14 maart 2021


Dit is de lekkerste en meest gezonde soep ever,

Khoisan fleur de sel :
Dankzij de natuurlijke filtering van dit zout zitten nog alle, van nature aanwezige macromineralen, elektrolyten en onmisbare sporenelementen er in die het lichaam nodig heeft”. Macromineralen  = mineralen die standaard in grotere hoeveelheden nodig zijn voor ons lichaam (bvb Natrium)
Sporenelementen = mineralen die in kleinere hoeveelheden nodig zijn (bvb ijzer).
Beiden zijn ook elektrolyten = stofjes die in opgeloste vorm als geladen deeltje (ion) in water of bloed voorkomen.
Standaard geraffineerd keukenzout bevat vrijwel alleen natrium. 
Khoisan fleur de sel = dus vele malen gezonder. 

De gezonde producten zoals de oliën, zwarte look producten en fleur de sel kan je via deze LINK rechtstreeks bestellen bij de gezonde webshop van Amanprana : AMANVIDA . Met de CODE MAR10 kan je kortingen krijgen op je bestelling. 

En je hoeft écht geen keukenprins(es) te zijn om hem te maken .

De ingrediënten bepalen wel heel erg de smaak, vooral de zwarte en gebakken knoflook en de oliën zijn o zo lekker én gezond .

Zwarte look = gezondheidsondersteunend en breed inzetbaar voor de bescherming en gezondheid van hart, de bloedvaten, tegen degeneratieve ziekten en infecties.

Zwarte knoflook bestrijdt vrije radicalen, versterkt de afweer van je lichaam, geeft je energie en stimuleert een vlotte spijsvertering en darmwerking.

Goeie vetten zoals extra vièrge olijfolie en walnoten zijn absolute 'winners' als het gaat om gezonde vetten. De walnotenolie bulkt van het gezonde OMEGA3 vet, gebruik ze alleen koud of om over je bereide gerecht te druppelen zoals in dit recept. Omega3 rijke olie verhitten maakt deze olie ipv heel gezond, juist ongezond.

Ingrediënten :
     * 1 biologische bloemkool = mega gezond en een zwavelhoudende groente die je in tijden van rondvliegende virussen kan helpen je weerstand extra te ondersteunen. Onbespoten en lekker !

  • 1 grote ui
  • 2 esjalotten
  • 1 ltr. groentebouillon
  • 1 dl amandelroom
  • handje macadamia & pistachenoten ( mag elke noot zijn)
  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 3 blaadjes salie
  • peper van de molen
  • 2 el gebakken knoflook
  • 3 el extra vierge walnotenolie
  • 3 el extra vierge olijfolie Hermanos Catalan of die voor koud & warme bereidingen Verde salud 
  • 2 kl zwarte lookpoeder
  • Khoisan fleur de sel 

Zwarte gefermenteerde look = heel gezond ( zie in tekst) en zal door het fermentatieproces je geen slechte adem of moeilijke vertering bezorgen . 

Fair trade, bio walnootolie = 
Lekker als dip bij brood , over je salade, pasta, soep...
✔ Bron van Vitamine K
✔ Rijk aan Vitamine E
✔ Rijk aan Omega-3 vetzuren
✔ Alleen voor koude bereidingen

Het recept voor deze DE GODDELIJK LEKKERE SOEP vond ik op de site van Amanprana en is van Philippe van den Bulck, een creatieve groentekok die ook graag met heel gezonde ingrediënten werkt. 

Werkwijze: 

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool en spoel ze grondig onder koud, stromend water.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Schil ook de kern en snijd de kern in kleine blokjes.
  • Snijd de ui en het preiwit in fijne ringen.
  • Stoof de ui, het preiwit en de gebakken knoflook glazig in een scheutje olijfolie.
  • Voeg de bloemkool roosjes en blokjes toe en giet de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Mix de notenolie en de olijfolie samen met de zwarte lookpoeder.
  • Snipper de salie fijn en voeg dit bij de olie.
  • Rooster de hazelnoten lichtjes in een droge pan of in de oven en hak ze grof.
  • Snijd de sneetjes zuurdesembrood in kleine blokjes en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de amandelroom toe aan de bloemkool velouté en mix alles glad in een blender of met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper van de molen en Fleur de sel.
  • Verdeel de bloemkool velouté over de borden en werk af met de grofgehakte hazelnoten, de croutôns en de zwarte lookolie.
Terug naar overzicht