16 maart 2020


In tijden van 'niet teveel naar buiten': een zalig gerecht dat bijna uitsluitend uit de voorraadkast komt.

Benodigdheden : 1 gesnipperde rode ui + 1 gesnipperd lookteentje, 1 el olijfolie (ik gebruikte de 'Luna & terra' van Demeter) , 320 g uitgelekte kikkererwten , Garam masala = Indiaanse kruiden ( merk Artemis) en nog wat Tikka Masala ( merk Geo) , 2 el rozijnen, 2 spelt piadini's (deze zijn van Bio Idea ) , verse zwarte peper en Herbamare zout .

Voor de komkommer salade gebruikte ik 4 el .ongezoete kokosyoghurt, 1/2 bio komkommer (kan je mét schil gebruiken) , 1 gesnipperde ui, een paar muntblaadjes, wat dille en als je dat lekker vindt wat knoflookpoeder.

Ik kocht alle ingrediënten bij de natuurwinkel. 

Het recept staat in mijn laatste boek : 't Zijn de hormonen' en 't is simpel en lekker.

Geschikt om van tevoren te bereiden: alvast gebakken en koud eten, alvast geplooid en later afbakken of gewoon koud als lunch. Maar ook als lekker recept voor 's avonds of als tussen door.
Bak zoals in het filmpje, rol op en bak nog even in de wrap, zooo lekker.
Serveer vervolgens met Kimchi = DE SUPERFOOD om je darmen in optima forma te krijgen, ik gebruikte de bereide Kimchi van Ferula.

 

Mijn boodschappen deed ik bij de natuurwinkel = onbespoten en zonder troep. Ik hoop dat je dit filmpje leuk én interessant vond.
Dat het je inspireert en blij maakt. Zoja abonneer je dan gerust he , hoe meer zielen , hoe meer vreugd :)en je maakt dubbel zoveel kans op de give aways.
Heb je nog vragen of iets toe te voegen ?

Terug naar overzicht