Sla over en ga naar de inhoud
• 28 jul. 16

Gezond en mooi door zeewier

gezondheid
Eén van de leuke voordelen van bloggen is dat je af en toe word uitgenodigd op persvoorstellingen van nieuwe producten- ik ben wat dat betreft een beetje een aparte – want ik wil alleen maar schrijven over dingen waar ik echt achter sta en wil dus neutraal blijven in m’n keuzes. Soms wil dat zeggen dat ik laaiend enthousiast ben over iets en het aan de hele wereld wil vertellen- soms probeer ik wat ik zag zo snel mogelijk te vergeten. Maar altijd probeer ik rekening te houden met het respect voor mens – dier en aarde.

Zeewier...

Zo ontdekte ik een merk dat werkt met zeewier, geteeld volgens een 300 jarige traditie in Ierland en volledig biologisch geoogst, met respect voor de natuur . VOYA, is gegroeid uit een klein familiebedrijfje een Iers badhuis,  aan de wilde Atlantische kust van Ierland.Op ’t filmpje kan je zien hoe ze daar zeewier voor oogsten: https://www.youtube.com/watch?v=cBUhJJ2uNzI

Zeewierbaden...

Bij hen werden zeewierbaden aangeboden, welke een heilzame werking hebben voor lichaam en geest. Naarmate het badhuis populairder werd, wilden meer en meer klanten ook thuis genieten van de weldaden van de zeewierbaden. Deze vraag was de eerste aanleiding om producten op basis van zeewier te gaan ontwikkelen. Maar dan wel , volgens de familietraditie zonder chemische troep , zoals er helaas in veel verzorgingsproducten zit.

Wat is er zo gezond aan ?...*girl_hospital*

Er zitten zo’n 80 werkzame stoffen in – door osmose opgenomen uit het zeewater – zeewieren hebben een aan stressfactoren aangepaste stofwisseling en ontwikkelen daarom heel veel beschermende stoffen in hoge concentratie zoals:
* Mineralen : o.a. potassium, jodium, kalium, calcium, magnesium, natrium, chloride
* Sporenelementen : o.a. koper, selenium, chroom, zink, ijzer, jodium, strontium
Die stimuleren onze stofwisseling & doorbloeding waardoor ze ontgiftend werken en de natuurlijke huidvochtigheid op peil houden .
* Vitaminen : A, B-groep, C, foliumzuur en polyfenolen = huidbeschermende antioxydanten = anti-aging en bescherming van de huid
* Zo’n 20 tal aminozuren = topstofwisseling & vochtregulerend
* Specifieke suikers = hydraterend – versterkend – verstevigend voor de huid
* Vochtbinders die voorkomen dat ze uitdrogen bij eb , maar ook onze huid helpen om vocht vast te houden.

Conclusie : ...

Zeewier maakt je huid mooier , gehydrateert en helpt je Voya diezelfde huis – je derde nier- ook te ontgiften .Daarnaast schijnt het zelfs ook je adrenaline en hormoonbalans te reguleren en cellulitis verminderen, evenals eczeem, artritis en psoriasis.

Ontzuurt ...

Daarnaast helpt het zout in je bad om je lichaam te ontzuren en da’s belangrijk want teveel zuur geeft gewrichts - en ander vervelende gezondheidsklachten.  Hoe zuurder we zijn, hoe meer letterlijke klachten we krijgen. Vermoeidheid, stijfheid, huidproblemen, stijfheid kunnen allemaal tekenen van verzuring zijn.

Je verzuurt  door:

  • Stress, vermoeidheid: urinezuur
  • Vlees, dierlijke eiwitten: urinezuur
  • Varkensvlees, eieren: zwavelzuur, salpeterzuur
  • Suikers: vetzuur
  • Overmatige spierbelasting: melkzuur
  • Koffie, zwarte thee, rode wijn: looizuur
  • Spinazie, zwarte thee: oxaalzuur
  • Medicijnen: wijnsteenzuur, acetylsalicylzuur

Dus ik bij mij thuis in mijn sjiek zeewierbad ...Is dat niet beetje glibberig en yekkie ?...

Nope de wieren zitten in een netje , dat mijn inziens ipv plastiek ook touw had mogen zijn ..Je kan ze ook los in bad gooien , wat ik deed en jezelf bedekken met een dekentje van wier, waar ik zo’n half uurtje zalig in heb liggen weken.Let er op dat de temperatuur warm genoeg is dat je er relaxed in kan liggen .Je kan je wier drie keer opnieuw gebruiken voor een bad .Het kost via de site / webshop 19 €.

Biologische verzorgingsproducten...

De doorgegeven lokale kennis mbt. de genezende , ontzurende en heilzame werking van zeewier werd door de Ierse Voya-familie gedeeld met wetenschappers , mariene biologen en dermatologen van over heel de wereld om VOYA’s verzorgingsproducten te creëren. Ondertussen te koop in 37 landen en gebruikt in ‘s werelds meest luxueuze spa’s en hotels zoals de Burj Al-Arab. Naast het zeewierbad zijn er dus nu ook de verzorgingsproducten.. Ook met als basisproduct het zeewier uit Ierland. Je kan de producten via de Voya-site bestellen .www.voya.be

 

Pure verwennerij bij een goed schoonheidssalon ...

Maar je kan ook naar een instituut gaan waar ze met de producten werken , ik ging naar ‘La Hacienda’ in Halle Zoersel en voelde me er als een prinses behandelt, met een echt zeewiermasker - zalige lichaamsscrub – en massage. Het salon is een oase van rust, je kan er na je behandeling ook je haar en zelfs je voetjes ( in van die zalige Amerikaanse relaxstoelen ) laten verzorgen.
Hun site = www.lahacienda-wellness.be

Wat wil een meisje nog meer én biologisch én gezond én zalig..
Ik ben dus fan .. van zeewier - vroeger alleen op m'n bord .. maar nu ook in m'n bad en.. op m'n lijf .. *girl_in_love* of zei ik al dat ik fan was ?...