Sla over en ga naar de inhoud
• 26 nov. 19

Ik ga weer televisie maken , YEAH!

tvplus Mar10 gezondheidsmagazine

En dat wordt spanneund , maar ik mag er nog niet veel over vertellen, alleen dat wat er hiernaast staat. Dat stond trouwens ook in de kranten. 

Dus nog even tereug en I'LL be back on your small screen. Niet dat ik ooit weg was he ;)

 

Martine Prenen
In het voorjaar van 2020 rolt TV Plus het gezondheidsluik verder uit met gastvrouw Martine Prenen. De voormalige Rode Loper-presentatrice, auteur en gezondheidscoach presenteert 2 keer per week een programma met daarin verschillende rubrieken, waar dokter Sofie Lemmens, bekend van het tv-programma ‘Is er een dokter in de zaal?’ aan meewerkt. Op TV Plus krijgt Sofie de tijd en ruimte om gezondheidsthema’s in de context te duiden en misverstanden uit de wereld te helpen. Met een rubriek rond Yoga en gezonde voeding werkt ook ‘Familie’-actrice Margot Hallemans mee aan de zender en de programma’s van Martine. Ilse De Vis wordt ingeschakeld om panelgesprekken met experten in goede banen te leiden. “De verhalen die we bij TV Plus brengen, vertrekken vanuit de patiënten. Human interest die draait om gezondheid. De focus ligt op portretten, gezondheidstips, afwisselend gebracht door experten. Bij TV Plus is er ruimte voor positieve patiëntenverhalen, een aparte inkijk of een boeiende reportage. In het voorjaar krijgt het lifestyle-blok, dat op de zender wordt uitgerold tussen 19.00 en 07.00 uur, nog een paar nieuwe rubrieken die opgebouwd zijn rond gezonde voeding en beweging”, zegt Martine Prenen.

 

 

Expertise
TV Plus is een initatief van Lumana.media. Het bedrijf zal vanaf 16 november de exploitatie doen voor licentiehouder Vlamex en heeft alle heeft alle expertise, knowhow en creatief talent in huis om televisie te maken voor heel Vlaanderen. “We werken samen met ervaren programmamakers, mediaconsultants en een in-house productieafdeling voor het maken van boeiende, spraakmakende programma’s en reportages, volledig in eigen beheer, waardoor we de kijker uitsluitend Vlaamse content aanbieden en daardoor zijn we een volwaardig, uniek alternatief voor de uitgebreide internationale en anderstalige programmatie”, klinkt het bij de initiatiefnemers. TV Plus is een brand van de regionale tv-zender RTV. De uitzendingen van TV Plus op RTV veranderen niet, op het aparte kanaal kan je in de toekomst dus nog véél meer programma's bekijken.

Vanaf zaterdag 16 november 2019 kunnen Telenet-kijkers op Kanaal 40 kijken naar het gratis themakanaal TV Plus.