Sla over en ga naar de inhoud
• 19 jul. 16

AAArghh een beet - een steek - een kriebel

gezondheid DIY

Maar die brengt natuurlijk ook de insecten mee, nuttig absoluut, zeker de bijtjes en vlinders en de lieveheersbeesjtjes die de bladluizen opeten.
maar er zijn ook de vervelender beestjes , diegenen die steken, muggen dus ...

...What to doe when a mug bit you ...

Graag op natuurlijke wijze off course:

Sowieso is het belangrijk om niet aan je muggenbult te prutsen. Het is ook pas vanaf het moment dat je zo'n bultje aanraakt, dat hij gaat jeuken. Als dat dan toch al gebeurt is en je dus jeuk hebt kan je misschien eerst soelaas zoeken in de Mediterrane wijze, gewoon met je nagels een kruisje in de bult drukken.De pijn neemt nu de plaats van de jeuk over.

...Weegbree does the magic...

Weegbree is een plantje met klange dunnen bladeren met lange nerven, het groeit meestal in de buurt van de brandnetel en helpt tegen allerhande prikkelende en jeukende huid. Kneus het blad en wrijf het blad over de jeukende of prikkende (bij brandnetels) plek. Je kan ook zelf weegbree-crème maken zoals James Wong dat doet:
Ingrediënten: 4 el blaadjes vn weegbree + 1,5 dl kokend water + 2 el zonnebloemolie + 2 el amandelolie +1 tl bijenwas + 2 tl emulgerende was (bij apotheek) + 2 tl Glycerine + 1 tl vitamine C poeder (bewaarmiddel)

  1. Was de blaadjes en snij fijn - doe helft blaadjes in kom  + water en laat 10 min. trekken 
  2. Doe andere helft blaadjes in pan + olie_en- breng op laag vuur tot net onder kookpunt (neem even van vuur af als t gaat koken)- neem van vuur zodra olie gaat borrelen en laat 10 min. afkoelen
  3. Zeef de blaadjes uit de kom en zet het aftreksel apart
  4. Giet de afgekoelde weegbree-olie in een andere pan en verwijder de blaadjes - verwarm de olie opnieuw + bijenwas +emulgerende was - laat smelten = schuimig resultaat
  5. Voeg daar 16 el van het aftreksel toe - klop tot schuimig resultaat (lijkt op mayonaise) + glycerine + vitamine C poeder
  6. Giet over in gesteriliseerde glazen pot en sluit goed af

Is luchtdicht afgesloten 3 maanden bewaarbaar in de koelkast.Deze crème is ontstekingremmend en verzacht allerlei insectenbeten

Bij de natuurwinkel of natuurdrogist kan je ook allerlei natuurlijke crèmes en homeopatische middeltjes vinden tegen de jeuk;Meestal zit er menthol in, die vind je ook in tandpasta, muntolie en tijgerbalsam en je hebt het misschien al in huis.

*Teatree , hEt eerste hulp middel van de aboriginals werkt ontsmettend maar zal ook de jeuk verminderen. Je kan een paar druppels in olie vermengen en het op de bultjes deppen.
*Maar ook lavendelolie helpt. Het kalmeert en houdt daarenboven de muggen op een afstand.

Alleen de vrouwtjes zouden prikken ...

Want het zijn alleen de vrouwtjes die steken, ze halen een bepaalde stof uit ons bloed die ze nodig hebben om hun eitjes te kunnen produceren.

Ze houden niet van:

  • De geuren van lavendel, eucalyptus, kattenkruid, goudsbloem en citroengras. Zo'n plantje naast je zomerse zit-en of slaapplek helt de stekende dames dus op een afstand.
  • Ook knoflook helpt tegen bloedzuigers ;)   Je kan knoflook, die trouwens bloedverdunnend werkt en heel gezond is, in je schotels verwerken.
  • Maar je kan ook kiezen voor gefermenteerde knoflook tabletten, die hebben ook de medicinale eigenschappen van verse look , maar geven je geen stinkende adem. Wel dus bloed met een smaakje waar muggen niet van houden.

Pipi helpt ook...

Tot slot als je in de natuur bevindt zonder weegbree, lavendel of EHBO met cremetjes tegen de jeuk.dan helpt het ook om de jeukende plek te deppen met een doekje met wat urine.
Zuur, vermindert de jeuk, vandaar dat ook azijn soelaas kan bieden.

En deze heb ik net ontdekt en is suuuuuper tegen alle steken en beten !!!

Het heet BITE AWAY, je koopt het bij de apotheker , het ziet er uit als een predictor of een pen , maar het heeft een ceramisch puntje , dat kan 3 of 6 seconden verwarmd worden tot 50 ° celcius en raar maar waar , de jeuk of pijn is dan WEG !! Je kan het 300 keer toepassen voordat je de batterijtjes moet vervangen.
Ook de zwelling neemt af en het geweldige is dat je het ook later dan meteen na de beet kan toepassen, de jeuk blijft dan een hele tijd weg.Ik heb het getest en goedgekeurd en dat na een vieze dazensteek in het zwembad . Ook mn voetballende neefjes die heeeeel kleinzerig zijn hebben het overleefd en goedgekeurd . Dit dingetje heeft geen bijwerkingen en is ook niet chemisch dus je kan het voor iedereen , ook zwangere vrouwen gebruiken , ik vind ' TOP !! Dont mind het zielige gezichtje hieronder , ik ben en blijf een dramaqueen , maar t deed echt geen pijn , alleen effe, 6 seconden maar,  heeet ( zonder brandwond) en dan jeuk- en pijnloos .