05 september 2019


Boterhammendozen die onopvallend heeel gezond zijn..

Jahaa dat kan, met deze lekkere ingrediënten kan je de meest verrukkelijke powerlunch maken. Leg ze op een open broodje voor meteen opeten, in een gesloten broodje, opgerold in een tortilla of eet ze gewoon meteen lekker op.

Ik maakte deze recepten en filmpje een dik jaar geleden, maar ondertussen heeft de hele gezonde avocado een keerzijde, de vrucht heeft namelijk een grote ecologische voetafdruk. Voor de productie ervan is er immers heel veel water nodig: naar schatting tussen de 1.000 en 2.000 liter per kilo. Bovendien wordt er bij de teelt ook vaak schadelijke pesticiden en meststoffen gebruikt. Reken daar nog de transportkosten bij - want meestal komen avocado’s uit verre landen als Mexico, de Dominicaanse Republiek en Peru - en het hek is helemaal van de dam. 

Vandaar dat ik adviseer om sowieso te kiezen voor avocado's met een biolabel en ze te zien als een luxeproduct dat niet elke week op je menu moet staan.

Ook voor de plastieken brooddoos kan je ondertussen makkelijk een ecologischer alternatief vinden via ecologische webshops zoals KAZIDOMI, daarop kan je geweldig lekkere en handige eco spullen kopen mét korting.
Vergeet dan niet de KORTINGSKODE MARTINE20 door te geven ! 

Voor meer info over hoe Kazidomi je de giga kortingen kan geven itt andere winkels kan je kijken op www.kazidomi.com

Voor de andere boterhammetjes zou ik zo zeggen, GO FOR IT !!

 

 

Terug naar overzicht