14 november 2019


Etherische olie = pure natuurkracht voor je body & soul ..

De olie bevat de geneeskrachtige bestanddelen van een plant, bloem, zaden en kruiden ..De geurmoleculen  daaruit werken als feromonen om insecten aan te trekken of weg te jagen. 

ETHERISCHE OLIE 
= wetenschappelijk bewezen rustgevend & reinigend – het kan je een energieboost geven & zelfs verjongend werken op je systeem.

= Verdampt heeft' binnen de 20 minuten effect op je diepste lichaamscellen = herstellend, beschermend, rustgevend, generend, zuurstofverrijkend

= PRO AGING

= hart & ziel uit ’n plant

= anti bacterieel, virusremmend & schimmelwerend.

Je kan je lijf helpen om in hormonale balans te komen dmv etherische olie, je kan je lijf en je geest een boost geven voor meer actie, om te ontspannen, even vol te houden of zelfs in een romantische sfeer te komen..

 

Je kan met essentiële olie je gezondheid ondersteunen maar ook daarom is kwaliteit van levensbelang:

* Altijd in een donker flesje ( beschermt tegen licht)

* Van biologische teelt of van bio wildpluk.

* Een goede kwaliteit olie met therapeutische waarde kan gewoon niet verkocht worden voor 'n paar euro per flesje. Zeker omdat er soms wel 7000 kilo (!) grondstof nodig is om 1 liter olie te maken!

De olie die ik in 't filmpje gebruik =

* 100% Puur , natuurlijk en bio gecertificeerd

*  Niet scheikundig behandeld 

* Niet gemodificeerd - Niet versneden (= vermengd met andere essentiële oliën) - Niet verdund, niet gerectificeerd - Niet gereconstrueerd - Niet  ontdaan van terpenen

* Verkregen door eerste koude persing van zaden en noten.
Zo behouden ze al hun waardevolle essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten.

* Eco verpakking in flesjes zvan 100% recycleerbare Miron violet glas gemaakt voor een optimale bewaring van de olie.

 

 

 

 

Verdampen teveel ?

Doe een roller zoals de SYNERGIE = 13 essentiële oliën voor een  goeie nachtrust, om goed uitgerust en boordevol energie de dag te beginnen!

A 

Kortom , deze natuurkrachten in een flesje zijn essentieel voor een gezond leven in balans

 

Wil je deze heerlijke startersdoos winnen ? Bekijk dan het filmpje en stuur me het antwoord in een pb, wie weet krijg je binnenkort zo'n zalige doos in je brievenbus.

De olietjes en de verdamper kan je vinden bij natuurwinkels of via www.keypharm.com

Hou rekening met het volgende:
Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd! Ze moeten voorzichtig en met kennis van zaken (raadpleeg een deskundige) gebruikt worden. Verkeerd gebruik kan gevaarlijk zijn! Koop ze daarom bij de apotheek of biowinkel, waar mensen met kennis van zaken je kunnen adviseren over het gebruik .

 

Er zijn een hoop truukjes om ’t leven fijner te maken met etherische olie .

Eerst en vooral is er de verdamping , niet meer boven een vlam = killing voor medicinale kracht van de olie en ooo zooo zonde .

Nee verdampen doe je tegenwoordig met een mooie en gezondere vernevelaar zoals deze die je bij de apotheker vindt.

Drop ultrasone verstuiver in beeld  :

Dit toestel verstuift in miljoenen microdeeltjes een mix van water en essentiële oliën = een gezonde aromatische nevel dus .Die nevel wordt makkelijk via de luchtwegen geabsorbeerd. Ze hebben een gunstige invloed op de gezondheid.

Afhankelijk van de olie kunnen ze je zo ontspannen, stimuleren, je luchtwegen openen,…enz. Maar daarnaast zuiveren ze de lucht, bevochtigen ze de atmosfeer en zorgen ze voor een subtiele geur.

Je kan dat overal gebruiken , behalve dus wanneer er een baby of zwangere in huis is.

Tegenwoordig kan je ook synergien kopen die door de maker al samen zijn gebracht om hun wering te versterken en vooral om het je makkelijker te maken. Zo kan je op t doosje lezen wat je olie voor je kan doen.

De olietjes uit het filmpje zijn:
*ALWAYS ZEN= rust in je hoofd te krijgen & mix van 14 kalmerende essentiële oliën oa: lavendel, lavandin, groene mandarijn, bergamot, ravintsara en marjolein.

*AYURVEDA = ontstressen met warme heilzame geuren uit India , oa: kruidnagel, gember, zwarte peper, kaneel, kardemom en koriander.

*GREEN DETOX = huis & lijf zuiveren dmv 31 essentiële oliën o.a. tea tree, saro, dille, groene munt, venkel en rozengeranium.

*RED ENERGY = energieboost met oa: pepermunt, rozemarijn, basilicum, gember, grove den en verbena.

*SENSUAL = je sensualiteit wakker maken

Nog een paar Mar10 tips ivm je etherische olietjes :

 1. Bewaar ze veilig, buiten het bereik van kinderen!
  Etherische olie = niet geschikt voor jonge kids onder de 3 jaar oud
 2. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding!
 3. Drink wat eetbare plantaardige olie bij een accidentele inname van een grote hoeveelheid essentiële olie en bel meteen het Antigifcentrum.
 4. Sommige olietjes zijn alleen geschikt voor uitwendig gebruik! Staat op de verpakking (geen duidelijke gebruiksaanwijzingen = niet kopen!)
 5. Nooit onverdund op de huid aanbrengen. Verdun in een plantaardige olie of een neutrale crème, gel of shampoo, ook voor gebruik in bad!
 6. Bepaalde ,van nature in essentiële oliën aanwezige bestanddelen , kunnen bij overgevoelige mensen allergische reacties veroorzaken. Check dus de waarschuwingen op de doos!
  Tip
  : Als je 'n gevoelige, allergische huid :1 st n druppel olie in een beetje plantaardige olie aanbrengen op binnenzijde elleboogplooi. 24 u wachten- geen roodheid, jeuk of irritatie, dan kan de olie gebruikt worden.
 7. Alle citrusoliën (schil van bergamot, sinaasappel, citroen, pompelmoes, mandarijn) zijn fotosensibiliserend ( geeft vlekken als je de zon ingaat) Dus best de blootstelling aan zonlicht vermijden gedurende tenminste 12 uur na gebruik op de huid!
 8. Contact met oren, ogen en slijmvliezen vermijden! Bij accidenteel contact met de ogen: spoel overvloedig met zuiver water. Bij blijvende irritatie of zichtbaar letsel een oogarts raadplegen.
 9. Ononderbroken gebruik of inname van essentiële oliën wordt afgeraden.
 10. Na opening: nog 6 à 8 maanden bruikbaar als supplement of voor contact met de huid (massage, crème, bad), nadien enkel nog voor verstuiving.

LET OP !

*Essentiële oliën zijn ontvlambaar en vluchtig. Stel ze niet bloot aan hoge temperaturen!
*Opgelet met essentiële oliën bij epilepsie, astma en hartaandoeningen.

 

 

 

Terug naar overzicht