Sla over en ga naar de inhoud
• 14 aug. 16

DONT SHOP ADOPT!!

dieren gezondheid lifestyle

Ne Charel ...

Onze Karel is ondertussen al een echte BH , een bekende hond. Hij kreeg zn' naam van mijn kinderen die dat jaren geleden als DE ideale naam voor een hond kozen, onze Sokki was een vrouwtje dus dat pastte niet echt , maar nu nu hebben we een Kareltje, Chareltje past ook , want het is 'ne Charel'.. .

Ne Charel uit Roemenie ?...

Vanaf dat ik hem adopteerde bij het Roemeense asiel Casa lui Patrocle was ik verliefd. Ik kwam via Facebook een 'n lieve Belgische vrijwilliger bij hen terecht.Ze doen daar in dat asiel zoveel, met te weinig middelen , om de dieren een warm , liefdevol nest te bezorgen. In Roemenie worden asielen nog helemaal niet gesubsidieert , dus alles komt van donaties en uit de handen van liefdevolle vrijwilligers en dierenartsen. Karel was een hondje met mankementjes en juist daarom wilden we hem. Toen we hem ophaalden , midden in de nacht, van de plek waar de vrachtwagen met alle te geadopteerde pupjes aankwam had ik meteen oogcontact met hem,. Daar zat ie in z'n airco - kooitje,  heel lief naar me te kijken; m'n beige mooie ventje met lichte ogen. Hij ging mee in de auto en demonstreerde meteen z'n acrobatische talenten door ipv. op mn zoon 's schoot, in zn nek te gaan liggen , waarschijnlijk in zn vorig leven een papegaai geweest ?

Hij kampt nog steeds met een hardnekkige longbacterie, waar hij, als hij daar was gebleven, hoogstwaarschijnlijk aan was bezweken.Vandaar dat ie nog weken aan de antibiotica moet en we hem dagelijks moeten aerosollen, wat hij lief ondergaat. Niet leuk om al die troep in zo'n puppie te stoppen , maar met een hardnekkige resistente bacterie, ook hondenlijfjes hebben daar last van , zit er niks anders op.

Karel het ongeleid projectiel ...

Nu hebben we in hem een vrolijke boemerang, die onze Sokki op zijn puppie-enthousiaste wijze poten vol geeft.
Sokki staat dus ook in voor z'n opvoeding , ze corrigeert hem bij teveel blaffen, teveel opspringen en geeft duidelijk aan wanneer er genoeg uitbundigheid is geweest. Karel heeft een beetje een achterstand mbt. zindelijkheid, dus de puppietrainerdoekjes uit de Action zijn niet aan te slepen. Hij snapt er niks van dat poepjes en plasjes niet op de badkamervloer horen, dus wat dat betreft zijn we nog niet aan ons nieuwe papatjes.

Karel het zoetje...

Maar hij is een heerlijk lief, gelukkig, knuffelpupje die z'n dankbaarheid en liefde met overgave toont. Alle nieuwe dingen worden met de nieuwsgierigheid, huppelen of ronduit 'van-God's-hand-geslagen-staren ' benadert. Zoals de eerste keer toe ie een koe zag , zoe schatteug .. Hij valt vol overgave in de armen van Morpheus na een uurtje achter zn bal aanrennen, eet zn bakje leeg alsof hij maanden niet gegeten heeft en kauwt op botjes alsof hij 101 melktandjes moet wisselen. De poezen worden er nogal zenuwachtig van dat ie , als ze sloompjes voorbij slenteren,  als een raket achter ze aan schiet, zodoende lopen iets omzichtiger op poezelige voetjes door het huis.Maar de nieuwe zondagochtend gewoonte , met zn allen uitslapen is nu Luc , ik en 2 honden en 2 poezen op bed , dus dat is ondertussen een gezellige beestenboel geworden.

Karel gaat naar 't strand ...

Onlangs zijn we met de honden en voor Karel voor 't eerst naar 't strand gegaan. Vanaf dat ie bovenop de duin de zee zag en even op zijn typische , van Gods hand geslagen wijze bevroor,

 

was het puur geluk in het zand. Onze Sokki ging mee in al de joligheid en blijdschap en het was zalig te zien dat we ondanks het dweilen, zorgen, medicijnen aanslepen en aerosollen en dweilen , écht de goeie beslissing hebben genomen. We hebben nu Twee blije levendige honden , waarvan 1 een tweede jeugd beleeft en de ander een jeugd die hij waarschijnlijk niet had kunnen beleven.

DONT SHOP ADOPT !!

Moet ik het nog uitleggen hoe belangrijk het is om tegen broodfok te zijn , Nee he ? En dat de asielen vol met brokken vol liefde zitten , ook niet he. Ik moet er toch niet weer zielige foto's van 'deadrow' bij te zetten om jullie duidelijk te maken dat het echt een groot geschenk voor jezelf, je gezin en zo'n beestje is wanneer je een hond adopteert , so hup hup , go for it !!! Of ondersteun een mooie dierondersteunende organisatie . Wil je meer weten aangezien deze kip haar foto's nog niet kan spiegelen , de tekst luidt : EEN PUP KOOP JE NIET IN EEN WINKEL, STOP DE BROODFOK !!!  Check it out op : www.broodfok.be en nu zeg ik effe : I rest my case