Sla over en ga naar de inhoud
• 03 mrt. 16

Griep

gezondheid

OOOOO myyyy GODDD wat ben ik die griep beu seg! Stilaan kruip ik, schor en een beetje doof, uit mn lappenmand.Na maar efkes 10 !! dagen volledig gevloerd te zijn geweest. Niks voor mij om m’n lijf niet meer onder controle te hebben en toch..... Met griep moet je met de flow van je lijf gaan.

Dat betekende voor mij: buiten af en toe stijf en stram naar de wc sloffen in een bezwete, stinkende pyjama, met de hond en poezen op m’n hielen. Na veel gezucht weer richting klam bed.Dat bed werd dagelijks ververst, net zoals die pyjama en toch had ik t gevoel dat ik bleef stinken en dat moet kloppen want je zweet wat toxische troep uit tijdens zo’n ziekteproces.

Ook m’n zoon was ziek en dat ontaardde in hele fijne moeder zoon momenten, samen hoesten in het grote bed, samen thee drinken, neusspray delen, wachten op de dokter, kiezen welke etherische olie we gingen verdampen en vooral troost zoeken bij elkaar omdat we ons zo ellendig voelden.

De hond en poezen hielden ons trouw gezelschap, met z'n allen in de 'lappenmand' dus.

Nu zitten we al lekker op de zetel onze favoriete serie te bekijken en hoop ik dat zijn hoest ook stilaan gaat verdwijnen , net zoals mijn doof oor. Want lucky bastards we are, natuurlijk kregen we allebei een complicatie bovenop onze griep. Milan een bacteriële infectie op z’n luchtwegen en ik een middenoorinfectie en dat lieve dames en heren dat doet zééééééér!!!

Ik ben geen fan van zware medicatie, maar driewerf hoera voor de antibiotica en de cortisone die me in nog geen 12 uur een pijnloos hoofd gaven. Ik loop weliswaar nog rond met ‘ gevoel dat ik een visbokaal op m’n hoofd heb staan. Licht doof aan één kant. Maar ik weet wel dat mijn lijf met de hulp van die medicijnen nu geneest.

Maar ik blijf voor m’n ‘lucht’ wel etherische dennenolie verdampen, de heerlijke olie van Rudolf op m’n borst smeren (heerlijke kruiden die je luchtwegen openen) en m’n neus vochtig houden met m’n Vogel spraytje. En ik start vandaag met m’n probiotica om m’n darmen weer gezond te krijgen na dit bombardement van antibiotica.

En ‘alles sal reg kom’ !