11 juli 2019


Lekker , makkelijk, gezond Italiaans eten doe je zo..

Ingrediënten :
*Pak Khorasan oerpasta ( merk Solleone)
*Pot Biologische groenten pastasaus ( die merk)
*Rode ui en knoflook
*Pak Italiaanse roerbakgroenten *Pakje Vegan gehakt van tofu tempé of seitan
*Gistvlokken i.p.v. parmezaan 
*Extra virgin olijfolie Knoflook *Peper & kruidenzout ( ik gebruikte Herbamare)

Voor op de Bruscetta :
*Biologisch brood 
*Potje algenpesto tartare d’algues ( Merk Atlantica van bij biowinkel) *Goeie fles biologische rode wijn ( Galerna Tempranillo cabernet sauvignon )

Bij deze een demo hoe simpel, lekker en gezond de Italiaanse keuken wel kan zijn ... want wohojojo wist je dat je zelfs als je niet zo dol bent op gluten wel aan de slag kan met oergranen zoals Khorasan !

En dat je saus écht wel kan maken dmv een beetje van jezelf en een beetje van een potje toe te voegen . De vraag is welke potjes - ooook geschikt voor jonkies ( en anderen ) die hun neus ophalen voor groenten . 

Dit recept is volledig plantaardig en zodoende ook goed verteerbaar. Ipv Parmezan kan je deze edelgistvlokken gebruiken tjokvol gezonde eiwitten en vitamines B . Ze hebben een kazige smaak en zijn lekkeurrr.

En dan is er nog het truukjes om al wat gezond was uit de zee te halen . Maar dan zonder microplastics en toch wel goeie vetzuren .... zo gewoon op een lekker stukje lookbrood. Nee niet uitveen pakje, gewoon snel zelf gedaan - ja echt snel en gezond doe je zo .. en t is dan nog plantaardig ook .

Echt waar ! NOG BEKENDEN DIE VAN LA BELLE ITALIA HOUDEN EN niet van uuuren in de keuken ? Deel met hen dan zeeeekeur dit filmpje dan en geef ons een duimpje .

Terug naar overzicht