19 november 2020


Yep dat kan dus he, lekker gezond en een energiebooster !

Voor dit zalige weerstandsverhogende dessert gebruikte ik :

 • 1 zakje NORVIA Vanilla
 • 25 cl koel drinkwater
 • 1 zakje SAMATA
 • 4-6 ijsblokjes (alles door elkaar mengen) 

Samen in mijn Nutribullet en opgeklopt tot een zalige lichte mix. Je kan het even in de ijskast laten opstijven of meteen opdrinken Je kan dit recept ook als een maaltijdvervanger oplepelen. 

Deze week is er een speciale actie op SAMATA GOLDEN MILK !!

Bij 2 dozen krijg je deze week een doos gratis er bovenop als je de code MAR10 gebruikt . Check de promo rechtstreeks bij de invoerder via deze LINK 

Over Norvia noem ik mijn geheime wapen, ik schreef er een uitgebreide Blog over die je hier kan vinden LINK

De zakjes kan je ook vinden in de etalage. 

De Golden Milk van Samata die ik voor dit recept gebruikte =  wetenschappelijk ontwikkeld om de algemene prestaties van het organisme te optimaliseren. 

= welzijnsdrank bij uitstek, ook gekend als “Turmeric Latte”
=  traditioneel ayurvedisch recept dat al eeuwen wordt gebruikt in Indië en Zuidoost-Azië.

De natuurlijke werkzame bestanddelen zijn gebaseerd op een krachtige antioxiderende en anti-ontstekings  werking. Zo wordt kurkuma bijvoorbeeld gecombineerd met piperine (zwarte peper), gember, plantaardige amandelmelk en kokosmelk.

Ik gebruik dit merk omdat het geen bewaarmiddelen - geen kunstmatige kleurstoffen bevat en geschikt is voor vegetarische en veganistische diëten.

Voor relatief gezonde mensen zou ik vooral aanraden om regelmatig verse kurkuma of poeder te eten als preventief middel. Op die manier profiteer je van alle verschillende gezonde stofjes die in de wortel aanwezig zijn en waarvan we alle eigenschappen waarschijnlijk nog niet eens kennen.

Maar ik start en eindig mijn dag altijd met een grote kop gouden melk. 

Waarschuwing: = de bloedverdunnende eigenschappen van kurkuma kunnen patiënten die bloedverdunners gebruiken beter geen hoge doseringen curcumine nemen. Ook mensen met galstenen moeten voorzichtig zijn evenals mensen met te veel maagzuur. Zwangere vrouwen wordt ook aangeraden om voorzichtig te zijn met kurkuma omdat het een stimulerende werking kan hebben op de baarmoeder. Volgens de University of Maryland Medical Center kan gewoon gebruik als specerij echter geen kwaad.

WAT DOET HET ? KURKUMA /CURCUMINE =

 • STERK ONTSTEKINGSREMMEND Ontstekingsprocessen spelen een centrale rol in bijna alle chronische ziekten waaronder hart- en vaatziekten, hersenaandoeningen, auto-immuunziekten en problemen in het verteringssysteem.
 • WERKT KANKER REMMEND ontstekingsremmende eigenschappen ook kanker remmend .Ontsteking is namelijk ook een essentiële factor bij tumorgroei
 • NATUURLIJKE PIJNSTILLER ontstekingsremmende eigenschappen daardoor natuurlijke pijnstiller voor met name chronische pijn zoals bij artritis en reuma. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat kurkuma effectiever is als pijnstiller dan aspirine of andere farmaceutische zwarte peper= betere opname.
 • ANTI NEURODEGENERATIVE ZIEKTES Door de ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidant werking verbetert kurkuma de cognitieve functies van mensen met Alzheimer. Dit komt onder andere doordat cucuminoïden het ontstaan van plak in de hersenen verminderen. Recent ontdekten onderzoekers dat ar-turmerone het herstel van stamcellen in de hersenen stimuleert. Deze stamcellen spelen een belangrijke rol bij de genezing van neuro-degeneratieve ziektes zoals een hersenaanval en Alzheimer.
  Heeft positieve effecten op onze cognitieve vermogens. Het verbetert het ruimtelijk geheugen Bij ouderen bleek dat curcumine-supplementen een snelle en significante verbetering gaven in het werkgeheugen en in aandacht. Op de lange termijn leidde het zelfs tot een betere stemming. Mensen waren minder vermoeid, kalmer en meer tevreden.
 • GOED VOOR JE DARMEN EN VERTERINGSSYSTEEM helpt bij verteringsproblemen, ook bij een slechte vertering van vetten. Maar ook als je last hebt van het prikkelbare-darmsyndroom of de ziekte van Crohn kan kurkuma enorm veel voor je betekenen. Dit komt onder andere doordat het ontstekingen in de darmwand tegengaat .Ook voor mensen met een maagzweer kan curcumine een uitkomst zijn Bijna de helft van hen had na vier weken geen maagzweer meer, en tegen het einde van de studie was de maagzweer bij 76% verdwenen
 • VERHOOGT JE WEERSTAND Kurkuma helpt je immuunsysteem om infecties in het lichaam te voorkomen, onder andere doordat het de productie van een bepaald eiwit stimuleert dat onmisbaar is voor het immuunsysteem. Dit eiwit (CAMP) helpt om verschillende bacteriën, virussen en schimmels te bestrijden zelfs als je immuunsysteem er nog niet bekend mee is .
 • HELPT TEGEN OVERGEWICHT Kurkuma kan helpen om af te vallen en overgewicht te voorkomen doordat het de vorming van nieuwe vetcellen verhindert. Daarnaast is er ook weer een verband tussen ontsteking in het lichaam en overgewicht. Overgewicht wordt inmiddels zelfs als een chronische ontstekingsziekte gezien . Curcumine heeft ook invloed op of het lichaam triglyceriden (vetten in het bloed) als vet opslaat of als energie gebruikt. Een onderzoek in The Journal of Nutritionliet zien hoe curcumine ons metabolisme juist weg kan leiden van vetopslag (Ejaz, 2009)
 • KAN KEELPIJN REMMEN Je kan kurkuma ook gebruiken om een beginnende keelpijn tegen te gaan door wat kurkumapoeder te mengen met honing en daarmee je keel te smeren.

 

Terug naar overzicht