Puppie Karel in het dierenziekenhuis

04 januari 2017


En hier zitten we dan , wars van de wereld die daarbuiten doordraait, in een ongezellige cafetaria te wachten

Want na een lijdensweg van bijna 7 maanden hebben we besloten om ons pupje Kareltje in het universitair ziekenhuis te laten onderzoeken. Karel , onze grote kleine vriend uit een asiel in Roemenie (casa lui Patrocle),  die als maatje voor onze Rhodesian Ridgeback (aka grumpy Sokki) aankwam en het liefste op Sokki’s plaatsje op het bed , de zetel en aan onze voeten ligt, lees Sokki soms nog grumpy-er. Maar soms ook vrolijk spelend met haar kleine 'maatje'.En daar deden we het voor.

Karel houdt ook van neus aan neus slapen met z'n mensjes of toch minstens als een uitgerokken konijntje tegen je te liggen.

Hij zit, ziek of niet , tjokvol puppykattekwaad, botjes van Sokki pikken, brood van het aanrecht eten, op de schone was in slaap vallen,

in huis plasjes (enzo..)  doen, liefst op de sisal ( dat er uitkrijgen is ni niks) en schoenen en sloffen opknabbelen....Ik heb nu een paar warme sloffen samengesteld uit een linker waar de rechter van werd uiteengehaald en een rechter waarvan de linker aan een grondig uitpluisonderzoek werd onderlegd. Deze winter loop ik er dus enigzins  debiel bij met twee verschillende sloffen , maar ik ben flexibel.Blij dat het schoenenknabbelen over is.

We hebben Karel geadopteerd terwijl we wisten dat ie ziek was , normaal kan je geen zieke hond adopteren, maar ik stond er op om Karel naar Belgie te halen. Ik had en heb nog steeds alle vertrouwen in de dierengeneeskunde en ondersteun hem daarnaast sinds dag 1 met natuurlijke supplementen (www.huisdierendokter.nl)  Ik moet wel eerlijk toegeven dat ie na een maand een heel pak vitamines ineens heeft opgegeten en we er dan een tijdje mee gewacht hebben om opnieuw toe te dienen. Maar sinds een tijdje slikt Karel weer trouw ‘Respire’. Dat is een preparaat van allerlei kruiden die de luchtwegen ondersteunen.Aangezien Karel al maanden, wegens chronisch ontstoken longen aan de antibiotica is, ondersteun ik ook met af en toe een rest vegan havermoutpap (goeie vezels en pro/prebiotica voor z’n darmpjes) en elke dag een shotje Koninginnebrij ( sorry voor de vegans maar hij knapt er zo van op dat ik dit effe tussen de vingers zie en het komt van een biologische imker uit de buurt ).

Dus nu na al z’n omzwervingen , maaaaandenlang dagelijks  aerosollen en vééééél medicijnen hopen we op resultaat van de universitaire dierenkliniek die nu een CT –scan nemen van Karel’s longetjes om te checken of er toch niks in z’n bronchiën zit (hout, gras, plastiek zie je namelijk niet op de foto’s!) . Voeg daarbij Karel’s grote liefde voor ‘oneetbare’ dingen en we zitten misschien dicht bij een oplossing. Via een bronchoscopie wordt dat voorwerp dan verwijdert zodat z’n geïrriteerde longetjes eindelijk kunnen herstellen . Als dat niet de kwestie is wordt er een longspoeling gedaan en onderzocht op een aangeboren afwijking. Duimen dus voor een gezond blij pupje straks, met een stukje hout uit zn luchtwegen om in te kaderen.Het feit dat ik toen ik hem afzette een bijzondere steen uit Ibiza in m'n tas vond, geeft me troost dat alles goed komt.

En aangezien ik nog effe heb , lees 5 uur, ga ik hier nu aan de schrijf voor de volgende Mar10 minuutjes. Scenario’s schrijven was nog nooit zo leuk én zo spannend. Want straks, op 7 januari lanceer ik m’n eersteling op Youtube ....ZOEEEE SPANNEUND.....Laat me gerust weten waarover jullie wel es Mar10 minuutjes willen zien. Alle inspiratie is welkom en bij deze nog n dikke nieuwjaars-kuzzz, want dat mag nog tot Driekoningen ..
Kuzzzz *girl_haha* en duimen voor Karel he !

Terug naar overzicht