08 februari 2020


Granola is hip én gezond, maar niet altijd.. ik testte uit en kwam tot DE lekkerste en hij is nog MADE IN BELGIUM ook !

Gezonde granola is een mix op basis van zaden, oliehoudende gewassen en haver. Deze is gezoet met een beetje zuivere ahornsiroop en gebakken in kokosolie. Granola is het gezonde alternatief voor de cruesli uit de supermarkt, die vaak vol zit met suiker en onnodige toevoegingen. Dit knapperige ontbijtje bewijst dat smaakvol en gezond eten zeer goed samengaan.

Tegenwoordig heb je ook wat pittigere gezouten granola die  is perfect geschikt voor bij het aperitief of om een krokante toets aan je  bereidingen te geven. Denk over een toast met avocado, houmous etc Deze is n combinatie van mosterd, boekweit, zwarte sesam, hazelnoot, cajunnoot en Provençaalse kruiden. Die laatste zijn de max tegen ontstekingen … ik pak dat dagelijks ..

GR’EAT Granola is een gezond en glutenvrij biologisch concept dat bedacht werd door de Belgische Amélie... Ze wil inspelen op de behoefte aan een gezondere en verantwoordere levensstijl. Dat idee lag aan de basis van deze zalige  GR’EAT granola. 

Waarom is granola gezond?

Met granola begin je de dag goed. Het zit namelijk boordevol vezels, mineralen en vitaminen. De volle glutenvrije en oliehoudende granen verschaffen je voldoende vezels= lange verzadiging.

De pitten en zaden zorgen voor goeie vetzuren, voor extra omega 3 adviseer ik om nog wat rauwe walnoten toe te De basis bestaat uit havermout, wat in ieder geval erg voedzaam is. Havermout bevat  :

  • Voedingsvezels
  • IJzer
  • Magnesium
  • Mangaan
  • Fosfor
  • Silicium
  • Vitamine E
  • Vitamine K
  • Vitamine B1, B2, B6 en B12

De gezondheidsvoordelen van granola

Ok dus er zit allerlei goeds in dat je lijf sterker en energieker maakt maar zo’n beetje ‘vogelvoer’ op je yoghurt doet nog meer zene;

*de vezels voor een goede stoelgang en een verlaagd ‘slecht’ cholesterol. Door de flinke hoeveelheid ijzer, kan ook bloedarmoede voorkomen worden.

* Positief op je kort energie niveau door de koolhydraten, maar ook op je lang energieniveau doordat er mangaan inzit = mineraal dat je lijf nodig heeft om eneergie aan te maken.

* de vitamine E = goed voor je hart- en bloedvaten en zorgt voor een gezonde huid, nagels en haren.

Alles wat je er van ongeraffineerd en ongesuikerd nog extra aan toevoegt wil zeggen; meer goeie brandstof en langer energie. Biologische granen zijn onbespoten en onbehandeld wat ze nog een extra touch of gezond geven.
Deze granola wordt niet machinaal bereid en volgestopt met troep maar gecontroleerd hand gebakken.. en da’s een hele belangrijke – hitte kan je granola juist ongezond maken, als je zelf granola wil maken doe je dat het beste op hele lage temperatuur, ik doe dat dan nadat ik wat in de oven heb gebakken, ik laat hem afkoelen tot zo'n 30 graden en de granola daarin de hele nacht doorbakken op die lage temperatuur, resultaat : een huis dat naar koekjes ruikt een een oven vol lekkers.  

Je kan de Gr'eat granola ook bestellen via onderstaande site :

https://greatgranola.be/

BELANGRIJK !! 

Check de ingrediënten - de Granola die ik in het filmpje gebruik vind je bij de natuur-of biowinkels en = TOP. 

Granola van bij de supermarkt bulkt soms van de suikers – Steeds meer mensen willen gezonder eten en granola wordt daardoor steeds populairder. Natuurlijk spelen voedselfabrikanten hier op in. In de supermarkten zijn daarom allerlei soorten granola te vinden, die vaak verdacht veel lijken op de ongezonde cruesli die ernaast staat.

!!!!! Het grootste deel van de granolaproducten uit de supermarkt bevat  veel suiker, ongezonde olie en andere onnodige toevoegingen. Check daarom altijd even de ingrediëntenlijst om te voorkomen dat je een ongezond suikerontbijt mee naar huis neemt

Terug naar overzicht