Sla over en ga naar de inhoud
• 24 jan. 20

Bewaak je eigen grenzen ! 3 tips uit 't zijn de hormonen..

makkelijke tips je grenzen bewaken t zijn de hormonen

Bestel 't boek hier en t ligt binnen een half uur klaar bij jouw Standraad boekhandel of overmorgen in je brievenbus!

KLIK HIER 

Dit boek is voor iedereen die stress bestendiger wil worden, z'n glas half vol wil hebben, een betere weerstand en humeur wenst en eindelijk van die vervelende klachten af wil komen zoals pms, acne, libidoproblemen, slechte slapen enz..;

Een boek voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Want je hormonen bepalen je hele zijn en deze drie helpen écht van jong tot wijze tijger..
 

1

Kijk uit met perfectionisme en de ‘te hoge lat’.
We zetten onszelf vaak onder gigadruk. Als je je steeds 100 procent inzet, dan verbruik je letterlijk té veel energie voor je dagdagelijkse dingen. Er bestaat druk van buitenaf, maar ervaring en wetenschap leren ons dat de druk van binnenuit (je eigen vermanende hophop-niet-flauw-zijn-vingertje) nog veel meer druk veroorzaakt. De ‘innerlijke slavendrijver’ doet je steeds sneller in een hamsterrad lopen en put je uit. F*ck dat rad, stap eruit.
 

2

Als je jezelf laat bepalen door anderen, word je ziek.
Ons van buitenaf laten beïnvloeden door al wat anderen denken en willen, werkt ziekmakend. Je leeft dan volgens een beeld dat niet overeenstemt met je eigen ‘soul’, wat maakt dat je in je diepste zijn niet meer onafhankelijk en autonoom kan zijn. Stop met het iedereen naar de zin te maken, ikke-tijd eerst = belangrijk. Alleen door zelf de nodige zuurstof op te nemen, kan je er ook voor anderen zijn.

3

Leven voor de buitenkant en de schijn ophouden.
Het kost enorm veel energie om de schijn op te houden, bang om jezelf te tonen zoals je écht bent met je kleine kantjes en gevoeligheden. We zijn bang voor afwijzing en zetten een masker of façade op. Als je het gevoel hebt dat wanneer er stilte om je is, je niet tot rust kan komen – er als het ware een vulkaan wil uitbarsten – dan zet je je ‘wezen’ te veel op slot. Dat wil zeggen dat je ook daar veel energie aan kwijtspeelt.