Een gezonde dip & mayonaise

26 november 2020


Een gezonde, zalige, originele dip yeah!

Dit recept maak je door alle ingrediënten samen te mixen. Ik gebruikte daarvoor de Nutribullet Balance.
Die kan je tot en met zondag met 10 % korting rechtstreeks bestellen via de etalage en deze LINK ( link naar pagina etalage Nutribullet balance)
Een mayonaise van avocado als dip, smeersel of sausje. Gezond, vezelrijk en goed nieuws voor je weerstand. Ik maak ‘m in een wip met mijn nieuwe keukenaanwinst m’n Nutribullet en er is een cruciaal ingrediënt naast de avocado’s: appelazijn met de moeder !?.. 
Die laatste = geweldig nieuws omdat :
  • Het je lijf helpt om zich te weren tegen ziekmakers .
  • Het je bloedsuikerspiegel verlaagt. Een typische ziekte van deze tijd is een schommelende en vaak te hoge bloedsuikerspiegel. Diabetes type 2 loert dan om de hoek. Studies hebben aangetoond dat appelazijn de insulinegevoeligheid kan verbeteren en zelfs de bloedsuikerspiegel omlaag helpen. 
  • Het helpt bij afvallen aangezien het je sneller een verzadigend gevoel geeft.
Gebruik appelazijn in kuren met een scheutje in een glas water en voeg het toe aan je koude en warme bereidingen.
 
Kijk uit met onverdunde azijn, het kan brandwonden veroorzaken. Overdrijf nooit met azijn, het kan je bij teveel last van brandend maagzuur geven omdat het, bij teveel, in staat is de biofilm van je maagwand aan te tasten. Vandaar dus in kuren en met juiste doseringen.
 
Ingrediënten :
2 fijngeprakte avocado’s + 1 tl ahornsiroop + 2 el vers geperst sinaasappelsap + 2 cm verse geraspte gember + 1/4 kop extra vierde olijfolie ( ik gebruikte de Hermanos Catalan ) + 6 eetlepels appelazijn met moeder ( ik gebruikte die van Amanprana) + 1/2 tl Khoisan fleur de Sel of ORAC Botanico mix mild.
 
Die 3 laatste ingrediënten olijfolie, appelazijn, zout, botanici mix , kan je ook rechtstreeks bij Amanvida bestellen via deze LINK ( naar azijn in etalage) er staat daar ook nog wat extra uitleg over de azijn.
Terug naar overzicht