29 november 2019


Jahaa  de R = in de maand en dwz. dat we mbt. onze immuniteit een tandje moeten bijsteken ...

Zwarte gefermenteerde look verteert makkelijker en is nOg gezonder dan rauwe look.

Op Harvard heeft men ontdekt dat in uien zo’n 80 stoffen zitten die schadelijke bacterien afremmen & doden. De Quercitine er in werkt optimaliseerd voor de kracht van Vit C en is ook  slijmverdunnend.

Walnoten bulken van goeien vetten en viatmine C . Zeker in de winter kan je deze beter eten als vit C bron dan citrusvruchten .

Hoe je dat doet ? Sowieso kan je in tijden van stress, als we veel aan ons hoofd hebben en de temperaturen wisselend zijn, moet je letterlijk naar buiten om ’t seizoen te voelen ipv een droge neus te krijgen van de verwarming die hoog staat.

Maar er is meer dat je als ondersteuning gebruiken :

Knoflook kan de weerstand verhogen
Het bevat een stofje dat het immuunsysteem ondersteunt in de bacteriebestrijding = alliine. Wanneer knoflook wordt geplet of gekauwd wordt alliine - allicine , dat bevat zwavel, wat kenmerkend is voor de geur en smaak van knoflook. Het heeft een gunstige invloed op de witte cellen die zo beter virussen kunnen bestrijden, die bijvoorbeeld een verkoudheid of griep veroorzaken.

Kortom: Knoflook kan worden geplet, gekauwd of gesneden zodat de allicine vrijkomt. Hiervan wordt verondersteld dat het weerstand verhogende eigenschappen heeft.

Verhitten doet de medicinale kracht afnemen , tenzij je de look 
*Plet of snijd de knoflook voordat je het eet. Dit verhoogt het gehalte aan allicine.
*Laat de geplette knoflook 10 minuten staan voordat je deze kookt.
*Gebruik veel knoflook, bij voorkeur meer dan een teen.
*Je kan baat hebben bij het eten van twee of drie teentjes knoflook per dag. De dosering van supplementen verschillen van 600-1200 mg per dag.

Paprika = 2 x meer Vitamines dan andere groenten – rode paprika = 4x meer vitamine C C dan bvb een sinaasappel

Groene thee = tjokvol antioxidanten = afremmen van vrije radicalen = grote schuldigen bij zware ziekten K, hart & vaatziektes , verouderingsziketes .Dagelijks een kopje groene thee maakt je minder gevoelig vr bacteriele en virale infecties..

Neem probiotica: Probiotica kunnen gunstig zijn voor de darmen, de weerstand verhogen en het risico op ontsteking verminderen

Eet een gezond en gevarieerd voedingspatroon: Je hele voedingspatroon is belangrijk. Een variatie van belangrijke voedingsstoffen houdt je weerstand gezond

Rook niet: Sigarettenrook kan je weerstand verlagen en je vatbaarder maken voor ontstekingen

Vermijd te veel alcohol: Te veel alcohol kan je weerstand beschadigen en je gevoeliger maken voor ontstekingen

En dan = er shiitake – Shii staat voor de boom waar hij op groeit – Take = paddenstoel- bevat een heleboel stoffen die ons immuunsysteem versterken. En het werkt anti K. Verder zitten er massa’s mineralen in zoals ontspannende magnesium,  koper, fosfor en  zink.

Ben je niet zo verzot op paddestoelen of heb je niet altijd tijd om ze in huis te halen ?

Dan kan je ook opteren voor een kuur  van een superfood biologisch en natuurlijk poeder zoals de deze :Mix van Maitake, Shiitake, Hericium en Reishi.. zorgt voor een vlotte vertering. Het is aan te raden om dit te gebruiken in korte kuren van bijv. 1 week per maand.

Je voegt zo’n lepel toe aan je koffie of golden milk of je maakt deze zalige POWERSMOOTHIE :

Coconut latte 1 kopje poeder + ½ kopje water + 1 eetlepel coconutmelk + 1 tl Raw cacao + 1 tl fungu imun + ½ tl kaneel + ½ tl vanilla – verwarm op laag vuur = mega imuniteitsboost + pure chocolade schilfers – shake in blender !!

Biotona Bio Fung-Immun Raw is een complex van 100% natuurlijke en biologische poeders van paddenstoelmycelia. Het bevat Maitake, Shiitake, Hericium erinaceus of Lion’s mane en Reishi, die beschermt tegen invloeden van buitenaf en de weerstand helpt verhogen. Biotona Fung-Immun bevat uitsluitend de mycelia van paddenstoelen, dit zijn de wortelachtige dradennetwerken die de grootste hoeveelheden β-glucanen bevatten. Al deze paddenstoelen worden gekweekt onder streng gecontroleerde omstandigheden op een allergeen- en glutenvrij substraat van bruine rijst. Na de oogst worden ze via koude droging en vermaling verwerkt, om de hitte-gevoelige enzymen te beschermen en chitinevezels reeds af te breken, wat zorgt voor een vlotte vertering. Het is aan te raden om Biotona Fung-Immun te gebruiken in korte kuren van bijv. 1 week per maand.

Je kan ook werken met verdampen van etherische olie zoals deze immunity van Physalis. Je vind deze etherische olie bij de natuurwinkel of via www.biopharm.be

De superfoodpoeders liggen ook bij de natuurwinkel of kan je bestellen via www.biotona.be

Terug naar overzicht