04 december 2020


Lekkere, makkelijke, gezonde pastasaus waar je de carnivoren ook mee omver blaast..

Ik ben zot van de lekkere mediterrane én gezonde keuken. Maar ik wil de room en het vlees dan toch omzetten naar makkelijker verteerbaar en gezonder.

Deze saus zit tjokvol lekkere, verse groenten, smaakvolle kruiden : vers en gedroogd en een paar ingrediënten die de traditionele parmezaan en vleesgehakt vervangen door iets anders dat ook heel lekker smaakt.

Natuurlijk kan je alles vervangen door iets wat jij nOg lekkerder vind en je kan ook de shiitake champignons er uit halen als je niet van deze weerstandsboosters houd. Maar probeer het zeker eens zoals in het filmpje en laat je smaakpapillen '(her)ontdekken'..

 

Deze saus is ook ideaal om de 'niet groenten eters' er toch een heleboel voor te schotelen. Weet ook dat verse groenten zoals de Rozemarijn, maar ook de hier heel goed bij passende Basilicum en de verse look en ui ongelofelijk sterke gezondheidsbevorderende stoffen bevatten.

Dit is voor mij altijd een succesrecept geweest, zelfs de echte bolognaise fans vinden deze lekker. Bij deze voeg ik met alle liefde het recept.

 

Benodigdheden :

Blok tofu
Blik kokosmelk, kikkererwten en gepelde tomaten
2 tenen look, uien- en lookpoeder
1 zoete paprika
3 wortelen
250 g champignons (shiitake are the best)
1 rode ui
Shoyu
Appelazijn
Bamboezout
Verse zwarte peper
Volkoren pasta

RECEPT :

Snij een volledig blok tofu in dobbelsteentjes . 
Belangrijk : pers er eerst het water uit door er iets zwaars op te zetten of het letterijk wat uit te wringen..

Marineer de blokjes in een mix van : 1 eetlepel lookpoeder + 2 eetlepels tamari of shoyu + 2 eetlepels appelazijn met de moeder
Maak de basissaus: 1 blik gepelde biologische tomaten + 1 blik kokosmelk + 2 geperste tenen look + 1 el uienpoeder (of gedroogde ui) + 5 el gistvlokken.
Snij je groentemix: 1 zoete paprika + 3 wortelen +250 g champignons + blik kikkererwten + 1 fijngesnipperde rode ui 
Bak in olijfolie : eerst de wortelen, dan kikkererwten, paprika, champignons, ui.Voeg dan de tofublokjes en de saus toe. Ook een takje Rozemarijn.
Mix de saus, ik voegde bamboezout en peper toe.

Ondertussen heb je je pasta gekookt, hoe donkerder hoe vezelrijker en gezonder, maar ook hoe langer koken.

Je kan de tofublokjes ook doorheen wat bloem wentelen en apart bakken in wat olijfolie en ze na het mixen van de saus toevoegen.

Giet de saus over de pasta ( verwijder het takje Rozemarijn)
Versier met wat kerstomaatjes, basilicumblaadjes en wat extra gistvlokken.

 

Je kan de heerlijke olijfolie, bamboezout en de appelazijn meteen bestellen via deze LINK naar de etalage. Als je op BESTEL klikt kom je rechtstreeks op de site van Amanvida . Voor de olijfolie en bamboezout klik je dus gewoon verder vanuit de appelazijn naar het hoofdmenu van Amanvida .

Terug naar overzicht