11 februari 2020


Hartige granola en snel klaar porridge..

Deze is zoooo lekker tjokvol :

glutenvrij haver*, zaden* (zonnebloem, pompoen, zwarte sesam 6%), boekweit* 16%, kokosolie*, Dijon mosterd 7%, hazelnoten* 5%, cashewnoten* 4%, ahornsiroop*, Provence kruiden 0,9%, zeezout. *Afkomstig uit de biologische landbouw. 

In het vorige filmpje besprak ik granola, de zoete, maar die kan je ook in een zoute variant krijgen en dat zorgt voor een zalige , lekkere crunch op je toast, salade, op de soep etc..

De toast uit het filmpje maakte ik met houmous + Glory granola + chilivlokken

Zeg je nu ik hou niet zo van dat harde notengedoe, I love it dan kan je ook gaan voor Porridge of pap>

Ik ben er een paar gaan uittesten en deze zijn absoluut mijn favorieten ;

Allemaal op basis van havervlokken, de mix van heerlijke extra smaken maakt van zelfs een 'gehaaste comfort food moeder' zoals ik elke ochtend een toch nog 'gezond etende moeder'. De smaakjes van wortel? Appelsien tot goji met het ubergezonde zaad Chia zijn mijn favorieten. De toevoegingen van lijnzaad of Chia zorgen naast de havervlokken voor een echt verzadigd gevoel en t voordeel is dat je dit zowel koud als warm kan eten

Koud wil zeggen de dag ervoor bereiden en dan meenemen in de auto, als tussendoor of als ontbijt op eten. Warm maakt je hele systheem ready to kick ass. Ik bereid de mijne met een plantaardige drank , waarom Melk = verslijmend en dat doet plantaardig niet, voor je darmen, luchtwegen..

Porridge niet hoeft te koken

enorm fan van makkelijke, snelle en gezonde ontbijtjes 

Daarnaast zijn alle varianten glutenvrij, plantaardig, rijk aan belangrijke voedingsstoffen en gemaakt zonder toegevoegde suikers. Jouw ontbijt is vanaf nu een bron aan eiwitten en ontzettend vezelrijk!

Ondanks dat porrdige vaak van haver gemaakt wordt is het namelijk niet hetzelfde. Porrdige is een warm gerecht gemaakt van een graansoort samen met water of melk. Havermout is dus een soort porrdige.  

Als je niet dat ‘ikzitvol ‘ gevoel wil, toppen met fris fruit …

Het merk Turtle van Porridge heeft een prachtig streven en alleen daarom zou je hun product eens kunnen proberen. Ik citeer :

Turtle wil een bedrijf zijn dat goed doet. Dat jou goed doet, door je gezonde en kwalitatieve producten aan te bieden. Maar ook één dat gedurende het gehele traject goed doet voordat het in je kom terecht komt.Het heeft geen zin om meer natuurlijke bronnen te consumeren dan wij produceren en daarnaast een bevolking te hebben waarbij niet aan de voedingsvereisten wordt voldaan.

Turtle is de schildpad die de haas zal verslaan. Kortom, wij zijn idealisten.

Zalig he, ik zeg doen !

De Porridge van Turtle :https://www.turtlecereals.com/nederlands

Deze porridge en zoute granola vind je bij de natuur-of biosupermarkt.

De granola is van Gr'eat Granola :https://greatgranola.be/

 

Ik gebruik altijd plantaardige en goed verterende drank ipv koemelk. Havermelk is de meest ecologische, amandel de meest romige.Deze zijn van het biomerk Sojade van bij de natuurwinkel.

Terug naar overzicht