19 mei 2019


Lekker, makkelijk, vegan én gezoooond !!!

Deze olie kan je bestellen zonder vervoersonkosten op www.amanvida.eu .

Wel de code : amanprenen19 ingeven

Yep yep, gezond, lekker en ooooo zoooo makkelijk! Boletus/olijfolie ofwel een gezonde olijfolie tjokvol wilde champignons en al hun gezondheidsondersteunende stoffen. Met een heel makkelijk en handig receptje - ook voor NIET KEUKENPRINS(SES)EN van een lekkere risotto.

 

INGREDIENTEN:

• Handje gedroogd eekhoorntjesbrood of shiitake of...
• 200 ml heet water
• 1 grote ui
• 2 teentjes knoflook
• 250 gram verse champignons
• 4 eetlepels Boletusolie
• 300 gram risotto rijst (eventueel met extra gedroogde groenten)
• 125 ml droge witte wijn
• 1 liter groentebouillon
• 25 g plantaardige margarine
• 100 g gram gistvlokken , die smaken lekker cheezy en zijn vegan !
• versgemalen peper

 

HOE? * Wel de gedroogde champignons in heet water. * Pel en snipper ui & knoflook. * Boen de champignons schoon en hak in stukken. * Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui & knoflook in 5 minuten zacht en lichtbruin. * Voeg de rijst (zonder te wassen!) toe en bak al roerende een paar minuten mee, totdat de rijst mooi glazig en wit is. * Voeg de wijn toe en laat deze al roerende absorberen (de alcohol verdampt zo). * Draai vuur iets lager, en voeg 1 soeplepel bouillon toe. Blijf roeren totdat bouillon volledig opgenomen wordt door de rijst. Dan pas de volgende lepel met bouillon toevoegen.'t Duurt ongeveer 15-20 min. om alle bouillon zo te verwerken. * Na 10 minuten garen voeg je de champignons, porcini én het weekwater toe aan de risotto (het water zit namelijk boordevol smaak!). Ga hierna weer verder met stapsgewijs de bouillon toevoegen. * Nadat ook de laatste schep bouillon is opgenomen, haal je de pan van het vuur. Voeg vetstof en gistvlokken (vegan en kazige smaak ipv Parmezaan én gezonder)toe. * Roer de risotto even goed door en laat daarna 2-3 minuten rusten met de deksel op de pan. * Schep de risotto in voorverwarmde borden en kruid af met versgemalen peper. * Druppel er eventueel wat extra Boletusolie over en versier met wat verse kruiden. * Serveer meteen !

Terug naar overzicht