Sla over en ga naar de inhoud
• 31 jan. 16

Alles staat of valt met een goeie voorbereiding

workshop gezondheid lifestyle

Zo'n 100 enthousiaste mensen ontvangen en onderdompelen in een sfeer van : gezellig & gezond & lekker & interessant & aha-erlebnis 
en vooral plezier en geprikkeld worden doordat blijkt dat gezond ook heeel lekker en plezant is.

Dat was mijn basis van wat ik wilde uitdragen; dat wil zeggen veel nadenken en gommen. Want ik wil vaak TE veel vertellen
en natuurlijk hoop ik dat iedereen nog es terugkomt voor 'n volgende workshop over bvb. nOg meer Quality time of anti-stress of ecologisch leven..

Dat wil zeggen dat ik ook veel lekkers wilde klaarmaken en dat dat nogal wat voorbereiding vereiste.
Voor een chaoot als ik is zoiets niet altijd even simpel . Gelukkig dat ik tijdens de voorbereiding kon terugvallen op mijn uber-dynamische én handige mama.
Zij was degene die kilo's groenten en fruit waste en versneed, mijn gemalen notenballetjes rolde en ook voorhet dresseren van de bordjes met snelle en handige oplossingen kwam.

Dus bij deze : de notenballetjes, gezonde dipgroenten, frietjes, chocomousse, koekjes, smoothies, mocktails etc. werden ook dankzij mijn geweldige moeder de lekkere gezonde energieshots die op 't menu stonden.

De eerste donderdag hingen onze tongen op onze tenen, maar wat waren we trots dat het gelukt was.
Zoveel blije gezichten, enthousiaste vrouwen en mannen die ervoor wilde gaan.Voor een leven waarin mijn boeken een klein stukje leidraad kunnen zijn.
Hoe het tijdens de workshops er aan toe ging vertel ik in mn volgende blog.

Maar weet dat gesneden groentjes langer fris en knapperig blijven als je ze in een bak fris water legt of in een fris vochtige , schone theedoek draait.
Honderden notentruffels kan je meteen lekker doorheen de Jula Java cacao rollen en  lang bewaren in een luchtdicht gesloten doos.
Als je ze doorheen de Gula java Matcha, groene thee draait, dan kan je dat beter zo kort mogelijk voor het uitserveren doen anders slaat de poeder donker uit.

De chocomousse met avocado uit mijn kookboek 'easy, healthy,fast' kan je ook van tevoren klaarmaken als je t ok vind dat ie ipv lichtgroen donkerchocoladebruin is door lekker veel Gula Java Cacao er doorheen.
Een smoothie van Speltdream, banaan en diezelfde cacao geeft je een energie stoot en kan je makkelijk als een chocomelk 2 dagen in een goed afgesloten fles in de ijskast bewaren.

Koekjes van quinoavlokken zoals in mijn eerste boek 'live, love & laugh' staan behoren wat taai te zijn en bewaren lekker lang in de koekentrommel met bakpapier ertussen zodat de laagjes niet op elkaar blijven plakken.

En frietjes gebakken in kokosvet zijn uberlekker met een mix van 1/2 mayo +1/2 Turkse yoghurt + kruiden.

Voilà Dank u lieve mama voor al je hulp , hou van jou XX