Sla over en ga naar de inhoud
• 20 jun. 16

Een stukje over de zon en kokosvet van collega gezondheidscoach Gerd Glibert

De zomer is (misschien straks ) in aantocht!
Als we denken aan zon, denken we ook vaak aan zonnemelk of creme.
Je weet dat onze huid een zeer groot oppervlakte beslaat van ons lichaam. Alles wat we op onze huid smeren komt ook in onze bloedbanen terecht. Dus zouden we eigenlijk best enkel natuulijke, en liefst eetbare dingen op onze huid mogen smeren.
Daarom een woordje over kokosvet.
Kokosvet gebruik ik al sinds bijna 5 jaar om mijn huid te verzorgen. Ik gebruik het als een bodymilk, als zonnecreme (factor 4), en ook als tandpasta (samen met zeezout). Je kan het ook gebruiken als conditioner in de zomer, als bescherming van je haar tijdens het zonnebaden.
Je denkt waarschijnlijk, factor 4 als zonnemelk, dat is toch niet voldoende.
De zon is in de lente niet voor niets zachter en minder frequent, zodat onze huid stap voor stap kan wennen aan de zon.
Als je niet echt gaat 'bakken' in de zon, kan je huid echt wel wat verdragen. Stap voor stap opbouwen is het veiligst en gezondst voor je huid en je lichaam. Je gebruikt een weinig kokosvet als je huid wat lichtjes rood wordt. Als je niet te lang je huid blootstelt aan de zon, kan je best zonder iets. Ben je toch lichtjes of feller rood geworden, kan je kokosvet weer gebruiken als after sun.
Natuurlijk kan je kokosvet ook gebruiken om te bakken en te braden als veilige olie met veel gezonde Omega 3-vetzuren. Op de boterham kan ook en je kan zelfs, kokosvet gebruiken om te frituren.
In bijlag een artikel uit de Bio Gezond met alle voordelen van kokosvet (olie).
Geniet ervan en smakelijk.
      
 
Weetje
Door het dragen van een zonnebril verbrandt onze huid gemakkelijker.
Een zonnebril verhindert het zonlicht om binnen te komen via onze ogen. Via onze ogen krijgen onze hersenen een signaal 'er is zon'.
Door dit signaal geven de hersenen dit door aan onze huid, zodat deze zich beter kan  beschermen. Ze wordt van nature harder.
Ons lichaam beschermt zichzelf.
 
Dus als je kan, gebruik zo weinig mogelijk je zonnebril. Ik zelf heb enkel een oud exemplaar in mijn wagen liggen. Als de zon erg laag staat, vooral in de winter of herfst, kan de zon heel  hinderlijk zijn en onveilige situaties creëren. Zeker op een nat kan je dan helemaal verblind worden. Dan en enkel dan gebruik ik mijn zonnebril.

Gerd Glibert is een hele straffe voetreflexologe
gerd_glibert@hotmail.com
Ze zit ook op facebook

Fort V-straat 40
2650 Edegem