Sla over en ga naar de inhoud
• 16 apr. 21

Hooikoorts = in the air

hooikoorts prikkende ogen

HOOIKOORTS =

Een overgevoelige/allergische reactie van je imuunsysteem op vrijkomend stuifmeel.
Dat uit zich in hoesten, niesbuien, een jeukende en brandende keelholte, benauwdheid of hoofdpijn.

In Nederland heeft A.Vogel zelfs een hooikoorts app, ook als je in de buurt van Nederland woont kan je hem ook gebruiken. 

De lente hangt in de lucht en terwijl dat voor velen wil zeggen dat maar dat ze gaan huppelen en aan vlinders en bloemen denken, is het voor sommigen niet zo'n fijn nieuws.
Want in de lente komen er ook pollen vrij uit grassen, planten en bomen ofwel : de start van het hooikoortsseizoen, dat meestal loopt van februari tot november, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Lees: als je iemand bent met jeukende , tranende of geïrriteerde slijmvliezen dan is dat géén fijn nieuws...Ook gezwollen ogen en overgevoeligheid aan licht zijn veel voorkomende symptomen van hooikoorts. Rode, overgevoelige of branderige ogen kunnen je het leven zuur maken.

Maar wat kan je aan hooikoorts doen en hoe kan je 'hooikoorts- ogen' vermijden?

 

Mar10 tips om hooikoorts ogen te vermijden

  1. Neem 1 eetlepel honing per dag van de plaatselijke imker. Met nadruk op 'plaatselijk'. De bezige bijtjes brengen namelijk kleine allergenen in hun honing die voor een sensitisatie-proces in het lichaam zorgen. Het werkt het best als je al een jaar van tevoren deze werkwijze toepast.
  2. Smeer aan het begin van de dag wat kokosolie of wat extra zonnecreme onder je neus en aan de binnenkant van je neusgaten te smeren. Deze vangt een deel pollen op en voorkomt dat je neus invliegen. 
  3. Ik ben een grote fan van mij Silhouette brillen, zonder zonnebril voel ik me een beetje bloot. Het dragen ervan beschermt je ogen niet alleen tegen schadelijke UV stralen, maar het stuifmeel kan zo ook minder snel bij je ogen.
  4. De ideale luchtvochtigheidsgraad in je woning ligt tussen 40% en 60%. Plaats desnoods een luchtbevochtiger of ga voor een luchtreiniger. Ze zuiveren de lucht in huis, naast onaangename geurtjes filteren ze ook pollen en ioniseren zelfs de lucht binnenshuis actief.
  5. Sluit zoveel mogelijk ramen en deuren bij warme temperaturen, zoek eerder de stad op dan het platteland, hier zijn minder pollen in de lucht. Wil je toch frisse lucht in huis, open dan ramen waar geen wind op staat of zet er antipollenhorren voor. Lucht je huis het liefst 's morgens vroeg of 's avonds na een regenbui. Dan is er minder stuifmeel in de lucht.
  6. Sporten is gezond, maar met hooikoorts kan het knap lastig zijn. Snotterend en snuffend door het park joggen = niet écht fijn. Vandaar is het ook hier aangeraden om je sport- of trainingsprogramma daarom aan het seizoen aan te passen. Check een pollenradar en trek je loopschoenen zeker aan na een regenbui of buiten het hooikoortsseizoen.  Was je kleding altijd na het sporten. Pollen hechten zich namelijk goed aan bezwete kleding.
  7. Pas in de auto ook op met het ventilatiesysteem. Hierdoor kan het stuifmeel naar binnen komen.
  8. Droog je was niet in de open lucht, zo vang je minder pollen op; Ook je hoofdkussen kan bepalend zijn voor je slaapcomfort tijdens het pollenseizoen. Was je haar wat vaker en borstel vóór het slapen gaan. De pollen komen dan niet op je kussen terecht. Ook een douche voordat je gaat slapen helpt.
  9. Probeer wrijven in je ogen te vermijden. Pollen die aan je handen zitten, kun je zo overbrengen. Wrijven kan ontstekingen en irritaties tot gevolg hebben. Je kunt de irritatie verminderen door een vochtig washandje op je ogen te leggen of je ogen te spoelen met koud water. 
  10. Oogdruppels kunnen jeukende ogen vermijden. Bereid je lichaam voor op een pollenaanval met natuurlijke hulpmiddelen, zoals Pollinosan oogdruppels van A. Vogel. Hun  hooikoorts oogdruppels geven snel verkoeling en de verzachtende bestanddelen zorgen voor verlichting bij rode, branderige of jeukende ogen. Deze oogdruppels vormen ook een traanfilm over het oog, waardoor je beschermd blijft tegen nieuwe pollen; Bestel ze met korting dmv de code MAR10 rechtstreeks bij A.Vogel. Zie kadertje onder de foto van het flesje.

 

Je kan de druppels met korting meteen bij A.Vogel bestellen. gebruik de code MAR10 als je besteld via deze link.