Rode pancakes

26 december 2019


Een pancake toren in feestelijk rood !!

De superfood rode bieten poeder van Biotona kan je kopen bij de natuurwinkels of via hun site : www.biotona.be

LINK

Deze pancakes zitten vol power van het rode bieten poeder.

Rode bieten worden al sinds de oudheid als natuurlijke kleurstof gebruikt.
Maar ze zijn meer dan alleen maar een rode kleur :De felle kleuren van bloemen en vruchten = 3 grote groepen pigmenten: flavonoïden, carotenoïden en betalaïne = heel straffe antioxidanten. Rode biet is heel rijk aan deze laatste.

De rode biet geeft je :

* meer energie en vitaliteit.
* veel mineralen = foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium.
* de rijkste bronnen van nitraat (stikstofoxide), dat een positieve werking heeft op onze aderen.

De bewezen voordelen van de rode biet:

  • Verbetert de doorbloeding van hersenen 
  • Verlaagt de bloeddruk 
  • Vermindert de insuline afgifte 
  • Verbetert sportprestaties
  • Werkt anti-kanker 
  • Gaat ontstekingen tegen
  • Kan oxidatie van LDL-cholesterol voorkomen 
  • Beschermt tegen hart- en vaatziekten 
  • Verbetert de cognitieve functie (reactietijd), bij mensen met diabetes type 2 

Een rode biet is gemakkelijk toe te voegen aan groentesap. Een klassieke combinatie is bijvoorbeeld een appel, wortel, gember en een biet. Gebruik wel een zure appel, anders kan het sap te veel suiker bevatten.

Ook lekker = rode biet stukjes met balsamico, maar je kan er ook desserts mee maken zoals pancakes.

Daarvoor heb je rode bietenpoeder nodig, als onderdeel van een cake- of bvb pannenkoeken beslag.

Rode pancaketoren = een specialleke : pimp het met rode vruchten en eventueel een bolletje amandelijs of wat kokosyoghurt. Die is gemaakt van kokosmelk en zal makkelijker en vlotter verteren dan met koemelk..

De magentarode kleur van je beslag is te danken aan het toegevoegde rodebietensappoeder . Als je de pancakes bakt worden ze wel roodbruin.

 

RECEPT:

BENODIGDHEDEN: 

Volkoren speltmeel : 100 g

Bakpoeder : 1 theelepel

Rode biet superfood poeder van Biotona  : 2 eetlepels

Esdoornsiroop van Biotona: 1 eetlepel

Kaneel : snufje

Ongezoete amandel-haver of sojamelk : 150 ml

Appel cider azijn: 1 eetlepel

WERKWIJZE:

  • Begin met het mengen van de havermelk met de appelciderazijn en zet dit opzij.
  • Meng in een kom de speltmeel, het bakpoeder, het rodebietenpoeder en de kaneel.
  • Voeg vervolgens het melkmengsel en de ahornsiroop toe en meng het geheel.
  • Bak de pannenkoeken in een hete koekenpan ingevet met een beetje olie.
  • Gebruik per pannenkoek een volle eetlepel met een bergje beslag.

Kan dit ook van tevoren bereiden , even in droge pan opwarmen, stapeen en klaaar !

 

 

 

Terug naar overzicht