02 november 2020


November 2020 is ook try vegan maand. Vandaar dat ik het recept van dit uberlekkere Vietnamese, pittige broodje voor Mar10 minuutjes maakte. Het recept = eenvoudig, o zo smaakvol en snel klaar. Je kan het smaakvol, pittig, pikant of ronduit héét maken dmv het toevoegen van chillipepertjes en hete pepertjessaus. 

 

Dus wat heb je nodig :

1 blok stevige tofu - knijp het vocht er uit of zet er even iets zwaars op en snij in plakken

1/2 in fijne plakjes gesneden komkommer ( bio = best qua smaak en voedingsstoffen en je kan de schil er aanlaten )

2 wortelen die je in staafjes snijdt

Vervolgens marineer je de tofublokjes in :

2 theelepels kokosbloesemsuiker
1 of 2 theelepels pikante sriracha saus
2 theelepels shoyu ( of soya)
1/2 limoen sap
1 theelepel sesamolie
2 geperste lookteentjes

Laat de plakjes even trekken op een grote schaal of ovenblik met bakpapier.
Je kan deze blokjes nu in een grilpan bakken , voor Vietnamese smaak in beetje sesamolie, nog gezonder = in kokosolie. Je kan ze dan paar dagen bewaren.

Gepekelde wortellufifers

Neem een glazen pot met goed afsluitbaar deksel
+ snuf ongeraffineerd zout
+ 1,5 eetlepel kokosbloesemsuiker
+ 0,5 kop gekookt water
+ 0,5 kop azijn ( ik gebruikte kokosazijn, appelazijn kan ook)
Schudden en laten trekken.
Dit kan je in de pot zo'n 2 weken bewaren.

Ik bakte zuurdesemstokbroodjes af en belegde die vervolgens met de tofu, komkommer, tofuplakken, eventueel wat chiliringen en extra pikante saus , maar ik koos voor vegan mayonaise en verse koriander met wat extra druppels limoensap .. Smakelijk !

 

Hierboven mijn broodjes, links dat van Jamie Oliver. Feel free to like your favourite hehe...

Terug naar overzicht