Sla over en ga naar de inhoud
• 01 aug. 20

Een feestje organiseren dat onvergetelijk is, zelfs binnenin je bubbel, doe je zo..

feest DIY Economisch ecologisch buitengewoon anders

We  wilden ook iedereen een souveniertje meegeven, dus kochten we goedkope bruin papieren zakjes en stopten daar kweekpatatjes in met erbij de tekst : dank je dat je al een jaar met me groeide, groei je verder met me mee? 

Dat gaat sowieso lukken aangezien we in rare tijden leven, maar dat kan altijd . Dmv een paar eenvoudige tips. Die kreeg ik via Mariska Blommaert van 'Buitengewoon anders'.. 

We creerden net voordat de bubbel weer kleiner werd een onvergetlijk feest voor ons 'patatje' ; mijn kleinzoon, alles was binnen het patatjes thema en dat doe je zo : 

Aangezien we van de patat vertrokken dachten we , daar moeten we wat lekkers van maken ; het werd Micah's potatoe juice :

270 g  zoete aardappel + stukje gember + stukje verse kurkuma of poeder + 1 sinaasappel + 1/2 citroen + Citroengras ( 12 g) + 5 wortels 

Dit is voor zo'n 2 grote glazen , vermenigvuldig naar behoefte en kruid naar smaak ( kijk uit met gember en kurkuma , die smaken wat door)..

In de blender en klaar, we deden het geheel in herbruikte flesjes en plakten op de oude plak van het vorige etiket een stukje overschot van de jute tafelloper.

Daaraan bevestigden we een houten hartje met de naam van de smoothie/juice. 

Voor Micah wilden en z'n ouders wilden we natuurlijk een onvergetelijk souvenir creeren om mee te nemen. Een biokatoenen romper met een gepersonaliseerde opdruk die Mariska creerde en die we vervolgens printten op strijkpapier en hoppaa en geweldige verjaardagsoutfit was klaar .

 

Er was een gepersonaliseerde taart die gebaseerd was op Micah's geboortekaart dus die fakkel lieten we aan ons voorbijgaan. wel zorgden we voor een prachtige decoratie : mooie witte tafelkleden uit de kast van overgroot mamisch met daarop een juten loper ( zoals aardappelzakken vroeger ),  prachtige wilde boeketten van uit de prachtige (wilde) bloementuin van BLOS BLOEMEN in Kalmthout, die de jarige en de visite prachtig vonden. Verder vaasjes uit de kringloopwinkel , houten herbruikbare houdertjes voor een foto van de jarige en witte herbruikbare vlaggetjes. Om precies te weten waar iedereen moest zitten waren er prikkers met naamplaatjes er op die we in een stevige zoete aardappel prikten en voor de allerkleinste knabbel-eentjes uit rijstwafel.

Al dan niet te beleggen met choco, tahin, amandelpasta of nog wat gezonds..

Eerlijk; ik vond dat aan de gang gaan met dat krijt zoooo leuk dat ik er op straat ook mee aan de gang ben gegaan ..

Onder elk bord legden we een zogenaamd taartkarton met daarop een persoonlijk bericht voor elke genodigde. Die hier naast was de mijne , ... lief he 

Nog een leuke en economische manier om de boel vrolijk en persoonlijk te maken = werken met stoepkrijt. De regen spoelde het er snel weer af, maar de feestgangers voelden de vrolijkheid al op de stoep..

Een immer herbruikbaar welkomstbord en wat patatjes om het thema te verduidelijken voor de deur..

En toen was er onze 'piece de la resistance' : DE PINATA in de vorm van mister POTATOE..

Zoiets maken was eerder Mariska's ding ( mega handig dit vat van creativiteit) , een ballon beplakken met krantenpapier dmv behangerslijm, lang laten drogen. Ophangen aan een droogrekjes zoals op de foto = ideaal, ja Mariska maakte er twee , je weet maar nooit he ..en dan nog 2 zo'n lagen, vervolgens bruin geschilderd en de typische potato head snuit er op geplakt, inclusief koddige armpje.
Wanneer de pinata goed droog is knip je het kontje van de ballon open en hoor je de ballon in de pinata krimpen, hou goed het ballon uiteinde vast zodat je de volledige ballon via het opengelaten stuk onderaan je pinata kan verwijderen.
Vervolgens vullen met traktaties, wij vulden het met kinderchips van kikkererwt en groenten en ophangen.

Micah kreeg hulp van z'n meter om het ding stuk te slaan en beiden hadden er de grootste lol mee, uiteindelijk pinata op de grond gelegd om er nog eens goed op te kunnen slaan met een stok en kapot was de pinata, vol zat de buik van onze eenjarige met gezonde chippies.

 

We waren erg tevreden met het resultaat zoals je op de foto kan zien aan onze blije hoofden. Een Filmpje van de voorbereidingen met Mariska vind je hier

 

Werken met deze getalenteerde dame was écht fijn, als je je feest of tijd eens 'BUITENGEWOON ANDERS' wil doorbrengen, ga dan zeker eens een kijkje nemen op haar site : www.buitengewoonanders.be

Voor de wilde plukbloemen uit Kalmthout kan je terecht via Facebook Blos Bloemen of op het telefoonnummer : 0487362788 

Beelden en foto's werden gemaakt voor de verstrenging van de bubbel in de provincie Antwerpen.