vooral kleine gewrichten in m'n (plat)voeten en geblesseerde knie ondersteunen. Mijn oude voetblessure van op Robinson speelt ook op en m'n geopereerde knie van 25 jaar geleden ook, grumpff.
Werk aan de winkel dus, ik heb me aangemeld bij een man die weet wat trainen is en werken aan een gezond en sportief lijf.

Niemand minder dan Niels De Jonck, de zoon van de madam die ons allemaal leerde gezond bewegen en eten Sonja Kimpen.
Nu heeft die Niels dat niet alleen met de paplepel binnen gekregen, hij studeerde sport in Amerika, voetbalde voor z'n brood en begeleidt en traint nu al een hele tijd mensen die aan hun conditie, spierkracht en lijf willen werken bij sportcentrum Synergie.

Dus heb ik m'n stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij me op de gezonde rails wilde zetten, de Nog gezondere -goeie conditierails.
M'n eerste trainingsweek is achter de rug en ik ben MEGA gemotiveerd ! Dat moet ook wel als je jezelf in een BOOTcamp-training stopt.
We trainen tweemaal per week samen , maar al de andere dagen , behalve op zondag moet ik ook trainen, lopen en streng zijn voor mezelf.

En ik WEEET en jij ook bij deze dat je mega-veel endorfines aanmaakt als je sport, getuige t feit dat ik vandaag voor t' eerst 40 min aan
een stuk heb gelopen en dat dat lukte, zelfs op m’ n pijnlijke teengewrichtjes en klotsknietje.

Dus vanaf nu ga ik elke dag aan kracht-training of een goed loopje doen, niet altijd simpel maar ik weet waarvoor ik 't doe,
voor n leven zonder pijn , gezonder, met een hogere weerstand en een nOg beter humeur.
Ik weet OOK dat als je een gewoonte 21 dagen volhoudt het een gewoonte of automatisme wordt , dus YES I CAN !

Lets DO THIS !!!!