Sla over en ga naar de inhoud
• 20 okt. 20

De ' wat als?..' - test

test corona better life

Heb jij al eens de ‘ wat als.. ‘-test gedaan?..Wat als je morgen al je fysieke spullen kwijt bent?...
Ik denk dan meteen aan met m’n gezin gaan bio-boeren in Nieuw Zeeland…

Of gewoon ergens in een hut op Ibiza gaan wonen en bijklussen tot er genoeg is om m’n eigen zelfgemaakte of gekweekte spullen op de hippiemarkt te gaan verkopen.

Of mijn diensten aanbieden als 5 talige relaxatie-coach om, zij die nog niet alles kwijt zijn, te helpen alle ‘sores’ in hun hoofd kwijt te raken..

Maar ja, nu met Corona, wil je geen vliegtuig in, laat staan dat je naar een code oranje of rood reist?...

 

Maar ‘wat als..’ je nog maar een paar jaar te leven hebt, ‘wat als ..’ je weet dat je binnenkort afscheid van je dierbaren moet nemen? Of ‘wat als..’ je nog maar 1 jaar hebt, of een maand? Sterfelijkheid is iets waar een mens toch wat vaker aan gaat denken als je, telkens als je de radio of tv opzet, wordt omvergeblazen met 'het aantal Corona-doden'....

Zo’n ‘wat als..’ dwingt mij om dat wat ergens een vage droom is: ‘ met z’n allen samen werken aan een beter in je vel, met z'n allen sporten, tutten, experimenteren, zonder teveel ‘gedoe’, maar veel ‘zijn’ …. concreet te maken, tot een écht actieplan.

Dus ok stel: ik heb nog maar een maand … Dan valt het me op dat ik, pas als het bijna te laat is,  dat wil doen waarvan ik droom.. Net zoals al diegenen die uitstellen tot na hun pensioen. Als ze geluk hebben zijn ze dan nog gezond van lijf en leden, hebben ze pech gaan ze op de sukkel of vallen ze, als ze échte pechvogels zijn , binnen het jaar dood neer.

Uitstel maakt wel eens afstel…pff in deze tijden wordt dat o zo helder ..

 

Dus als je jezelf écht even toespreekt en zegt : WAT ALS JE NOG 'N JAAR HEBT - WAT DOE JE DAN ? MAAK EENS EEN LIJSTJE MET WAT JE ZOU DOEN ?..

Dat lijstje werd voor mij gelukkig niet zo anders dan wat ik nu leef : veel buiten zijn , met de mensen en de honden die ik graag zie, doorgaan met inspirerend schrijven over én voor 'levensgenieten' op een gezonde manier mét humor.

En verder WERK MAKEN VAN dat toegankelijk platform voor al diegenen die ook goed voor zichzelf en hun 'loved ones' willen zorgen. Dus op een positieve manier anderen blijven 'goesting' geven in leuk en gezond , yesss laat me dat dan maar nog een jaar doen jah ! Laat me er zolang het nog kan 'r een ongelofelijke gezonde lap op geven ...

Dus laat ons samen nog meer en absoluut bewust genieten met de mensen die we graag zien, binnenin ons gezin, via zoom, facetime en straks weer gewoon lekker bijeen. Met distance of dat wat er voor regels gaan gelden...

Onze bubbel is er eentje die nu ipv op een zonnig strand in Italië zoals hiernaast , gewoon in herfstig Kalmthout zit, maar dat voelt nog steeds fijn.

Gelukkig zijn we allemaal nog steeds gezond en wel, dankzij a little help from my friends, check de etalage /shop maar naar al die ongelofelijk gezonde en ondersteunende dingen die deel uitmaken van mijn lifestyle.

Straks als MAR10'S BETTER LFE LIVE online staat zetten we onze afspraken een tandje actiever:

De komende maanden kunnen we samen alvast oefenen en daarna op anderen uittesten : het lekker kokkerellen, dingen uitproberen als samen ontspannen, mediteren, bewegen, lachen, make up tricks uit te testen...En straks als t weer lente is samen tuinieren en wie weet, ooit op een marktje te staan?...

Wij mensen zijn veelzijdige wezens, allemaal een optelsom van onze ervaringen, erfelijkheid, waarden en overtuigingen.Onze basisbehoeften zijn eenvoudig, we willen allemaal overleven en hebben daarom voeding en een dak nodig. Maar om ons écht gelukkig te voelen hebben we veel meer nodig. Liefhebben, onszelf en anderen én liefde krijgen, zijn héél belangrijk.

Het zijn de dingen die ons leven de moeite waard maken. En toch hapert er net in dat stukje eigenliefde vaak iets fundamenteels. We laten ons geluk vaak afhangen van anderen.

Terwijl elk mens uniek is, het leven op zn eigen manier ‘be-leeft’ en blij wordt, geïnspireerd raakt op z’n eigen unieke manier.

 

En toch vinden we het belangrijk wat anderen vinden, vergelijken we ons met anderen en hebben we vaak 't gevoel tekort te schieten; Wanneer we ons leven niet in eigen handen nemen, delegeren we eigenlijk een ander om er iets van te maken. We laten de controle los.

En het is volgens mij daar waar vaak het schoentje wringt, vaak zijn we pas gelukkig als anderen ons gelukkig maken, we gaan tot actie over wanneer onze omgeving ons die prikkel geeft en we wachten op dat wat ons overkomt om dingen ‘anders’ te gaan doen..

Deze tijden zijn een unieke om op onszelf teruggeworpen, onze 'geparkeerde dingen goed te bekijken, flexibel te leren zijn met blokkades en wie weet onszelf her- uit te vinden.

Dus : LETS DO THIS !

 

Doe eens de ‘wat als.. - test.. en vraag jezelf af : ben je, binnen jouw wensen en dromen, op de goeie weg?.. Want denk je nu: na Corona draai ik m'n leven 180 ° of lijkt het leven, dat je leeft,  verdomd veel op dat wat je wenste.

Omdat je al heel duidelijk hebt gekozen voor die dingen die van jou een blij mens maken.

Ontdekken wat je écht wil is niet altijd makkelijk, we zijn allemaal gevormd door dat wat onze omgeving van ons verwacht..Als je dan de dingen zo’n beetje op een rijtje hebt is de daad bij het woord voegen om je leven om te vormen tot hoe jij het wil, niet zo makkelijk. Even bij jezelf ten rade gaan kan helpen .

Effe los van de bubbel ook, gewoon de natuur in, survivallen in de Ardennen kan ook helpen (maar in code rood dus een ng zucht ..), in je eentje, je hoofd vrij maken van ‘ruis’ en even naar binnen gaan bij jezelf. Een notablok meenemen helpt om de dingen op een rijtje te zetten. 

 

 

DE WAT ALS TEST :

Vraag jezelf eerlijk en zonder gène antwoorden te zoeken op :
Hoe tevreden ben ik in een schaal van 1 op 10 over:

  • m'n zelfbeeld
  • gezondheid
  • relatie met vrienden ( in tijden vn Corona leer je die écht kennen)
  • familie
  • carrière
  • spirituele ontwikkeling
  • relatie?...

Je hoeft er niet te lang over na te denken, geef intuïtief een cijfer.

En denk dan nog : wat zou ik nu willen als m'n tijd nog beperkt is ?..
Moet het dan anders? Of juist hetzelfde ?...Weet dat je ervaringen aantrekt die zo’n beetje overeenkomen met je eigen overtuigingen en verwachtingen. Dat lijstje kan dus heel wat in gang zetten…

Weet ook dat dit lijstje invullen je, dankzij dat rondvliegende virus en de afgelopen 'pieker en angst'-momenten, al snel helder kan vertellen hoe je je koers kan aanpassen of niet ..

Er zijn sowieso 10 dingen écht die helpen om een positief geloof in jezelf te versterken, ik schreef ze op en hing ze op m’n wc-deur, om ze daar dagelijks een paar keer glimlachend in me op te nemen. Dus copypast het onderstaande gerust :


                              1. Ontwikkel je eigen talenten en innerlijke kracht.

2. Waardeer je unieke karakter en vergelijk jezelf NIET met anderen.

3. Sta achter je eigen beslissingen.

4. Werk aan je eigen geluk.

5. Wees trouw aan jezelf.

6. Erken je vooruitgang en diegene die je vanaf nu maakt.

7. Denk positief en analyseer, steun en bevestig die gedachten.

8. Laat anderen NOOIT in jouw plaats beslissen.

9. Geef je hoop en dromen NIET OP !

10. Vertrouw er op dat , als je alles hebt gedaan om iets te verwezenlijken en
het niet lukt, er nog iets beters in t vooruitzicht ligt.

 

Dus jahaaa die Golden milk die ik elke ochtend en avond drink, dat helpt je lijf en je weerstand een tandje hoger te zetten. Net zoals de Norvia shakes die ik neem om mijn hart en vaten gezond en wel te houden (en wat af te vallen naar een gezonder BMI). De Echinaforce staat naast m'n bed en elke ochtend neem ik mijn dosisje echte power uit de natuur. Ik blijf kokkerellen met gezond spul zoals kokosolie, voeg appelazijn (met de moeder) toe, waar ik kan en ik kook vers: warm en koud. Ik blend me een slag in de rondte met mijn nutribullet omdat dat me extra quality time geeft om te genieten met m'n roedel voor ze naar hun werk vertrekken. En wat make up en verzorging betreft gebruik ik alleen maar spul waar m'n hele systeem van in balans blijft en zodoende ook m'n weerstand in full force power !!Dus niks te cemisch spul, come on nature !

Al deze producten vind je nu makkelijk via de knop etalage of gewoon door even naar deze link te gaan : ETALAGE