Sla over en ga naar de inhoud
• 27 okt. 15

Gruppo depressivo?

 

We praten nog vaak over de  crisis, de dagen zijn donker, de wind giert, de bomen worden kaal.Een mens zou zich voor minder down gaan voelen, toch?

NOT!!

Als we nu al eens allemaal positief gingen denken, dan komen we volgens mij al een heel end .
Die donkere dagen zijn er ook om tot rust te komen.
Eerst maakt de gure wind je onrustig, maar dan word je moe.
En ja als de blaadjes vallen, dondert je moraal soms ook naar beneden.

Je wil het liefst de hele dag onder je dekbed kruipen en slapen.
Dat is een natuurlijke reflex, de natuur trekt zich in de herfst terug.
Na alles wat je in de zomer hebt geoogst komt nu de behoefte om naar binnen te gaan.
En doe die zelfreflectie dan het liefst in de herfstgeur, dus: weg dekbed, hallo boswandeling.
Met de verfrissende geur van bladeren en de transformatie in kleuren en staat om je heen.

Als de dip dan toch komt, eet dan indirect zonlicht, zoals via olijfolie (extra virgin 1ste koude persing), of mediterrane kruiden in je gerechten zoals tijm.
Maar vooral: geef jezelf de kans om te voelen, denken én handelen. Want dit is ook voor jou een tijd voor transformatie.
Ik hoor je al denken: zeg dat maar tegen de werkzoekende alleenstaande ouder, I know; Rome is ook niet op 1 dag gebouwd.

Dus: Geld besparen via de boodschappenmand is een sport waarmee je je elke week weer mee kan bezighouden,
In Be-time geef ik daar een hoop tips en truukjes voor.
1 Gouden tip :  freeweel-shoppen met honger leidt tot hoge rekeningen.
2. de Gouden tip : koop seizoensgebonden. Da’s niet alleen goed voor je beurs en het milieu. Het is ook het beste voor je lijf.
Ons lichaam heeft namelijk de behoefte aan bepaalde mico-nutrienten (vitamines en mineralen) die naargelang het seizoen meer
of minder door moeder aarde worden aangeboden.

Dus nu = tijd voor de herfstgroenten: pompoenen, kolen, winterwortels, bieten, paddestoelen, peren, walnoten bramen en kastanje’s
(gepoft ook prima tegen beginnende verkoudheid= natuurlijk antibioticum + energiebommetje).

Herfstgroenten zijn ook ideale bewaargroenten herfstappels bewaren langer dan zomerappels.
Of maak chutney’s van tomaten, appels, pompoen en pruimen,zalig bij roergebakken groenten, kip of wild.
En dan is er natuurlijk ook zelf confituur maken, als je daar de suikers in wil vermijden, kan je indikken dmv een natuurlijk geleermiddel: pectine (in appels,citrusvruchten,..). Gedroogde vruchten zoals abrikozen, rozijnen of vijgen maken ook zoet. Net zoals oersuiker of appeldiksap, de perfecte bewaarmiddelen ipv suiker.

Voor m’n accessoires ga ik niet meer naar de winkels, nee ik ga zelf aan het freubelen.
De site “recycledcrafts.craftgossip.com” is een aanrader net zoals Pinterest ( follow me ;))
Accessoires en kleine hebbedingen voor in huis zijn nu slechts één knutselmoment van je verwijderd.

Als ik daar één kanttekening mag bijplaatsen; afgelopen zomer heb ik absoluut de blits gemaakt met een witte bikini
met daarop heel veel zelf erop genaaide turkooise kralen en steentjes. Naar voorbeeld van een bikini met exclusief prijskaartje eraan.
“Kan ik ook” was m’n eerste gedachte en inderdaad, na een avond oude armbandjes kapot knippen en wat naaiwerk ontstond mijn eigen piece-unique.
Heb ik daar toch een te broos katoenen draadje voor gebruikt zeker, resultaat: na een koud wasje, een verstopte wasmachine en een bikini die er uitzag
als een sielig wit ding vol afgebroken draadjes.

Gebruik dus stevige, elastisch,  nylon draad en leg om de zoveel kraaltjes een nieuw knoopje zodat, als er een draadje stukgaat,
niet je hele look naar de vaantjes is. Tot zover m’n economische stylingtip van de maand.

Voor  schoonheidsproducten  stuur ik je door naar m’n boek Be-time = leuk, makkelijk, goedkoop en ecologisch zelf je smeerspullen maken .
Kan ook in dat vrouwenclubje waar ik ’t al over had .En nu met z’n allen aan het breien, knutselen, confituur en maskertjes maken.