14 februari 2021


Een vegan taart waarmee je iedereen omver blaast !!

Zelfs  wanneer je geen bakkoning(in) bent kan je met deze taart iedereen gelukkig maken .

Deze taart hoeft niet in de oven, bevat geen bloem, maar alleen maar gezonde, lekkere ingrediënten! Je moet alleen wat tijd uittrekken voor de bereiding omdat je laagje, per laagje laat afkoelen in de vriezer.

Maar het recept is poepsimpel:
Benodigdheden
Voor de basis cashewcrème : 250 g cashewnoten ( nachtje laten weken = smeuïger en beter opneembare voedingsstoffen. )- Sap van 3 citroenen - 1/2 cup ahornsiroop ( optioneel voor t zoetebekje) - 400 ml dikke kokosroom - wat vanille 

Mix bovenstaande in een goeie blender, ik gebruikte de Nutribullet Combo wegens z'n sterke motor. Verdeel in 4.

Voor de laagjes : Telkens 1/4 van de cashewcrème + de ingrediënten voor de kleur.

Gele laag = cashewcrème + 1/2 mango + 3 eetlepels gesmolten kokosolie + snufje saffraan of kurkuma ( kleurt extra geel)
Groene laag =cashewcrème + 1/2 avocado + 3 eetlepels gesmolten kokosolie + optioneel : 1 kl gula java matcha ( groene thee poeder van Amanprana kleurt extra groen) + handje pistachenoten. 
Lila laag= cashewcrème + 3 eetlepels gesmolten kokosolie + handje blauwbessen
Rose laag = cashewcrème + 3 eetlepels gesmolten kokosolie + hand frambozen ( mag diepvries zijn)

Caramellaag = 10 medjouldadels + 2 eetlepels ongezoete pindakaas + vanille + 2 a 3 eetlepels water ( check hoe goed je blender draait en voeg eventueel nog wat water toe, het helpt om de dadels enigzins voor te snijden)

Chocolade = 250 g pure chocolade + cacao ( ik gebruikte van Amanprana de cacao kids & sports ) + optioneel voor zoetebekken nog wat ahornsiroop.

Leg laagje per laagje in een siliconen vorm en laat telkens een half uur harden in de vriezer voordat je de volgende laag legt. Eindig met de caramellaag en zet minstens 4 uur in de vriezer.
Verwarm de chocoladesaus au bain marie .Haal de ijskoude taart uit de mal, overstrooi met chocolade die meteen uithardt op de koude laagjes. Zet koel tot je serveert en snij met een warm mes . Je kan de taart zo in de vriezer bewaren in een afgesloten box of er bars van maken. Deze taart geeft energie en smaakt oooo zooo lekker !

Wij dronken bij deze feestelijke taart de niet alcoholische rosé van Feliz . 

De nutribullet die ik gebruikte voor deze bereiding kan je met de code Mar10 met korting bestellen via deze LINK 

De kokosolie van Amanprana die ik gebruikte kan je rechtstreeks bij de gezonde webshop Amanvida bestellen via deze LINK, met de code MAR10 geniet je van extraatjes vanaf een bestelling van 95€ . Dit omdat Amanvida hoopt dat je je te bestellen goederen opspaart zodat er minder vervoer moet worden gedaan per klant.  Snuister zeker eens op de site rond, ook de cacao en groene thee die ik in dit recept gebruikte komen van bij hen. 

De rosé die we dronken heet Feliz  (Spaans voor "gelukkig"), mindful sparkling rosé.

Het is een kant-en-klare drank gemaakt van de beste plantaardige ingrediënten, appelazijn en frambozen. Een natuurlijke, niet-alcoholische drank die minder suiker en 0% alcohol bevat. "Mindful" verwijst naar bewust keuzes maken , zowel op het vlak van alcohol als op het vlak van suiker. Eén flesje Feliz bevat twee glaasjes aperitief en komt het best tot zijn recht als het gekoeld geschonken wordt  zonder garnituren of zonder te mixen met andere dranken.

 

Terug naar overzicht