08 april 2020


Tijdens Corona wil je je weerstand hoog houden ? Wel lachen helpt..

Dus dachten we , we snuisteren eens doorheen de filmpjes van de afgelopen jaren en serveren jullie een mix van mijn 'melige', 'prettig gestoorde' en grappige versprekingen van tijdens het filmen van Mar10 minuutjes.

Want wist je dat lachen écht gezond is ? 

Er wordt al jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gezondheidsvoordeel van lachen. Wetenschappers zijn het er ondertussen over eens en zelfs bladen zoals The Lancet en het tijdschrift van de American Medical publiceren er over : Lachen 'doet ' veel goeds voor ons lijf :

Het verhoogt de activiteit van de luchtwegen, stimuleert het cardiovasculaire systeem en activeert de productie van endorfines.

Dat komt omdat de spieren die we gebruiken als we lachen invloed hebben op de doorbloeding en zodoende de temperatuur van de hersenen.
Dat heeft dan weer effect op het aanmaken van gelukshormonen en pijnkillers in onze grijze massa.

Dus : lachen stilt pijn en maakt blij.

In het Brain Research Institute van UCLA hebben ze ontdekt dat we  bij 't lachen 34 stoffen afscheiden die pijn verlichten, terwijl andere infecties bestrijden en of onze weerstand een boost geven.

Eens 'goe lacheunn' zou ons vermogen om tegen ziektes te vechten met 53% verhogen !!

Dus hoppaa ga die bloopers maar eens bekijken en abonneer je gewoon op dat kanaal , want there is more to come op YouTube bij Mar10 minuutjes.

 

Of kom straks , na de zomer naar mijn prettig gestoorde , grappige , lezing ' De gezonde vrouw?..' kijken, daar ga je ook, na de voorstelling, met een blij gevoel weer buiten. Data staan op m'n agenda hier en worden momenteel aangevuld wegens verschoven voorstelling en het komende najaarseizoen is nog steeds aan het groeien..

Stay safe allemaal xx

Terug naar overzicht