04 juli 2018


Even een woordje uitleg over het waarom ik af en toe mijn huid laat laseren ..

Ja als ik in de spiegel kijk zeg ik "Hallo beauty" en ja ik ben meestal meer dan tevreden over dat wat ik in de spiegel zie.

Natuurlijk ben ik daarvoor mijn ouders dankbaar, dat ze me goeie genen gaven , mijn verstand dat me zegt niet te roken, veel water te drinken en goeie producten te gebruiken om daarbovenop mijn huid te voeden en te beschermen. Maar ik ben ook mijn dermatoloog dankbaar, voor de fijne behandelingen doorheen de jaren.

Om mijn pigmentvlekken, een kadootje van m'n eerste zwangerschap, te verwijderen dmv een aantal laserbehandelingen . 

En om me te helpen om het zelfgenezend mechanisme te ondersteunen dat mijn huid weer veerkracht, stevigheid en extra collageen aanmaak bezorgt. Dat doen de dermatologen van de Carpe clinic , waar mijn mama en ik al bijna 30 jaar komen met de zogenaamde dynamische laser . 

Mijn onderkaak is wat te kort , de ortodont stelde chirurgie ( breken kaak , beugel en nog veel ander dingen waar ik geen zin in heb) voor. Daardoor heb ik altijd een extra 'vlezeke' onder m'n kind en dat wordt er met de jaren niet steviger op. daarom dus deze laser en echt waar ik zie mijn onderkaak en 'vlezeke' weer wat strakker staan , dus ikke blij.

 

.. deze foto , ikke in voorbereiding voor die laser ontketende nogal wat, vele dames waren benieuwd, anderen verbaas en zelfs sommige dames verontwaardigd. Met de woorden : jij bent toch voor een natuurlijke verzorging werd er door sommigen echt boos gereageerd. Vandaar nog even hier mijn uitleg : Ik vind dat elke vrouw ( en man) extra hulp mag en kan gebruiken als zij dat wil.Extra hulp om haar gezondheid en schoonheid te ondersteunen. 

Ook crèmes behoren daar natuurlijk bij, voedingssupplementen, bepaalde gezonde diëten, maar ook een behandeling bij een derma-kliniek moet en kan daarbij horen. Ik schreef al vaak over de Mona Lisa touch laser behandeling waarbij vrouwen met Vaginale Atrofie schitterende resultaten hebben . Een inwendige laser die hen weer in staat stelt om zonder pijn te leven .

Ik schrijf over allerlei behandelingen en ingrepen omdat daar juist vele vragen over zijn en af en toe probeer ik ze zelf uit ja, zo ben ik heel enthousiast over HYALURON zuur injectie, adviseer ik vrouwen om te gaan voor een laserbehandeling ipv doodongelukkig gebukt te gaan onder een huid of lichaamsproblematiek.

Een laser stimuleert je lichaam in z'n zelfgenezend en verstevigend proces, dus yess I am in .

Ps op bovenstaande foto heb ik watjes met een verdovende spray in mijn mond, dit is omdat de mondzone erg gevoelig is en de laserbehandeling zodoende volledig pijnloos kan gebeuren.

 

Voor mijn body & soul in balans ga ik sowieso in de eerste instantie dagelijks voor de 3 gezonde pijlers voeding, beweging en ontladen/ontstressen. Maar daarnaast ge ik af en toe langs bij een specialist voor nog een beetje extra 'help from my doctor', om lekker in m'n vel te zitten, te genieten en mijn lichaam alle ondersteuning te geven die het nodig heeft.

Dokter Karavani, arts en stichter van de Carpe clinic werd geinspireerd door de heisa rond mijn fotopost en schreef er een mooi stukje over dat ik hieronder graag met jullie deel.

Enjoy the summer sweet friends en verzorg jezelf ,

X

Mijn tuinman doet aan esthetische chirurgie

 

Ron is een vlotte vijftiger die er amper 35 uitziet. Zijn wilde jaren in India heeft hij lang geleden geruild voor een lieve echtgenote en kinderen. Zijn oorspronkelijk werk van party-fotograaf werd hem te saai en oppervlakkig en dus besloot hij de natuurmens in zich los laten en de vruchten der aarde te koesteren. Hij werd tuinman met bijzondere kennis in geneeskundige planten. Uren zitten we te discussiëren over onze wederzijdse ervaringen met Ayurvedische geneeskunde en de kracht van biologische voeding. Mijn tuin is dankzij hem een heuse apotheek geworden waar elke plant zijn medicinale eigenschappen heeft.

Terwijl hij lustig in de tuin werkt geeft hij uitleg. “Je moet de toppen van de cypressen of naaldbomen regelmatig afknippen. Zo krijgen ze het signaal om sterker te worden en groeit deze boom in de breedte”. Ik denk stilletjes aan onze laserpeelings. De oude huid gaat eraf en geeft ons het impuls om nieuwe cellagen aan te maken. “Ook het gras moet je inprikken en het onkruid aan de oppervlakte wegschrapen”. Meteen schiet mij het beeld van onze needling apparaat te binnen, die samen met de dermabrasie de huidvernieuwing stimuleert. De hele ochtend gaat zo door. “Geef ze minder water en ze hun zaadjes worden sterker. De reactie van de natuur op mijn werk is de essentie van het tuinieren. Hoe beter je de natuur kent, des te preciezer je haar reactie kan voorspellen” zegt Ron.  Ik kan mij niet weerhouden van alle parallelismen te zien met de technieken die we toepassen in ons vak. Allerhande lasers, prikjes, PRP, hyaluronzuur, spierontspanners en actieve cosmetica doen niets anders dan de natuur van onze huid in goede banen te leiden. Alleen zijn we veel voorzichtiger dan de tuinman of een boswachter. Onze haagschaar en kettingzaag hebben we geruild voor een fijne scalpel, en we evolueren nu meer en meer naar natuurlijke oplossingen voor “een gezonde huid zonder snijden”.

Zoals elke goede tuinman moeten we de wetten van de natuur volgen en de seizoenen respecteren. Wie zondigt gaat het meteen ondervinden. Een gek gezicht is als een onnatuurlijke tuin, en wekt verwarring op door zijn gebrek aan natuurlijke harmonie. Wie snel en onrealistische resultaten wenst grijpt al gauw naar “plastieken” plantjes.

 

Goede artsen en goede tuinmannen weten dat intuïtief en leveren ook een verzorging die bij uw huidtype en uw lichaamstype past. Het resultaat is dan ook grotendeels het werk van de natuur en mag zeker gezien worden. Net zoals een paradijselijke tuin, vraagt een gave huid en een goddelijk lichaam om de meesterlijke hand van een expert tuinman.

Dokter Ilan Karavani

Terug naar overzicht