16 december 2020


Jahaa die kan je te lijf gaan met 'natuur'lijke middelen..

Een paar goeie tips die écht helpen :

 1. Pijnlijke keel? Gorgelen geblazen!

Last van een gevoelige keel? Gorgelen helpt je keel te verzachten. Je kan bijvoorbeeld gorgelen met een zoutoplossing. Voeg daarvoor 1 eetlepel zout toe aan een glas water en gorgel hier een paar keer goed mee. Het zout neutraliseert de vreemde micro-organismen én verzacht de keel.Ook 2 druppels etherische olie van tea tree helpen ( niet inslikken)

 1. Hulp van de bijtjes bij een pijnlijke keel

Naast de gekende salie, kamillethee, citroen en biologische honing is ook de minder gekende propolis een zeer goed hulpmiddel bij een gevoelige, prikkelende keel. Propolis is een kleverige substantie die door bijen wordt gemaakt voor het onderhoud van de bijenkorf. Ze dichten er kieren en gaatjes mee. In het menselijk lichaam heeft propolis een afweerversterkende werking. Daarom kan je goed propolis zuigtabletjes of de propolistinctuur gebruiken als ondersteuning bij een prikkende keel.Ik gebruik deze … LET OP ! Koop alleen maar biologische honing waarbij is toegezien dat de bijtjes goeie natuurlijke voeding krijgen ipv suikerwater ! Ik kocht de Griekse biologische honing van Vasilissa bij de biologische webshop Amanvida. je vind een link naar deze webshop hier, ga naar bestellen op het fromulier van de kokosolie en je komt op hun site, als je de code Mar10 meegeeft bij je bestelling krijg je misschien wel een extraatje bij je pakket..LINK naar etalage Amanvida , via de knop BESTEL kom je op hun site terecht. Geef zeker je CODE MAR10 op 

 1. Spoel je neus ! 

Ik leerde deze manier vroeger ten tijde dat ik moest geopereerd worden tegen sinusitus: spoelen van lauw water met beetje puur zeezout = neusholte schoonspoelen . Nooit meer geopereerd. Maar ik gebruik het vanaf dat snot in de lucht hangt. Het zout helpt het slijm te verdunnen, waardoor je het gemakkelijker en sneller kunt wegsnuiten. Herhaal dit gerust een paar keer per dag.

Of ik gebruik een natuurlijke neusspray..

Waarom geen klassieke neusspray ?

Neusspray voor enige verlichting zorgen. Maar het houdt ook risico’s in: je kan er verslaafd aan geraken. I know been there, done that.. Klassieke laat het neusslijmvlies slinken zodat je weer goed door de neus kunt ademen. In veel neussprays zit een stof die ervoor zorgt dat je neusslijmvlies slinkt maar als het is uitgewerkt ook weer laat zwellen. Zo kun je in de vicieuze cirkel terechtkomen waarin je niet meer zonder neusspray kan; het wordt dan een  verslaving.

Niet elke neusspray bevat die stof en is dus verslavend. Lees etiket en kijk uit met : 
xylo meta zoline of oxy meta zoline – niet langer dan 5 dagen gebruiken, anders kun je last krijgen van dat verslavend effect. Er zijn ook neussprays te koop op basis van een zoutoplossing. Om problemen te voorkomen, kies je beter voor een natuurlijke neusspray. Een voorbeeld van zo'n natuurlijke neusspray is Cinuforce neusspray + menthol. Deze neusspray is lief voor je neus, maakt je neus snel vrij en kan je veilig langdurig gebruiken: er is geen gevaar voor afhankelijkheid.
Die mag je dus wel langer gebruiken. Via deze LINK kom je rechtstreeks bij de etalage pagina A.Vogel terecht, als je op BESTEL klikt ! En als je dan door hun site hebt gescrollt en je bestelling doet krijg je dmv de CODE MAR10 in te vullen 10% korting op je bestelling  ! 

4. Andere natuurlijke neus vrij middelen :

 • Soep met peper
  Alles wat slijm losmaakt, helpt. Eet bijvoorbeeld soep met flink wat rode peper zodat het echt spicy is. Het stofje in de rode peper, capsaïcine, helpt om de neus weer vrij te maken. Zo zet je je slijmvliezen op scherp.
 • Stoom!Ook een bekende huis-, tuin- en keukenmethode tegen een dichte neus is stomen. Het helpt om het overtollige slijm kwijt te raken. Doe dit 2 a 3x /dag. Een stoombadje maken is natuurlijk een makkie: je kookt water, giet het in een kom en ademt de stoom tien minuten in. Snuit je neus ondertussen elke keer goed. Wat extra helpt, is een paar druppels etherische eucalyptusolie of een handvol kamillebloemetjes toevoegen aan het water.
 • Klassieker: een ui: Nog zo’n klassieker = slapen naast een gesneden ui op je nachtkastje. Ui bevat sterke etherische oliën die je luchtwegen en neus openhouden, zodat je beter kunt slapen. (PS: je slaapkamer stinkt behoorlijk naar ui de volgende ochtend – goed luchten!)
 • Kauwen op gember: Thee met gember kennen we, maar kauwen op gember? Probeer het eens. Gember heeft allerlei eigenschappen die helpen bij alle symptomen van verkoudheid, waaronder een dichte neus. Kauw op kleine stukjes verse gember met zout en doe dit meerdere keren per dag voor een snelle en effectieve verlichting.LET OP : GEBRUIK GEEN TE GROOT BLOKJE OM OP TE KAUWEN , ZOALS IK IN T FILMPJE DEED...
 • Eucalyptusolie : Eucalyptusolie biedt onmiddellijke verlichting bij een verstopte neus, misschien heeft niet iedereen deze etherische olie in huis maar het is een topper. Je kunt een paar druppels op een zakdoek sprenkelen en dit gedurende de dag inhaleren om je klachten te verminderen. Of leg het naast je hoofdkussen als je slaapt.Ik heb een Eucalyptus kaars van bij webshop Amanvida en die werkt ook echt goed ! 
 • Kokosolie voor je weerstand: Als extra ondersteuning bij een lage weerstand kan je kokosolie gebruiken. In de darm worden namelijk uit de kokosolie monoglyceriden van middellange vetzurenketens gevormd en deze hebben een krachtige antimicrobiële werking. Ze vernietigen de lipidenlaag van micro-organismen die vervolgens het loodje leggen.
  Dosis: 4x 1 theelepeltje per dag. Je kan het in een warme drank of smoothie mengen of er gerechten mee klaarmaken.Tip! Koop wel de extra virgin kokosolie zodat je van deze werking optimaal kan profiteren.

5. DE  ( niet zo) GEHEIME TONGTRUUK!

Geheime tongtruck: Eerlijk werkt niet bij iedereen, maar er zijn mensen die erbij zweren: de tongtruc. Ga met je tong over je verhemelte tot je jeuk krijgt, duw dan 15 seconden zachtjes op het bovenste stukje van je neus (het deel dat tussen je wenkbrauwen zit). Lucht!

 

 

 Cinuforce Neusspray Forte + Menthol werkt extra krachtig en snel bij een verstopte neus. Het hoge zeezoutgehalte van 2,7% verdunt het neusslijm en laat gezwollen neusslijmvlies slinken.
Hierdoor gaat de neus snel weer open en kunt u vrij ademen.

Extra sterke hypertone zoutoplossing
Een hypertone zoutoplossing verschilt van een gewone isotone zoutoplossing door een hoger zoutgehalte. Deze neusspray is een sterke hypertone zoutoplossing met een extra hoog zoutgehalte van 2,7%. Dit zorgt voor de extra krachtige werking bij een verstopte neus.
Daarnaast bevat deze neusspray menthol en extracten van eucalyptus en kamille.

Het werkingsmechanisme van deze neusspray is volledig natuurlijk en laat de beschermende functie van het neusslijmvlies intact. De neusspray mag daarom, indien nodig, gerust langere tijd worden gebruikt.
Er treedt geen gewenning op.

Terug naar overzicht